Annas 2008, den enkla versionen

Längesen anna skrev något på bloggen och detta inlägg blir inte heller någon höjdare.. Kanske kommer en mer detaljerad redogörelse för den senaste tiden snart.. Här blir i alla fall en sumering av mitt år 2008.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Det faktum att jag blev myndig i somras och sen även klarade körkortet slår nog det mesta för mig detta år :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror jag lovade något i stil emd att va en trevligare/bättre person i år, blev nog tyvärr ett ganska rejält misslyckande..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Aa Gustav och Camilla fick en liten Alice, Pastorn skaffade en liten flicka och Mette fick ju sin Jack..

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, det slapp jag :)

5. Vilka länder besökte du?
Stannade i Sverige hela tiden, om inte skåne räknas som land :)

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Några saker, men det ska nog ordna sig..

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
7 juni, 2 december, 11 november Hela sommarlovet, en lång rad av härliga stunder med fina människor

8. Vad var din största framgång 2008?
Betygen kanske?

9. Största misstaget?
Gör misstag hela tiden, fråga Ester hon brukar bli den första att höra om dem.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite magsjuka var nog det värsta, youch

11. Bästa köpet?
Mina körlektioner hos Lasse :P

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder tror jag..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla mina underbara vänner.. Körkortet

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
?

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Går upp och ner som vanligt, men klarar nog mer nergångar utan att bryta ihop ju äldre jag blir..

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Funnits till för de jag bryr mig om..  

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tjurat..

18. Hur ska du tillbringa julen?
Hade en riktig SvenssonSvensson(med inslag av Ekberg) jul :)

19. Blev du kär i år?
Nee

20. Hur många one night stands?
Inte många..

21. Favoritprogram på TV?
OneTreeHill är som vanligt en klar favorit

23. Bästa boken du läste i år?
Läste till slut ut Sagan om ringen böckerna på engelska (fick första i 16års present) Jane Austens Pride and Predjudice är solklar tvåa

24. Största musikaliska upptäckten?
ingen aning

25. Något du önskade dig och fick?
Körkort..

26. Något du önskade dig men inte fick?
Aaa men livet går vidare..

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Tittade på balen och åt middag med tjejkompisarna..

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Joo men det hjälper inte att tänka på sånt..


30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Typ som 2007..

31. Vad fick dig att må bra?
Fru Davidsson kan alltid få Anna på bättre humör oavsett hur illa det känns..

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
?

33. Vem saknade du?
Vänner som uppenbarligen prioriterar andra saker..

34. De bästa nya människorna du träffade/lärde känna?
Adlinas Jonathan är väl solklar etta trots sin tykighet och tendens till elaka komentarer.. Pastorn och Anna visade sig vara trevliga människor som bjudit på många skratt..

Dethär var alltså summeringen av 2008, hoppas på ett minst lika bra och förhoppningsvis enklare 2009..


Pepparkakor, vampyrer, lucia, bilkörning och skola

En del av vad min senaste tid bestått av.
I fredags gjorde vi som sagt pepparkakshus på tonår; en mycket lyckad kväll emd mer eller mindre fina hus och en hel del mys :)
Lördagen var en ganska slapp dag som avslutades med bio i Halmstad med Adelina. Såg på Twilight, en ganska söt vampyrfilm.. Roligt att köra bil och trots några felkörningar och tighta parkeringar så kom vi både dit och hem utan större problem.
Söndagen var totalslapp, tittade på tv, läste ochhjälpte mamma med lite julbak..
I måndags var det dags för uvs luciafirande; jätteduktiga barn och en mysig kväll. Några av mina barn från lekis var där, mysigt när de springer fram och kramar en och säger att de saknar en jättejättemycket trots att det bara gått tre dagar sen man sågs sist :P
Förövrigt så var skoldagen i måndags helt okej, gjorde inte så mycket.. Var mest med Gaab och maskade på lektionerna..
Igår tog jag och Gabby tillslut tag i vårt projekt på allvar, åkte till coffea för lite stöd men det slutade med att vi bara fick ett nummer att ringa..
På eftermiddagen var jag en stund hemma hos Emilia, lika mycket skit att prata som vanligt :P Tycker verkligen om att vara med dig coh vi har alltid så roligt ihop :) När jag sen kom hem bar det av till stallet för en liten runda i skogen med Nessa, mörkt som bara den emn det gick bra ändå :)
Snart ska vi ha bad; ingen höjdare med tanke på att jag ska ta kort till mitt körkort i eftermiddag :( får väl komma sent till ingegärd såhinner håret kanske torka.. Annars ikväll så ska jag till Ester på möte om tonår.. Fullspäckad eftermiddag..


Fredag eftermiddag

Haft min sista APUdag nu. Kommer sakna barnen nåt så grymt!! De sa att de inte ville att jag skulle sluta där någonsin och det vill inte Anna heller, hade lugnt kunnat stanna där länge till istället för att börja skolan igen på måndag. Jag kan inte tänka mig något bättre ställe att jobba på än Bureskolan, barnen är hur härliga som helst och alla i personalen är jätte snälla och trevliga mot mig. Har verkligen kännt mig hemma där! Men det kommer troligtvis bli fler veckor där i framtiden, ganska många VFU veckor som ska fyllas och man kan ju alltid hoppas att man hamnar där :)

Förövrigt har jag haft en bra och ganska lugn vecka, vart på Bureskolan på dagarna.. I måndags var det musikal och uv som vanligt, mycket sång eftersom vi övade till Luciafirandet på måndag. I tisdags var jag i skolan och gjorde så lite som möjligt.. Dessutom tog jag ju körkort, äntligen :) Träffade Ester lite på kvällen med, har inte hunnits ses så mycket som jag kanske önskar den senaste tiden.. I onsdags tog jag det ganska lugnt, var hemma hos mormor och morfar och fikade på eftermiddagen så fick jag låna bilen eftersom jag började jobba redan vid sex dagen efter. Så härligt att äntligen få köra själv :) Igår var jag helt slut när jag kom hem från jobbet; lite förkyld och inte van att stiga upp innan 5.. Idag har jag som sagt haft min sista dag på Bureskolan så på måndag är det back to school again...
Ikväll blir det tonår och vårt årliga pepparkakshusbygge. Kommer nog aldrig glömma det året jag, Adelina, Joel, Gustav med flera skulle dekorera husen... Joel åt hur mycket glasyr som helst i bare och klagade hela tiden på att han hade ont i magen, dessutom hann vi inte klart innan fikat och när vi kom tillbaka hade den glasyren som var kvar stelnat så då var det visst lika bra att hälla nonstop i den och äta upp resten med. En annan höjdare den kvällen var när Gustav höll huset som han och Adelina dekorerade så hårt att det gick sönder. Har nog aldrig skrattat så mycket under en tonårskväll varken innan eller efter det!
Hoppas på en minst lika bra kväll i år :)

Körkort

Idag tog jag till slut mitt efterlängtade körkort. En sådan otrolig lättnad att det inte ens går att försöka beskriva. Lättnad snarare än lycka var det, har verkligen väntat på det här så länge och det har funnits så mycket förväntan och press. Ett enormt tack till Lasse som med ett aldrig sinande tålamod och ett stort antal nej, nej, nej faktiskt lyckades att lära mig köra bil.

Min dag idag har varit ganska fokuserad på eftermiddagen så det finns inte så mycket att säga om den.. Spenderats till störst del med Gabby eftersom de andra åkte hem ganska tidigt. Som så ofta på tisdagarna har jag fått väldigt lite gjort på väldigt lång tid..
Dagen avslutades med mat och te hemma hos Ester. Behövde få höra att det finns fler än jag som inte förstår sig på mig just nu.. Sen åkte jag en liten runda till Lantmännen, där var någon form av extra julöppet eller så. Fick se Alice som bara blir sötare och sötare ju större hon blir. Efter en stund där då jag hann hälsa på min familj och träffa både Esters och Marcus ganska mycket så åkte jag till Smålandsstenar och hämtade Oscar.

Trots en massa snö och halka har det varit otroligt skönt att äntligen kunna köra bil själv, utan mamma eller pappa, som jag har längtat efter detta :)


RSS 2.0