Shouldnt have said yes

Bli inte au pair..


Uppenbarligen inte haft en bra dag idag. Brákar med Robson hela tiden och längtar hem. Har aldrig träffat ett barn som tjafsar och tjurar sá mycket i hela mitt liv! (dá ska vi inte glömma att jag spenderade timmar i en snödriva en gang för att pappa inte ville dra mig uppför backen när vi ákte pulka) Han är hos sin mamma i morgon iallafall sá jag är ledig extra länge denna helgen (inte frán städningen men frán honom iallafall) Kan behövas just nu. Snart semester, ser fram emot det men fattar inte hur jag ska palla fram till vintern sen..


My two weeks of are closing in

Adelina kommer hit nästa helg och hälsar pá ett tag, fár se hur länge det blir. Anna kommer troligtvis hem den 13 eller 14 Augusti. Det kommer bli det bästa som hänt denna sommaren, helt klart. Har längtat hem sá mycket, varit sá besviken, sá ledsen. Ska bli underbart att träffa alla där hemma som jag bryr mig om, fá umgás nágra dagar med vänner som verkligen känner mig, som jag kan vara mig själv med. Látsas att allt är som vanligt bara nágra dagar innan jag áker tillbaka till England för att stanna till vintern. En chans att ladda om nu när man vet vad som väntar, att fá komma hit igen utan att känna besvikelsen. Precis vad Anna behöver.

Börjat planera lite för när Adelina kommer med, blir bara tre eller fyra dagar sá hinner ju inte med hur mycket som helst men lite shopping i Reading, en runda till London och gärna kusten borde vi väl fixa :)


Annars är här som vanligt. Haft en med dessa mátt mätt bra vecka hittills. I mándags var alla pá bra humör och vi át faktiskt middag ihop alla fyra (första gángen sen jag kom hit). Riktigt mysigt att bara sitta och prata och skratta som en riktig familj.

Igár var det en heldag med Robson vars humör är världens bergochdalbana, hade ganska mánga diskussioner igár om hur han inte alltid kan skylla saker som gár fel pá nágon annan, att han máste prata med mig för att jag ska förstá vad som är fel osv. Det där lätta, väluppfostrade barnet som jag ble lovat har jag inte sätt mycket av. Robson ska vara glad för min kurs i psykosocialt arbete, hade det inte varit för den hade jag strypt barnet för längesedan, nu tycker jag bara synd om honom..

Gárdagskvällen spenderades i stan med Stephanie, Markus och Markus tyska kompis. Satt pá Munks och pratade nágra timmar, skönt att komma ur huset ett tag..

Ikväll blir det tonársplanering hemma hos en av ledarna. Ska bli spännande att se hur det gár till här..  

New week

Haft en okej helg här i Reading. Blev utgáng i fredags med Stephanie, Markus och hans nya flatmate Adrian. Okej kväll först hemma hos Adrian och sen ute i Reading. Träffade en engelsk polis som hette Matt pá Sakura, typ fränaste den kvällen. Om jag skulle bott i England skulle jag lungt jobbat som polis (skulle aldrig kunna tänka mig att jobba inom skolan här eftersom jag inte gillar deras skolor och syn pá utbildning), polis däremot, mycket tuffare här än hemma, dont know why.. Fick dock veta att Reading är en av Englands mest váldsamma städer, tacka vet jag Hällabäck.


Var hemma tidigt pá lördagmorgonen sá var ganska trött hela dagen, blev en runda till stan mitt pá dagen för att köpa lite saker jag behövde, jeans bland annat men fanns verkligen inga i hela stan! Hittade ett par pá hm men de var för stora :( När jag kom hem satt Stephanie och Markus utanför huset och väntade pá mig de ville att vi skulle dra till nán pub nära där jag bor, surprise. För Mike med, känns halvbra att det kommer folk till mig oinbjudna när jag själv inte känner mig hemma här ens.. Men han var inte jättearg i alla fall. Vi ákte till McDonalds och köpte milkshake och satt där en stund till Stephanie ville hem och sova. Slutade med en lugn kväll hemma med en bra bok och tvn. Typ vad jag behövde.


I gár var hela familjen pá Robsons fotbollsavslutning och han vann pris för bästa spelare i truppen (managers player). Jätteglad och överraskad var han (inte vi, hade vetat sen i veckan men berättade inget för Robson). Sen ákte Mike, Robson, Farmor och jag och köpte en soptunna innan vi ákte hem till en lugn eftermiddag.


Tycker om när farmor är här, stämningen är bättre dá. Igár át vi báde frukost och middag ihop. Blir mer som en familj.. Men hon ákte hem i morse, fár se när vi träffas nästa gáng.


Idag har jag städat hela förmiddagen och nu i eftermiddag var Robson och jag och handlade sen bakade vi chokladmuffins, jättegoda :) (ända sättet att fá Robson att röra pá sig är att locka med godis, glass eller kakor, fattar inte hur han kan vara smal som en sticka när han äter hela hela tiden) Nu leker han i alla fall med sin pappa sá jag passar pá att sitta vid datorn. Kvällen blir förhoppningsvis lugn..

Robson is back

Robson kom hem igár frán sin farmor varit där i mer än en vecka. Det var kul och träffa honom igen och han hade massa saker att berätta, tur Anna är där dá när man inte har föräldrar som har/tar sig tid för en.. Ganska skönt att allt är tillbaka till det normala ett tag nu, man vet vad man ska göra pá dagarna i alla fall. Spelat monopol i flera timmar tills han var skyldig mig £2000 och jag inte orkade mer, tjurade en stund (undrar var han lärt sig det?) och just nu är skitungen med sin pappa och farmor för att köpa en guldfisk, hans senaste ide, fár väl se om de har med sig nágon hem.


Var ute igár för att säga hejdá till Vania som áker imorgon, känns lite konstigt att alla áker med detsamma jag lärt känna dem.. Var i alla fall jag, Stephanie, Vania och Markus som satt pá the munk ett tag och pratade och hade det trevligt. Kanske ska ut ikväll med om inte Stephanie máste jobba. Självklart är ju min senaste kompis Markus ocksá tysk, känner mig helt omringad av dem framförallt när Vania áker, kommer väl vara tvungen att prata tyska hela tiden nu..


I onsdags var jag pá tonár här i Lower Early, blev inbjuden i söndags när jag var pá gudstjänst och eftersom jag var ledig sá passade jag pá att kolla läget. Avslutningsfest med Hawaii tema var pá programmet och det blev en trevlig kväll med lekar, paraplydrinkar och nya bekantskaper. Allt var förvánandsvärt likt hur vi gör hemma, kanske kommer hem med en del nya ideer. Jätteglad att det var kul pá deras tonár med, den kyrkan är typ det stället där jag kännt mig mest välkommen och hemma sen jag kom till Reading. Tjejerna är ju toppen men kanske inte den typen av personer jag skulle umgás med hemma. Skönt med báda delarna kanske..


Thats it from Reading today..

Not much is happening

Har inte hänt mycket här idag.. Tanken är att jag ska till kyrkan vid sju, om typ tvá timmar alltsá, hoppas det blir trevligt. Hade varit roligt om jag trivs med deras verksamhet, kunna hänga pá ibland i alla fall när det passar med familjen.

Vania ville att jag skulle med dem ut en runda i morgonkväll, hoppas jag kan för det vore trevligt att säga hejdá till henne innan hon áker pá lördag.

Robson kommer hem imorgon med, ska bli kul att träffa honom, börjar bli tomt och lángtrákigt utan honom nu. Hoppas han haft det bra hos sin farmor!

Pratade med Mike i gár och planen för mina tvá lediga veckor är en trip hem till Sverige nágra dagar (vet inte när det blir än) och sen följer Adelina med mig tillbaka till Reading för en gemensam engelsk semester. Kan nog bli bra. Pá ett sätt hade jag velat va hemma hela tiden men dá är jag lite rädd att jag skulle hata England för alltid och pá dethär sättet fár jag ju se landet med nágon som jag vet att gillar att umgás med.. Hoppas bara att det blir sá här nu, vágar liksom inte lita för mycket pá vad de säger eftersom saker ändras ganska mycket frán en dag till nästa..

 

Har läst alla mina blogginlägg frán första början idag, ganska roligt att följa sina egna tankar och händelser de senaste tvá och ett halvt áren, mycket som hänt. En del av det jag skrivit kommer jag ihág jätte väl och blir hur överraskad som helst att det var sá länge sedan det hände medan andra saker har jag glömt helt och hállet. Hur man ibland har oroat sig för saker som sedan blivit toppen eller sett fram emot andra saker som sedan inte alls blev som man tänkt. Ocksá ganska roligt att följa vilka personer som varit viktiga i ens liv, det är ju väldigt olika vilka som man har umgátts mest med i perioder osv. Ganska intressant ocksá att läsa om mina egna tankar kring min flytt till England, hur jag ibland varit jättepepp och ibland inte velat alls och ofta varit nervös. Just nu ángrar jag mig till viss del samtidigt som jag kan känna att om jag fixar det här halváret i ett land dit jag kommit helt själv för att bo i en familj där jag inte känner mig hemma och umgás med människor som jag aldrig hade valt där hemma sá klarar jag uppenbarligen mer än jag trott. Den här mánaden jag spenderat i Reading har varit hemsk, jag har velat áka hem varje dag, samtidigt har jag klarat det, jag har inte brytit ihop totalt och jag har siktet inställt pá att klara fem till..


One month today

Mándag idag, städdag.. Har varit en riktig skitdag! Började med att jag försov mig (fátt strikta order om att städa vid nio men sov till tio) Detta ledde till att Idha, som i vanliga fall inte är den mest positiva och muntra människa jag träffat, var jättesur. Hjälpte inte hur mánga gánger jag sade förlát och att jag försovit mig.. Dessutom hade jag inte gjort nágon handlingslista (eftersom hon sagt att det inte behövdes dá Robson inte är hemma utan att jag bara skulle skriva upp de saker jag märkte saknades, vilket jag gjorde innan helgen (dá jag ska va ledig frán allt sánt) och skulle fortsätta med idag om nágot mer saknades. Sá fortsatte det hela förmiddagen, Anna försökte städa, Idha gick runt och tjurade och kom med komentarer om allt jag gjorde (om nágon undrar varför jag skulle vilja vänta med att städa tills hon ákt..) Extra glad blir man när man städat klart nederváningen och gátt upp för att dammsuga där och kommer ner i köket igen och det är lika stökigt igen eftersom hon gjort mackor utan att plocka undan eller ställa in i diskmaskinen.. Lider med alla mammor till bortskämda barn som tror att saker själva hittar till rätt plats.


Känns sá jobbigt att ha varit här en mánad nu och fortfarande inte känna sig hemma, fortfarande inte veta vad som väntas av en, fortfarande känna sig ivägen hela tiden, fortfarande göra fel hur man än försöker.

Känner mig inte välkommen här. Sá svárt ocksá att veta om alla som varit här innan ocksá kännt sáhär eller om jag helt enkelt inte passar ihop med denhär familjen, om dom tycker att det är lika jobbigt som jag gör..


Har faktiskt en positiv nyhet ocksá! För ett tag sen när jag och Idha var och handlade sá ság vi en kyrka som inte alls ligger lángt frán där jag bor och jag har funderat pá att gá dit nán söndag och kolla läget. Igár gjorde jag det och det visade sig vara ett jättetrevligt ställe, en bra gudstjänst och trevliga människor, precis vad jag behövde just nu. Allt var faktiskt förvánandsvärt likt hur det är hemma (kyrkan verkar vara nán blandning mellan en frikyrka och typ som svenska kyrkan hemma) och jag kände mig mer hemma där än jag gjort sedan jag kom till Reading. När de dessutom fick höra om min erfarenhet som barn och ungdomsledare där hemma blev jag genast ännu mer populär och bjöds med pá en skolavslutningsfest som barn/ungdomsgruppen ska ha pá onsdag.


Sá lite bra och lite dáligt frán Reading today.. Hoppas allt är bra där hemma, hade mycket hellre varit där än här!

Relaxed saturday in Reading

Var ute i gár kväll med tjejerna och sa hejdá till Lea som áker i morgon. Känns lite sorligt trots att vi inte kännt varandra alls länge, hon var ju ändá den första jag lärde känna här i Reading.. I gár var vi och át pá nágot portugisiskt kycklingställe, hur gott som helst! Innan vi gick till The Munk (lustigt namn och dessutom hänger det en liten munk i taket och dinglar). Lea och Vania ákte hem med sista bussen vid elva tiden och Anna och Stephanie hängde men nágra av hennes kompisar till tvá andra ställen, blev en ganska sen kväll men vi hade roligt i alla fall. Stephanie tror tillexempel att hon kan dansa salsa nu, Anna är skeptisk :P


Idag har jag inte gjort nágot alls, tittat pá tv, läst och suttit vid datorn. Regn hela eftermiddagen. Mike kom hem frán sin gubbfotboll och hade ont i höften och var alldeles solbränd, fattar inte vad han hittade den solen..

Kvällen ska spenderas själv framför tvn med pizza och sen en stor mugg engelskt te (skulle ge en hel del för en mugg med himlagott just nu) En perfekt kväll för mig just nu, skönt att fá vara själv lite när alternativet är människor som man inte känner..

Mike släppte en liten bomb innan han och Idha gick för en stund sen: "You know we are having our holiday soon, have you thought about what you want to do then? Maybe go home..." (sen gav han massa andra förslag men dem hörde jag inte eftersom lyckan över att bara ha möjligheten suddade ut allt annat)

Ingenting är ju säkert än, om det är nágot jag lärt mig sá är det att planerna ofta ändras i denna familjen men möjligheten finns i alla fall att áka hem en vecka eller tvá. Hade verkligen varit en dröm! Fatta hur mycket jag längtar efter en mysig grillkväll med vännerna, lugnet ute i Hällabäck, sommarmys pá storgatan, Bästa vännen, Sigges, rida Athena och Iris, fika i Dye, träffa familjen, bada i havet. Bara fá ladda om för att orka de närmaste sex mánaderna nu när man vet vad som väntar.

Som sagt ingen aning om det blir sá men hade gärna velat áka hem ett tag..

The weekend is starting

Fredag = städdag pá uffcott close. Spenderade knappt tvá timmar i morse med att städa huset. Pá morgonen precis som Idha bett mig, hon fár väl skylla sig själv att hon är hemma och suckar när jag sätter pá dammsugaren eller är i vägen i köket..

Efter min stadning skulle jag ut och springa en runda tänkte jag. Här finns ett ganska stort problem för skogsmullen Anna som när hon gick med pá att flytta hit var lovad en skog precis runt knuten. Sure att här finns en del träd men skulle inte kalla det skog. Har dock varit ute och sprungit i den lite, tyvärr tar det mindre än 10 minuter att springa runt hela skogen sá man fár springa nágra varv.. Men igár när jag var ute och gick ság jag en kille som sprang en runda jag aldrig tänkt pá = Anna behöver inte bli yr i huvudet längre :) Tyvärr började det regna halvvägs sá jag tänkte vänta ut det under en stor ek jag hittade den började dock läcka efter en liten stund sá det var bara att springa hem i regnet sá fort det gick och bli blöt helt enkelt.. Bästa här var helt klart faktumet att det inte fanns nágot varmvatten kvar till mig att duscha i eftersom alla visst började sent idag :( Snabbdusch i kallvatten och fort pá med myskläder för att göra lunch hamburare/sandwich som blev förvánandsvärt god och sen en stund framför tvn.. Resten av eftermiddagen spenderas nog ocksá pá ett lungt sätt sá fár vi se om det blir en runda in till stan ikväll, pratades om det igár när vi träffades.

Var ju ute med tjejerna igárkväll. Blev ingen middag (borde varit svinhungrig men konstigt nog inte) istället hängde vi pá Purple Turtle tillsammans med nágra killar frán Stephanies klass och deras kompisar bland annat en kille som inte pratade om nágot annat en Fredrik Ljungberg, jag försökte förklara att vi inte var bekanta och att jag hatar fotboll men han lyssnade inte pá det..

Egentligen skulle jag bara vilja vara hemma ikväll, titta pá tv och äta popcorn medans regnet öser ner utanför inte alls pá partajhumör samtidigt verkar det som att Mike och Idha är hemma ikväll och är ännu mindre sugen pá att vara här dá..

All work no play this far today

Robson är som sagt inte hemma denna veckan vilket betyder att Anna fár göra andra, mindre trevliga saker för att förtjäna sitt uppehälle. I dag har jag städat micron (höll pá i timmar och det finns fortfarande inbränt fett kvar som inte gár bort med nágot medel oavsett hur länge det fár verka), städat báda kylarna och báda frysarna (mardröm!! Kan inte varit gjort sedan innan Nina var här. Tog minst en timme att fá dem okej), Dammat gästrummet (hur mycket spindelväv som helst, glad att jag inte ság nágon superstor spindel i alla fall!) dessutom har jag tagit hand om det stinkade skoskápet under trappan, nu stár alla skor fint uppställda (skulle bli förvánad om det háller sig en vecka ens, trots att barnet i familjen är borta).


Pratade med Idha igár om hur hon tycker att det gár, lite feedback och sádär, visade sig att det var en hel del saker att anmärka pá (typ att jag inte tar hand om deras smutsiga kläder eller plockar undan efter deras renoveringsprojekt), uppenbarligen ingár det i mitt jobb att plocka upp efter dem, känner mig som en slav typ. Har inga problem alls med att städa, dammsuga, diska, tvätta osv det räknade jag ju med men att behöva plocka undan efter tvá vuxna människor när man inte ens vet var deras saker hör hemma det är ingen höjdare.. Härligt när hon säger att jag ska känna mig hemma, inte se detta som ett jobb osv när hela stämningen verkligen är att hon är min chef som säger át mig vad jag ska göra.. Känner mig inte alls hemma här, känner mig bara ivägen och obekväm. Hon frágade ju hur jag känner ocksá, vad jag tänker osv men jag kan verkligen inte säga nágot annat än att det är bra, Anna är för mycket mjukis för denhär familjen..


Vill umgás med människor som känner mig och tycker om mig, saknar dedär personerna i mitt liv med vilka jag aldrig behöver tänka innan jag säger nágot, som vet vad jag tycker om och inte tycker om, som förstár vad jag menar även när jag inte säger det rätt ut, som jag känner utan och innan och som jag vet vad jag ska förvänta mig av..


Kollade precis mitt antagningsbesked frán högskolan, kom ju lungt in i Jönköping pá förskollärarutbildningen (hade 19.52, mer än vi hade räknat ut innan). Känns jobbigt lockande att tacka ja fast jag vet att jag inte kommer göra det.. Máste svara innan 30 juli, vill inte, vill kunna ángra mig längre om jag inte fixar att vara kvar här. Samtidigt vet jag inte om jag ska bli lärare just nu, skitjobbigt!  

Lea hörde av sig för en stund sen om vi skulle göra nát ikväll innan hon áker hem sá det blir nog en runda in till stan, middag och kanske nágot mer.. Men innan dess máste Anna ta hand om disken frán lunchen och göra sig iordning, ska se om jag kan gá en liten promenad med, varit inne och städat hela dagen ju..

List

Snodde Eve, Cizzi och Ulles lista dá jag är ganska uttrákad utan min lilla pojk, räknar inte med att du är uttrákad nog att läsa den dock :P


Smeknamn: Pá Anna? Kom igen! Gabby kallade mig dock Annis under en period, Ade brukar köra pá Anus (inte uppskattat!) och Robson frágade för nán dag sen om han kunde kalla mig Anne, jag sade nej..

Låt du sörjer till när du är ledsen? Nágot som páminner mig om det jag är ledsen over.. Gärna Backstreet Boys..

Beroende av: Kaffe och datorn mer och mer.

Vad tror folk om dig? Ofta fel saker, blir ofta missbedömd av människor som inte känner mig sá bra.

Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är snäll, omtänksam, smart eller söt är kanske de vanligaste.

Vad säger du för att imponera på någon? Just nu räcker det med "Hi I'm from Sweeden" haha 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Gick inte sá bra :/ ha det!

Var bor du? 2 Uffcott Close, Lower Earley, Reading

Trivs du där? Längtar hem varje dag!

Äger du några Converse? Ja, ett par jättefina grá/rosa som jag ángrar att jag inte tog med hit :/

Sprit, cider, vin eller öl? Cider

Brukar du bli för full? Njae

Vad har du för mobiloperatör? 3UK

Är du allergisk mot något? Gräs och nickel
Hur svarar du i mobilen? Hello/Hallá

Vem ringde du senast? Mamma

Vad sa den du senast pratade med i telefon? Försökte trösta mig när jag gnällde over hur mycket England suger och att jag vill hem..

Antal timmar sömn i natt: Nio-tio

Sov du ensam? Jope

Brukar du komma i tid? Ja

När mår du bra? När jag har människor som betyder mycket runt mig..

När mår du mindre bra? När jag känner mig ensam..

När blev du fotad senast? I fredags, en miljon gánger av Stephanie One pose only Kullen :P

Hur känner du dig nu? Har trákigt och lángtar hem.. Besviken?

Vanligaste färg på dina kläder? Mycket vitt i garderoben..

Vad tycker du om fötter? Yach! Men smá, rena fötter är okej (typ mina)

Vad saknar du? Allting där hemma

Hade du en bra kväll igår? Okej. Trött efter tágresa, ensam hemma och tittade pá tv..

Favoritdryck på morgonen? Kaffe

Rakar du benen? Ja

När brukar du oftast gå och lägga dig? Runt 10

Är du blyg? Ganska, är nog ganska svár att lära känna även om jag kan vara trevlig och utátriktad första gángen man träffar mig..

Sysslar du med någon idrott? Inte nu.. Hemma rider jag och boxas med Sandrow :)

Vill du hellre ha mejl än brev? Spelar ingen roll, innehállet som räknas.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Jag tror att man kan falla för nágon vid första ögonkastet som sedan visar sig vara rätt..

Har du spytt offentligt? Inte sen jag var bebis..

Är du nöjd med ditt liv? Oj. Var nog mer nöjd med mitt liv därhemma än jag förstod.. Nu är jag nöjd med att jag tagit en sáhär stor risk men jag är inte nöjd med resultatet än i alla fall..

Är du bortskämd? Har föräldrar som gör allt för min skull men inte materiellt..

Vad gör du i morgon? Kanske avskedsmiddag för Lea med de andra tjejerna.

Vad är det värsta du vet? Människor som behandlar andra illa..

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Fár £70 i veckan sá  det är inte svárt att göra av med en del.. Máste snart börja spara lite.

Vad längtar du till? Hem!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Hemma i Sverige finns ett litet antal som betyder enormt mycket.

Vad är det finaste du fått? Mina hästar (alla tre) är helt klart i topp pá den listan! All uppvaktning pá min studentdag betydde ocksá jättemycket.

En speciell dag du minns? Gár inte att plocka ut en pá det visit, finns sá mánga báde positive och negative..

Hur gammal är du? 19

Du samlar på? Inget särskilt

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Här I England blir det mánga samtal hem.. Annars är det nog oftast |Ester eller Adelina..

Gillar du golf? Om nägon frágat mig pá hál fyra pá midsommarafton hade man fátt en klubba hárt i huvudet men eftersom den rundan var klubbans fel sá tycker jag nog att golf är helt okej.

Vilken tid gick du upp idag? Nio

Har du sovit i din egen säng inatt? Beror pá hur man ser det..

Har du strumpor på dig nu? Ja

Är det okej att gråta? Klart man gráter när man är ledsen..

När grät du senast? Gráter varje dag av hemlängtan..

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara dem tills jag vet vad jag skulle vilja göra med dem.. Köpa flygbiljetter hit till alla mina vänner.

Bär du glasögon eller linser? Nope, trots mánga forsook sa optikern nej..

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nope, snygga kläder däremot

När går du upp ur sängen en helgmorgon? Senare här än hemma, typ elva.

Har du piercing? Bara öronen. Saknar den i näsan ibland, den var fin.

Vill du gifta dig? Aa

Vill du ha barn? Aa

Solar du ofta? Sáfort det är sol ute.
Är du bra på att laga mat? Robson brukar saga det de dagar jag gár med pá att göra super nudles, litar inte pá hans omdöme.

Är du flygrädd? Inte alls. Pá väg hit var det en del turbulens och folk blev helt oroliga, men Anna var stencool. Konstigt för jag är ganska höjdrädd..

Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten

Vilken är din favoritglass? Solero Berries (avnjuts helst pá bänken vid fältet pá väg hem frán ASDA.) Annars är italiensk glass den bästa!

Tror du på ett liv efter döden? Ja

Tycker du om sushi? Har aldrig smakat (genererade i en skeptisk blick frán robson som uppenbarligen älskar rá fisk)

Vad äter du helst när du ser på film? Popcorn

Bor dina föräldrar tillsammans? Ja

Har du tandläkarskräck? Bara för den hemska tanten pá ortodontonikkliniken i Vmo.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Dagmänniska

Vilken ögonfärg har du? Gráa

Har du någon gång gråtit dig till sömns? Ja

Biter du på naglarna? Nej

Hur ofta tränar/motionerar du? Alla förmiddagar när Robson är i skolan, pá lovet tvingar jag honom att gá promenader med mig.

Senaste låt du hörde? Will you ba around, Platinum Weird

Senaste film du såg? Den om en man som berättar sagor som blir verkliga..


Sex saker du gjort idag

  1. etit frukost
  2. duschat
  3. suttit vid datorn
  4. tittat pá oc (skitbra, början av säsong ett)
  5. kollat language school
  6. städat köket

Summervacation, party, trainride and more

Har haft det ganska fullt upp sedan sist jag skrev.. Torsdagen gick som sagt át till att städa skitungens rum, resten av dagen spelade vi spel och lekte.. Fredagen passerade lungt, städade och pysslade pá förmiddagen och sen spenderades dagen med Robson, pá i stort sett samma sätt som alla andra dagar.. Pá fredagkväll dock ákte Anna in till stan och träffade Lea, Stephanie och Vania för en utekväll i Reading. Alla tre visade sig vara jättetrevliga och vi hade roligt ihop. Lite väl crazy för mig kanske men pá det stora hela en bra kväll. Roligt att träffa lite folk till slut, framförallt när de va sá lätta och trevliga att umgás med :) Det var ganska häftigt hur alla ville prata med en när de fattade att man var svensk, träffade massa roliga människor hela kvällen.. Tyvärr áker Lea hem i helgen och Vania nästa vecka men Stephanie är i alla fall kvar..

Lördagkvällen spenderades som barnvakt till Robson och hans kompis Jordan. Tittade pá film (den där om en kille som berättar sagor för sina systerbarn och de blir verkliga, ingen aning om vad den heter) och át chokladpudding. Bedtime var klockan tio men när jag gick och la mig vid halv tolv fnittrade de fortfarande som smáflickor, hur goa som helst :)

I söndags át jag middag pá nán pub i stan med tjejerna och pratade om helgen med mera.. Ska kolla in Stephanies language school med, kanske ska läsa där ett tag, hon är nöjd i alla fall.

Mándagen var ocksá städdag.. Pá eftermiddagen spelade jag och Robson Monopol och han vann stort (bland annat eftersom skitungen stal pengar frán banken hela tiden) Har märkt att han fuskar mycket i alla spel, jag skyller pá det engelska skolsystemet där det är alldeles för viktigt att vara bäst..

Gárdagen spenderade vi pá ett tág till Crewe (just det aldrig hört talas om det heller?) dá Robson skulle till sin Farmor och hälsa pá. Resan tog typ tre timmar och Robson var hela tiden livrädd att vi skulle glömma att hoppa av i Birmingham och att vi inte skulle hitta rätt tág när vi bytte där eller att farmor inte skulle vänta pá oss eller att nágon skulle stjäla hans väska osv. Ganska underhállande i sin ángest :P Allt gick dock bra och vi ákte till en trädgárdsutställning och gick en runda och át lunch innan jag skulle hem igen. Tyvärr han vi inte titta pá surikaterna men Robson köpte i alla fall en pilbáge sá till slut förlät han mig för att jag var tvungen att áka hem igen.. Kommer sakna skitungen när han är borta, blir kanske tvá veckor till och med, ingen aning vad jag ska hitta pá under tiden..

I morgon pratades det om middag med tjejerna för att säga hejdá till Lea, fár väl se hur det blir med det :)


Längtar fortfarande hem, senaste morgnarna när jag har vaknat har jag kännt mig helt vilse, inte fattat hur mitt bláa rum kan ha blivit aprikost, blir lika besviken varje gang jag kommer ihág att jag inte bor hemma längre utan i stinking England..

Messy morning..

Har städat Robsons rum idag.. Tog nágra timmar men nu är vi klara, kan inte saga att jag är nöjd men med tanke pá hans humör sá fár det duga :P Ganska mycket tjafs idag, báde om rummet, läggdagd, när han ska stiga upp osv. Men Mike var hemma I morse sá det var I alla fall skönt att han kunde tala om för skitungen vad som gäller.

Nu ska vi spela snakes and ladders och sen ska jag se till att fá ut honom en stund, varit inne hela dagen..


Har börjat mitt sociala liv I Reading nu dessutom, pratade med Lea innan, en av Ninas vänner och ska nog bli utgáng med dem imorgon, skulle vara trevligt :)


Robsons waiting, gotta go..

Onsdag

Regnet öser ner utanför sá jag har en mysdag i mjukisbyxor och raggsockar, England är kallt! Robsons sista dag i skolan denna terminen, sen ska vi ha sommarlov. Ser faktiskt fram emot detta, han har varit supergo senaste dagarna :)

Är I stort sett ledig nästa vecka eftersom skitungen ska till sin farmor (jag ska ocksá fá áka dit senare i sommar, kommer bli toppen eftersom hon bor pá en stor gárd i Wales och har lovat att visa mig the english countryside). Fár se vad jag ska hitta pá dá, försöker fá tag pá Nina, den förra au pairen för att fá mailadresser osv till de andra au pairerna som bor här omkring. Om vädret är fint blir det kanske lite utflykter ocksá, Mike föreslog Oxford, hade varit roligt att se en riktigt gammal och känd Engelsk stad, inte bara Reading..


Lägger upp lite bilder med pá hur här ser ut hemma pä uffcott close.. Datorn e seg sá det blir inte mer just nu..


        


Helg med mera

Haft en okej helg med familjen.. Mest varit med Robson, lekt i skogen, gott till afferen, varit pa bio (ice age 3, skrattade hela tiden!) Borjar kennas helt okej med honom nu, han borjar fa mer respekt for mig och tjafsar inte lika mycket (har vel forstatt att det inte hjelper).

Annars er det som vanligt, forutom att solen har bytts ut mot regn sa man inte kan sola mer :( Henger med Robson, tittar pa tv, leser, sitter vid datorn, stedar, diskar osv. Idag var jag dock inne i stan och shoppade lite, behovde en del saker och dessutom mar man lite bettre en stund nar man kommer hem med massa fina kleder och saker, inte alls oroande..

I morgon er sista dagen for Robson innan sommarlovet. Sen blir det fullt os hela dagarna.. Bygga koja, spela spel, ga promenader, leka i skogen, ga till lekplatsen, eta glass, spela fotboll och gora utflykter.. Kan nog bli en okej sommar..

Grattis till Lingus som fyller ar idag <3

An other day just the same

Vaknade vid sju, borjade for en gangs skull dagen med en postitiv liten pojke som inte alls gnellde over att behova stiga upp.. Men bara lugn, sa fort han om ur duschen borjade det. Fatta vad trott jag er pa att det alltid er nat fel hur jag en gor.. Och pa att aldrig nagonsin kunna komma bort fran jobbet, han er ju her hela tiden.. Sen Robson lemnades i skolan har jag haft en soft dag som de flesta andra her, solat, lest, tittat pa tv, skrivit klart replikerna till musikalen (kenns bara sa konstigt att jag inte ska va der och genomfora den), ska ut och ga en promenad snart i vermen med innan det er dags att hemta honom i skolan. Ser verkligen fram emot en eftermiddag med brak om lexor, tv tittande, leggdags, tandborstning, middag och sa vidare..

Hoppas allt er bra der hemma, onskar att jag vore der..

Wanna go home

Vill hem nu.

Typ sa jag skulle beskriva min situation for tillfellet.. Vet inte vad jag tenkte ner jag fick denher idiotiska iden.. Allt kommer sekert ordna sig, kenns bara inte sa just nu och jag angrar mig mer en jag har ord att beskriva..

England er inte som jag tenkt mig, det stinker. Bokstavligt talat, sopor everywhere..

I alla fall fatt en dator att lana nu sa jag inte kanner mig riktigt sa isolerad.. Ska snart gora en insats med replikerna i nesta ars musikal.. Oroa dig inte Estrus, som det ser ut nu kommer vi ha loads of time att ova pa deras agerande..

Hoppas allt er bra hemma och att allt er som vanligt om ett halvar ner jag kommer hem igen..

RSS 2.0