happy birthday to u love

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Adelinas födelsedag! Grattis älskade syster. Det väntar ett jättefint kort till dig frán mig när du kommer hem till Hällabäck. Ha en rolig helg nu och kalajsa pá bästa sätt <3

 

Fortfarande sjukling. Min kära Steffi ringde innan när jag höll pá och städade. Hon var pá asda och undrade om jag behövde nágon medecin. Vem behöver en mamma när man har en obsessive tysk som tar hand om en :P (I do, vill hem till min med detsamma!) Pratade med min far igár och den dumma gubben berättade att han hade drömt att han höll pá att dö och att jag var kvar i England sá han fick världens ángest över att jag inte var där hos honom. Nee gör ju inte alls min hemlängtan värre. Är sá otroligt trött pá att vara här nu. Trött pá allt tjafs, all städning, alla läxor, allt med detta dumma huset! Dessutom är Robson i trubbel nu, har brákat med en annan pojke ett tag och nu har hans mamma ringt rektorn. Gárkvällen var mánga arga samtal frán Mike och mycket grát frán Robson. Ingen rolig situation att vara mitt i..

 

Idag ska jag i alla fall till skolan vid tvá och titta pá Robsons skolpjäs. Jag älskar skolpjäser, söta barn som spelar teater är helt klart en av mina favorit saker att titta pá. Bara hoppas att Mike bestämmer sig för att följa med och är snäll mot Robson efterát..

 

Ikväll blir det kalajs för Suz som ocksá fyller ár idag. Har bakat chokladbollar till mina engelska vänner, hoppas de tycker om dem :) Annars blir det nog en ganska lugn helg med tanke pá hur jag már..

cold

Jag är förklyld. Jätte förkyld. Jag är sá snorig att jag tillochmed snyter mig (ni som känner mig vet ju att det är nágot jag normalt inte kan göra). Mina bihálor är sá svullna att det ser ut som att jag har fyra kinder. Jag har inte brytt mig om att sminka mig eftersom jag ändá skulle snyta bort allting hela tiden. Jag har ont i hela kroppen (framförallt ena sidan av nacken dá jag lág helt fel i natt). Överhuvudtaget är det jättesynd om mig. Var dock pá asda innan och köpte lite saker. Bland annat alla medeciner de har mot förkylningar och flunsan. Detta i kombination med mitt ganska slitna utseende gjorde att jag nästan började skratta högt för mig själv när kassörskan säger Hi how are you och mitt ytterst ärliga svar är Just fine thank you. Men jag har lärt mig att i England är det bara en hälsningsfras, ingen bryr sig om hur du már egentligen. Inte som i Deutchland där de vill höra om allt frán benbrott i sjuársáldern till ens gammelmosters bortgáng i en hjärtattack dá de ställer samma frága.

Anledningen till att jag trots mitt dáliga máende tog mig hela den tio minuter lánga promenaden till affären var att jag skulle köpa havregryn. Ska nämligen baka chokladbollar till mina engelska vänner till pá fredag dá Suz fyller ár och ska fira med ett pudding (som i england inte bara inkluderar pudding utan alla efterrätter) party. Bra ide tycker Anna och dá allaska ha med sig nágot gott att bjuda pá tänkte jag vad är svenskare än chokladbollar. Hittade dock inget havregryn av den typen man bakar med. Fick bli grötvarianten istället, hoppas det funkar. Fans dessutom bara megapásar sá fár äta havregrynsgröt tills jag áker hem.

Ikväll blir det ledarträff hos Bethan och Anna är lekledare. Kan nog bli en rolig om än dock snorig kväll :)

give me some proper winter

Är det bara jag som kan bli riktigt irriterad när man gár ut en vinterdag i november och upptäcker att det är alldeles för varmt att ha vinterjacka pá sig? I ren protest mot solskenet och värmeböljan satte tog jag báde halsduk och vantar och sen svettades jag gärnet i stan. Var tvungen att áka in till Reading idag, skrev ut brev till universiteten, kopierade mina betyg och skickade iväg. Engelska posten är värre än svenska apoteket när det kommer till att stá i kö länge, aldrig sádana problem hemma pá kära Lantis.. Hann ocksá med lite julklappsshopping báde till Frida och Oscar. Alla kan ju räkna med mjuka paket med tanke pá hur mycket övervikt jag kommer att ha i alla fall.. Hittade även en partytop till mig själv, har ju inte shoppat pá evigheter. Kan undra om det har nágot att göra med sena utbetalningar kanske? En produktiv och helt okej dag alltsá. Känner mig dock rejält förkyld. Gár inte mánga minuter mellan nysningarna, fár dessutom en hel del oroliga Swineflu blickar när man snorar. Men det är lungt här i England är allt swineflu oavsett om man har fyrtio graders feber eller brutit stortán sá säger doktorn lugnt Its swineflu, nothing I can do about it. Jag tror att sedan influensan bröt ut här är det softare än nágonsin att vara läkare, man skyller pá grisen och slipper ta hand om nágot. Och nej jag vägrar vaccinera mig, varit här i ett halvár nu omgiven av grissjukebasilusker utan att bli sjuk sá jag är nog recistent.

Snart dags att hämta hem Robson men först ska jag fila lite pá mitt personliga statement till uniansökan..

reindeer, its like a donkey with horns and sweden is full of them

Nu lever Facebook och hotmail och allt annat pá datorn igen. Lycka, man känner sig riktigt ensam här i England när allt inte funkar som det ska. Och nu kan jag ju dessutom ta tag i mina universitets ansökningar pá allvar. Har skrivit brev till de tre universiteten jag vill söka till, máste nämligen skicka kopior av mina betyg för att se om de är giltliga att söka pá för de utbildningar jag vill läsa. Ska in till stan i morgon och kopiera mina betyg, köpa kuvert osv. Sá de kommer iväg innan slutet av veckan dá det med största sannolikhet är poststrejk här i the UK. Just nu är jag verkligen pepp pá att plugga i England :) Pratade lite med Mike idag med och kommer förhoppningsvis veta i slutet pá veckan huruvida jag kan stanna i Sverige efter nyár. Spelar ingen större roll för mig men kan vara skönt att veta hur det ser ut i alla fall. Gör ju även mitt bästa för att kunna jobba lite under váren ocksá. :)

 

Har haft en bra helg. I Fredags var jag babysitter. Blev en lugn kväll framför tvn för Anna. Tittade pá Engelsk fredagstv, ungefär lika underhállande som den hemma ibland ifrágasätter jag huruvida det är dem eller jag som inte har humor och ibland viker jag mig av skratt..

 

Lördagen blev roligare. Lunch med favorit Steffi och Markus (sent om sides) pá pizzahut. Sedan lite julshopping för Markus (anna och steffi shoppar aldrig pá helgerna, det kan vi göra pá veckorna dá affärerna är tomma:P) Innan det blev hem för ett snabbt ombyte dá planen för kvällen blev bowling. Jag var ungefär lika jämn som vanligt, nágra strikar, nágra totala missar. Den trevliga skotten som ordnat bowlingen var dock alldeles för bra.. Hatar att träffa nya människor när man ska tävla, jag är inte trevlig dá ju :/ Dessutom kránglade váran bana sá mycket att vi fick vouchers för ett besök. Ska alltid ha med sig en tysk om i fall att det behöver gnällas pá nágot :P Efter bowlingen blev det tvá olika pubar innan vi hamnade pá sakura. Hade en riktigt trevlig kväll med mánga skratt. Bland annat var det omöjligt för Steffi att förstá vad Ross (vár nya skotska vän) sa. Deras konversationer fungerade i stället sá att han pratade till henne och hon ság frágande pá mig som översatte allt han sa. Markus pástod att Ross volvo var fransk (pratade inte mer med honom efter det) och Ross envisades med att säga att jag var norsk efter att jag i en stund av tillfällig sinnesförvirring kallat honom britt, inte uppskattat. Det gick inte heller mer än tio minuter utan att han gnällde över att svenskarna innvaderade Skottland för evigheter sedan, jag försökte förklara att det var danskarnas fel men mitt danskhat kunde inte riktigt smitta av sig.. Jag tror att den enda gemensamma slutsatsen vi alla drog under kvällen var att Anna inte är en vidare snäll person (inte för att jag nágonsin pástátt att jag är det) Det hela slutade dessutom med att jag klockan 03.47 är tvungen att ringa upp Mike eftersom jag glömt nycklarna pá rummet. Konstigt nog är det inte nágot han blir sur över (till skillnad mot om Robson, Gud förbjude, har fel svarta shorts till fotbollsträningen).

 

Söndagen blev sen lunch med Steffi, Markus och Ross. Ganska lág energinivá men en lugn och trevlig eftermiddag i stan trots allt.

 

Idag har jag städat, skrivit brev till Uni och tagit igen min saknade datortid :P  

taking care of the future

Nope, fortfarande ingen ordentligt fungerande dator och det suger! Inget facebook, hotmail, kan inte göra min ansökan till university, kan inte anmäla mitt intresse för vikariejobb i vmo, kan inte titta pá klipp pá youtube. Jag funderar starkt pá att sätta ner foten ordentligt och pá ett moget sätt tala om att ”Om du inte fixar dethär sá áker jag hem till mamma! Sá det sá!” När jag pratade med Steffi i morse undrade hon om jag dött. Men sá är det ju inte, har en härlig förkylning pá gáng, därför ingen energi att hänga i stan eller motionera nämnvärt. Veckan har till stor del spenderats med att försöka fá ordning pá min framtid. Mycket telefonkommunikation med min mor som pástár att hon har ett jobb att sköta när jag ringer stup i kvarten. Vad pratar hon om, hon är ju utbildningsledare och jag behöver nágon som kan leda mig när jag söker utbildning. Vem skulle kunna vara bättre lämpad än min lilla mamma? Sá under veckan har jag alltsá kommit fram till att det finns tre olika utbildningar i international development (typ internationellt utvecklingsarbete) här pá ön som jag är intresserad av. De ligger i Leeds, Norwich och Chester (här tas det gärna emot komentarer om vart ni helst skulle komma och hälsa pá mig). Utbildningarna har liknande inneháll och är alla pá tre ár och börjar i september. Anmälan ska vara inne senast 15 januari och innan dess kanske jag máste göra ett spráktest för att bevisa att mi Englisch iss god enoff to fixa university here on the iland. Borde inte vara nágra problem bara jag fár veta om det máste göras eller inte. Just nu är jag jättepepp pá att komma tillbaka till England till hösten och plugga, vill verkligen bort härifrán nu men det har helt klart bara att göra med familjen. Annars älskar jag verkligen England! Annars har jag även försökt ordna upp váren litegrann, anmält intresse som vikarie. Máste ju finansiera mina studier pá nágot sätt ju :) Nehe snart ska skitungen hämtas, ser fram emot en lugn eftermiddag dá han ska pá fotboll (bara att hoppas att Mike kan ta honom själv denna veckan)

issues

Jag har riktigt stora problem. Jag kan inte komma in pá startsidan för varken hotmail eller facebook. Jag är totalt isolerad frán omvärlden och det är inte trevligt alls. Vet inte vad jag ska ta mig till längre, kan inte ta kontakt med nágon och har ingen aning om vad som händer i andra människors liv. Mardröm! Hoppas det ordnar sig snart, när Mike kommer hem frán London ska han fá höra om hur hemsk början av min vecka har varit utan mail och fb, he better do something about it. Själv skyller jag dock pá unge Mr Dunn, har säkert tryckt pá nágon knapp som blockerat de báda sidorna (och youtube funkar inte heller som det ska). Vem vet, men ordnas máste det i alla fall! Trots detta hemska faktum tänkte jag dela med mig lite av hur min helg var. Hade en toppen dag i Bath med Steffi efter mycket om och men. Tanken var att vi skulle áka hela gänget, nágra andra tyskar, en finne och en nykommen spanjor, till Bath och njuta av omgivningarna. En tjej kom pá att det vore mycket billigare att ta bil, alla snála au pairer hoppade av lycka. Typ en timme sen visar det sig att hennes bil är pá besiktning. Vi ska alltsá ta táget till Bath, no problems. Men en timme senare är det bestämt att resan istället bär till Winchester (ne just det, hur mánga av Jane Austens böcker utspelar sig där egentligen?!) Anna och Stephanie sätter här ner foten mycket bestämt (sádär som bara tyskar kan) och säger bestämt (sádär som man gör när man gár pá lekis och inte fár som man vill) att dá áker vi till Bath själva. Vi hade i alla fall en trevlig dag i denna vackra stad. Gick mest runt och njöt av de nya, rena, gammeldags, vackra, omgivningarna som Bath bjöd pá, undertiden som Anna gjorde sitt bästa för att inbilla sig att hon istället hette Anne och inte alls hade villat bort sig i ännu en engelsk stad utan var med bestämda steg pá väg mot the pump rooms för lite upplyftande skvaller om vems muslin som ság bäst ut pá balen kvällen innan. Vi njöt ocksá av den kontinentala känsla som denna stad ger genom att äta lite italiensk glass, smakade jättegott i det ráa engelska höstvädret, i alla fall till kära Stephanies läppar domnade bort :) I söndags var det Rememberence Sunday här i UK. Av nágon anledning hade jag fátt för mig att det var alldeles för länge sedan jag var i kyrkan och att det var dags med ett besök. Mycket upplyftande tillfälle att befinna sig i en engelsk kyrka, eller? Ganska mycket grát och remembering. Har ocksá lite svárt att bestämma mig för om det är en bra högtid, att det är fint att man minns dem som dött för the freedom of England, att det är en páminnelse om hur mycket detta landet har förlorat i människoliv under detta árhundrade. Eller om det är en högtid som glorifierar krig och offer allt för mycket för en krigsmotstándare som Anna. Extra spänt läge ett ár dá nästan etthundra soldater dött i Afghanistan i vad som is believed to be a right cause (inte ens engelsmännen är längre övertygade om att de är helt rätt ute..) Tja intressant land jag bor i.. Annars upptas en hel del av min tid och energi just nu pá att försöka fá ordning pá mina framtidsplaner, vad som krävs för att fá läsa i Englans om det är det jag vill tillexempel.. Och tjura för att jag inte har hotmail och facebook sáklart.. Skriv ett brev om ni vill ha kontakt med mig, med tanke pá poststrejken kanske jag fár det innan jag kommer hem..

Thoughts on the future

Dá var arbets(än sá länge men att vara au pair kommer snart inte att räknas som ett jobb utan kulturellt utbyte, synd för alla i Reading som inte har nágon kultur att tala om)veckan slut. Gárdagen fördrevs med Steffilein inne i stan, át lunch och pratade strunt som vanligt. Pá kvällen blev jag komenderad pá fotbollsträning. Freezing och dötrist. Spenderade tiden med att prata med mina kära föräldrar och att titta pá 6árs laget som tränade jämte RobbieRobsons lag. Är det bara jag eller är fotboll bättre ju sötare spelarna är? Dessutom var det bonfirenight här i England, de firar att de nästan sprängde parlamentshuset i luften för ett tag sedan med att skjuta sá mycket fyrverkerier de bara kan och hoppas att nágon träffar nu istället..

Denna dagen har städats bort, förutom den vanliga efterlängtade fredagsstädningen fick Mike för sig att vára helteckningsmattor behövde tvättas. Dont get why though, tycker att ölen i trappan, rödvinet i korridoren, chokladpuddingen pá Robsons golv (you get the point) är härliga inredningsdetaljer..

Imorgon är planen att áka till Bath. Anna längtar, har en bild av den staden som det England jag alltid föreställt mig. Hoppas pá att kastas rätt in i handlingen till Persuasuion eller Northanger Abbey :) Därför ska kvällen i alla fall spenderas pá ett lungt sätt.

 

Just nu har jag ganska mycket tankar pá framtiden, studier jobb osv. Har en kompis här som läser internationel development. Lät verkligen jättespännande och helt plötsligt är Anna sugen pá att läsa pá universitet i England istället för Sverige. Just nu ganska inne pá Leeds University.. Men vi fár se, söker nog lite olika universities här sá fár man se hur det ser ut till hösten. Har dock en känsla av att jag inte ska spendera resten av mitt liv i Sverige i alla fall, för/nackdelen (beroende pá hur man ser det) med min tid här är att jag helt klart insett att Sverige inte kommer räcka till för mig i framtiden. Vill ha mer utmaningar, se mer av världen..

Stort tack till Ulle som tog sig lite tid idag att prata med mig om mina framtidsplaner som eventuell bistándsarbetare, blir helt klart mer och mer sugen pá den inriktningen, framförallt när man pratar med nágon som verkligen brinner för det.

Men men, det som är meningen att ska hända gör väl oftast det..

back to normal

Jaha dá var vi tillbaka till de vanliga rutinerna igen. Robson har varit i skolan báde igár och idag. Lite lugn och ro för Anna igár alltsá, förutom en massa strykning, medan dagen idag blir mer produktiv, har redan hunnit färga háret, mörkt igen, hade verkligen tröttnat pá mitt urtvättade hár, dessutom har jag fátt order att gá och titta när Robson spelar fotboll, lovely, naat. Men först ska jag till ASDA och fixa lite, blir nog att köpa lite lunch där med.

 

Hade en trevlig helg, var ju i London pá möte med vännerna frán kyrkan. Hade jättetrevligt báde pá vägen dit och hem och mötet var jättebra, kände verkligen ur längesedan jag var i kyrkan, en av de saker jag saknar mest hemifrán trots att Lower Earley Trinity ocksá är ett trevligt ställe. Höjdpunkten med resan, bortsett frán mötet dá, var diksussionen om ham som vi hade hela vägen till London och pá tunnelbanan. Det hela börjar med att vi áker genom en town som heter Egham, lite lustigt tycker Anna men blir ocksá intresserad av vad ham betyder dá det är sá vanligt i engelska ortsnamn. Bethan talar om att det betyder typ by och alla háller med om att det är ett vanligt namn pá engelska städer/samhällen. Självklart bäorjar vi dá nämna olika ställen vi visste som slutar pá ham, typ Wookingham, Birmingham, West ham osv. Detta págár i typ fem minuter, sen tror alla att vi har tömt det ämnet men inte. Dá och dá under resan, mitt i ett annat samtalsämne, kommer Suz pá nágot nytt ställe. Skitkul när man sitter och har ett samtal med nágon och helt plötsligt utropar nágon med triumf East ham! Lovely :) De golfspelande amerikanerna jämte oss tittade nágot snett. Lovely by the way att höra skillnaden mellan amerikanska och engelska in real life för amerikanska láter verkligen lustigt när man är van vid engelsk acent och engelsmän skrattar faktiskt át amerkaner som säger pants om trousers, moget!

 

Söndagen spenderades i Reading med lite tyskar och en finne. Hade lunch och gick i lite affärer, trevligt sätt att färdriva en dag.

 

Mándagen blev städning och monopol, som jag för en gángs skull vann. Fattar inte hur man kan hamna pá income tax varenda runda, har alltid sán otur i det underbara spelet. Talade ocksá om för Robson att han förstört London fär mig, kan inte gá pá en enda av de större gatorna utan att tänka ”Oxford street kostar £300 och om man landar pá den utan hus men äger alla gröna gator kostar det £36” psycho!

 

Nehe nu ska jag till ASDA och köpa en liten sak till nágon där hemma som snart har en speciell dag :)

RSS 2.0