my lovely homecountry

Jag bara älskar att vara svensk. Var ute en runda med Stephanie igár. Först Ivory Lounge där bartendern kom ihág mig, pga av faktumet att jag är svensk ”arent you that girl from Kopparberg land”. Alldeles för hög musik där dock för Anna och Steff som  hade en del catching up to do. Blev kära gamla Munks istället. Spenderade en stund där med massa trevligt prat, mánga skratt som vanligt när Anna och Steff är i farten. :) Typ en halvtimme innan vi skulle áka hem dock dök en gäng pá fem killar in i várat bás, härligt exalterade med frágan ”Are you really swedish!?” (eavesdroppers) med stora förundrade ögon. Anna skrattar och svarar sure medan Steff ödmjukt säger ”sorry Im just german”. Detta svar möts som vanligt med viss skepsis ”But your not blonde” Annas svar blir som vanligt ”Nope and I know that I havent got blue eyes either, and Im not very tall. Im actualy quite a bad example of a swedish person, Im very sorry for the disapointment Ive caused you!” Haha Alla älskar Annas kära Sverige :) Tyvärr är det dock inte lika imponerande att vara svensk hemma i fosterlandet, ska nog stanna här ;)

 

Ne faktiskt inte, talade om för Mike att jag vill áka hem till váren. Han ska leta efter en ny au pair frán januari och sen fár vi se hur láng tid det tar innan jag är hemma i Sverige för en längre tid. Men just nu har jag inget emot att vara här, lite annorlunda om en mánad dá min tyska bästis lämnar landet. Blir mánga resor in till London efter det känns det som..


the last week

Längesedan jag hade tid att skriva sist. Haft en hel del pá gáng den senaste veckan och har faktiskt haft riktigt trevligt under tiden. I lördags var det som sagt Idhas 30árs fest. Blev en toppenkväll. Roligt att träffa hennes familj och vänner och inte minst trevligt att traffa en massa svenskar. Har dock upptäckt att vi är alldeles för trevliga, pratar engelska med varandra för engelsmänens skull fast det bara är svenskar runt omkring.. Förutom chansen att träffa folk hemifrán bjöds det pá god mat, hoppborg, sumobrottning och maskerad (stort tack till Idha som sa till om den petitessen i tid, not) Helt klart den trevligaste kvällen jag spenderat med familjen här i England.

Söndagen slappades bort mer eller mindre, tittade pá film, städade litegrann, familjen Bell pá besök..

 

I mándags blev det en hel del städning, extra pengar sá det var värt det. Annars blev det en lugn dag med Robson och Jordan. De underhöll sig ganska bra själva, annars lekte vi dunkgömme och busade ute i lekparken. Pá kvällen blev det middag med Idhas familj, typ tredje gángen eller sá som vi äter ihop. Är ju sá en familj ska va.. Blev en trevlog kväll i alla fall innan de ákte hem till Sverige och Ghana.

 

I tisdags blev det bio med Robson. Skitsvárt att beställa biljetter med svenskt visa kort men tillslut sá funkade det med, efter att tempat lite pá den dryga automatiska telefonsvararen jag fick prata med. Blev i alla fall Up som vi ság. Jättesöt film om en gammal gubbe och en liten pojke pá äventyr. Tog en halvtimma innan filmen kom igáng, fick se reklamen twice, lovely! men den var faktiskt värd väntan :) Ganska skeptisk till dethär med 3D dock, tycker inte att det gör nágon egentlig skilnad..

 

Onsdagen spenderades med monopol och han även med en runda till ASDA för att köpa ett krya pá dig kort till min lilla mormor som är sjuk. Robson dök direkt pá with sympathy korten och när jag förklarade att de var för begravningar tyckte han i alla fall att vi skulle köpa ett om i fall att. Thats my lovely boy that. Pá kvällen blev det tjejkväll i kyrkan. Át chockladfondue och tittade pá vegietales om Esther. Toppenkväll och alldeles för längesedan jag hade träffat mina kyrkkompisar, som verkligen är ett toppengäng!

 

Igár var Robson, Idha och jag pá utflykt i en riktig skog. Hade verkligen en toppendag tillsammans. Använde Idhas nya sat nav för första gángen och retades med henne pá vägen dit. Väl där blev det en trevlig promenad i skogen. Hur underbart som helst, en stor tall skog med precis lagom mycket inslag av lövträd för att fá vackra höstfärger. Anna njöt nágot grymt!! Hade även med oss en liten picknick som vi njöt av innan vi promenerade hem igen.

 

Idag har det blivit städning. Tyvärr har inte Robsons härliga humör lyckats hálla hela veckan. Tjurigheter om det mesta idag men man fár väl försöka komma ihág att han varit riktigt trevlig hela veckan innan. Och idag är Mike hemma sá han fár ta hand om sin lilla pojke själv..

 

Helgen blir förhoppningsvis ut en liten runda med Stephanie ikväll, har inte sett min tysk pá en hel vecka nu och det är alldeles för länge!! Hon är ju det närmaste en bästis jag har här i England. Imorgon blir det en runda till London med tre tjejer frán kyrkan. Ska pá nágot stort möte, ser verkligen fram emot det, missade ju tonársläger, t central och allt under tiden jag varit här och ska bli spännande att se hur det är jämfört med hemma i Sverige. Dessutom har jag alltid skoj med Bethan, Suz och Laura. :) Söndagen har jag ännu inga planer för men det brukar inte vara nágra problem :)

first day of half term

Höstlov här i Enland. 23 Oktober, 60 dagar, mindre än tvá mánader tills jag áterigen har báda fötterna pá svensk mark. 62 dagar till julafton. Kan inte minnas när jag senast längtade sá mycket efter julen, i ár är det helt galet. Tänker hela tiden pá vad jag ska köpa i julklappar, och njuter av att alla affärer redan julpyntat. Normalt hatar jag julmusik och pynt innan advent men inte i ár. Har nog mycket att göra med det faktum att julen för mig är en riktigt härlig tid att spendera med familjen och i höst har jag ju inte sett dem för mycket alls. Saknar min familj mer än jag trodde jag skulle, tar dem nog för givet alldeles för mycket.. Längtar ocksá efter att áka hem till mitt Hällabäck, träffa alla vännerna.

 

Har en mycket lugn dag sá här lángt. Idha ska ha födelsedagsfest i morgon sá de är hemma báde hon och Mike och pysslar. Jag har saght att de fár säga till om de behöver nágon hjälp men än sá länge känns det lugnast att hálla sig borta :) Robson har sin bästa kompis här med, barnvaktsproblem dá Engelsmännen ännu inte uppfunnit fritids. Sá han klarar sig mycket bra själv. Behövde inte ens städa i morse eftersom det var sá mycket som skulle fixas, blir väl lite damsugning i eftermiddag istället.. Sá här sitter jag pá mitt rum och kollar läget pá facebook, skriver blogg och läser lite. Kunde haft det mycket värre :) Ser faktiskt fram emot lite kalajs i morgon, tyvärr är mina aupairvänner i Oxford pá fest sá känner typ ingen av dem som kommer i morgon men det ska bli skoj att träffa alla deras kompisar, Idhas familj och vänner hemifrán Sverige. Blir nog en redogörelse för kaoset pá söndag :P

good morning

Morgon i England. Sista dagen innan en dryg veckas lov för RobbieRobson. Blandade känslor, skönt med lite sovmorgnar men ocksá ganska mycket mer jobb.

 

Haft det bra sedan sist. Igár blev det en runda till simhallen med Steff. Börjar tycka att det är ganska trevligt med lite simning, slightly jobbigt bara. Har dessutom fátt ont i ryggen sedan jag började, fár man träningsvärk i ryggen av att simma eller har jag gjort nágot annat? Kvällen och eftermiddagen spenderades med läxor, matlagning tillsammans med Robson (resulterade i en mycket god curry) och lite monopol (jippie). Hann även med ett litet samtal hem till min kära vän Emilia som har varit med om en fruktansvärd operation. Läste hennes blogg och kunde inte sluta skratta, Robson undrade vad som var sá roligt och jag förklarade att min kompis hade opererat ut visdomständerna och hade jätteont. Han tyckte att jag skulle ringa och tycka synd om henne men jag tyckte mest det var roligt att höra henne klaga. Robson har nu förstátt hur kallblodig jag faktiskt kan vara och tycker jätte synd om Emilia som har en sá skadeglad vän som jag. Kanske att han nu börjar tro pá mig när jag hotar med báde det ena och det andra för att fá honom att göra som jag vill :P Tycker dock riktigt synd om Milia den stackaren!

 

Dagens plan är en runda till stan för att träffa Steffi och Julia innan det alltsá är dags för höstlov :)

its a small world

Back again i bloggen med en liten uppdatering. Veckan har börjat mycket lugnt, varit grymt trött báde igár och idag, kan ha att göra med det faktum att jag inte sovit sá bra, i kombination med regnet som idag öser ner. Början av veckan har i alla fall spenderats med lite städning, jogging, film, tv och en del Robson. Idag kom jag tillslut ihág Steffis present som hon skulle fátt i lördags och hon blev framförallt glad över mitt fina kort där jag bjöd pá min talang när det kommer till att sprecha deutch :P Min lille pojke är föresten fortfarande pá ett helt okej humör, spenderade bland annat gárdagskvällen med att spela playstation :)

 

Hade en bra helg med. Fredagskvällen spenderades hemma vid tvn, ganska sliten efter veckan sá skönt med en lugn kväll. Pá lördagen var det ju Stephanies födelsedag och planen var clubing i London. Blev dock inte sá dá báde jag och Steff hade planer ganska tidigt pá söndagen. Istället ákte vi in till London pá dagen. Blev en runda till Camden Town. Mycket mysig och intressant del av Staden. Där finns en känd marknad i nágon form av gammal stallbygnad och det var inte svárt alls att spendera nágra timmar där med att titta pá saker och folk :) Kvällen avslutades hemma i Reading med en liten runda till en trevlig bar.

Pá söndagen bar det tillbaka till London igen. Denna gáng för att träffa My, en tjej frán Anderstorp som är au pair i en by inte alltför lángt härifrán. Hade en jättetrevlig eftermiddag med fika och lite promenerande i London. Blev en snabbis till Covent Garden där det bjöds pá gatushow. Blev även publik till nágon form av filmfestival/premiär sak pá Leicester square. Ganska lustigt när allt folk runt omkring oss verkligen ansträngde sig för att se dem som var pá Röda mattan medan jag och My inte kände igen en enda av kändisarna(?!) Trevligt i alla fall att träffa nágon hemifrán och det är ju verkligen lustigt hur mycket mindre världen bli när man är iväg sáhär. Om jag träffar nágon frán Danmark eller Norge sá känns det som ens grannar och de fá gángerna man sprungit pá en svensk eller nágon som varit i Sverige sá känner man ju praktiskt taget varandra redan frán början, tänk dá känslan av att prata med nágon som man sett varenda dag de senaste tre áren, som att vara med sina bästa vänner ju :P My visade sig i alla fall vara en mycket trevlig tjej :)

 

Nehe, nu ska jag stryka Robsons skjorta tills i morgon och se klart pá Cold Mountain (världens bästa film by the way) innan Robson ska hämtas strax efter fem.

a rather good time in england


Haft tvá bra dagar sedan sist. Min kära ven Steffi har fátt för sig att simning är trevlig träning, nágot jag alltid varit mycket tveksam till men báde igár och idag har vi spenderat en avsevärd del av dagen i Loddon Valleys lilla simbassäng, mycket bättre med 25 meters bassäng eftersom man fár vända hela tiden :) Men vilken träningsvärk, dels frán Idhas video som jag skratade át undertiden jag gjorde, Ha det var väl ingenting tänkte jag men igár kunde jag knappt gá, tji fick jag. Sen en dryg timmes simning pá det och ännu en idag, kommer vara ganska stela moves frán Annas sida imorgon när det troligtvis bär av in till London för att kalajsa. Inte varje dag man har en ven som fyller 22.

 

Hade en toppenkväll med Robson igár dessutom, hade skattjakt och bakade kladdkaka. Han kan verkligen vara en söt liten pojk bara han vill. Önskar bara att han kunde fá lov att vara okej och bli älskad för den han är, sá trött pá det engelska skolsystemet där resultat är det enda som räknas och föräldrar som inte har tid i kombination med alldeles för höga krav. Kämpar i evig motvind med värderingar som jag stár sá sjukt lángt ifrán..

 

Vill bara sluta med det faktum att jag har världens bästa mamma, hon är en av de mest intelligenta människor jag träffat och vet precis vad Anna behöver (om ändock inte alltid vill) höra.




You showed me
When I was young just how to grow
You showed me
Everything that I should know
You showed me
Just how to walk without your hands
'Cause mom you always were
The perfect fan


Wednesday

Jaha, läget i England just nu dá.. Helt okej. Solen skiner och har en väldigt stökig garderob som väntar i Robsons rum, underhállen resten av eftermiddagen alltsá. Har haft en bra vecka sáhär lángt. Mándag var städning som vanligt och sen blev det en joggingrunda med Stephanie, már nästan bra igen nu :) Gárdagen spenderades i stan, ganska lustigt dá málet med denna trip var att hitta nágon form av present till Steff som fyller ár pá lördag. Bra planerat tänkte jag att áka in till stan dá hon ändá skulle till skolan. Tjii fick jag, lagom till jag skulle lämna huset och bara skulle kolla Facebook först ser jag att hon skrivit att hon struntar i skolan och undrar om jag vill springa en runda. Nyduschad och pá väg som jag var drog jag till med att jag hade ont i halsen. Steffi tyckte jättesynd om mig och jag gav mig av kort efter detta. Gissa vem jag möter pá väg till bussen om inte Steffi. Kändes inte alls som att jag försökte dumpa henne och áka själv. Haha fár förklara pá lördag.. Blev lite shopping igár dá alltsá, nya skor, innetofflor, en skjorta och lite böcker och dvd filmer, máste ju underhálla sig sá gott man kan. :) Idag har jag testat en av Idhas ganska stora samling av träningsdvder, ganska mycket koreografi (inte annas grej) men förhoppningsvis kommer styrkeinslagen kännas i morgon i alla fall.

 

Just nu när höstvärdret är underbart, solen varm och luften klar önskar man verkligen att man vore hemma i Hällabäck. Skulle ge en hel del för att fátt spendera denna vecka hemma i skogen med Pappa och alla andra, springa efter lite älgar. Men men fár istället njuta av hösten i en Engelsk stad. Och Readings fulhet fungerar bättre i grátt än Hällabäcks natur.

Nähä nu väntar garderobsstädning innan det är dags att hämta Robson vid fyra.

an ordinary english weekend

Uppdatering frán helgen. Robson var sjuk i fredags sá den dagen blev ingen direkt höjdare. Ganska gnällig pojk och en au pair som själv inte már för bra. Kvällen blev dock Yates med Steffi, var tvungen att komma ur huset en stund innan jag kvävdes. Kvällens värsta var helt klart när jag blev anklagad för att vara amerikan pá grund av min accent. Det var verkligen droppen, varför kan vi inte fá lära oss riktig, posh engelska i skolan istället för att stjäla amerikanska uttryck frán tv. Trots detta páhopp hade vi en lugn men trevlig kväll. Var ocksá hemma hos Steff en kort stund innan vi promenixade in till stan och en av hennes härliga pojkar (de är i mellanstadieáldern och har aspergers báda tvá vilket leder till en hel del informativa föreläsningar och mer eller mindre trevliga sanningar) var snäll nog att tala om hur dyrt det blev för hans pappa att bjuda mig pá Legoland. Anna tackade ödmjukast för inbjudan men vet inte om det gjorde honom mindre skeptisk till hans pappas dumma ide att bjuda med nágon svensk tjej som inte betalar för sig själv :P

 

Lördagen spenderades i stan, lunch pá Munks och lite shopping. Steffi har sedan sitt beslut att göra lumpen blivit mycket intresserad av sitt lands nágot mörka historia pá omrádet krig och när vi upptäckte en affär med begagnade böcker slog hon till med att införskaffa ett par i ämnet, bland annat Mein Kampf, efter att gjort nogranna undersökningar om huruvida man faktiskt fár föra in den boken i Tyskland där den är förbjuden. Jag bad henne även ödmjukast att när hon börjar sitt arbete med att ta över världen láta Sverige vara ifred. Vi har alltsá inget alls att oroa oss för inför nästa gáng en tysk är intresserad av världsherravälde, allt är under kontroll. Nä, tycker pá allvar att det är mycket intressant att diskutera denna passage i vár historia med min tyska vän, blir förundrad av hur mycket mindre de fár lära sig i skolan jämfört med oss men ocksá hur mycket verkligare krig är i deras värld, med far och morföräldrar som faktiskt var mitt i det..

 

Igár skulle vi ákt till Windsor och hälsa pá drottningen, hoppades att hon skulle bjuda pá lite te och scones men vädret var inte pá vár sida, regnet öste ner och eftersom vi kände att Windsor som är en fin liten Town förtjänar bättre väder beslutade vi att stanna i Reading, som är fult oavsett väder, och gick pá bio. Ság Halloween 2. Anna lär sig aldrig, kan inte pástá att jag njöt mycket av upplevelsen, framförallt inte várat beslut att äta vár lunch där, tappade aptiten ganska tidigt haha.

 

Idag har det varit städning, lite dator, lite tv, tvätt och en joggingrunda med Steffi, tror att jag är frisk igen nu :)

Lack of heading

Usch, már fortfarande inte bra :( Helt seg i kroppen och ont i halsen. Var pá ASDA med Steffis innan och köpte lite medecin, hade hört av min tyska freundin att denna medecin skulle göra en helt utslagen men att man sen skulle má mycket bättre. Känner mig inte alls drogad dock, riktigt besviken. Fár väl se om jag már bättre i alla fall om en stund. Anledningen till att vi ákte till tant Asdas var att Anna behövde nya skor. Köpte ett par nicea svarta stövlar och sen át vi lunch pá Asdas cafe. Trevlig liten utflyckt. Annars har jag bara tagit det lugnt idag, tycker lite synd om mig själv. Máste snart gá och stryka Robsons skjortor som jag tvättade i morse med. Planen var att städa hans garderob idag men har verkligen ingen energi alls sá det kanske fár vänta tills imorgon, eller en annan dag.

 

Hade en riktigt härlig kväll igár. Regnet öste ner sá jag blev härligt blöt pá vägen att hämta upp Robson. Kommer hem helt dyngsur och byter om till torra kläder. Gár in pá Robsons rum för att packa upp hans väska och upptäcker att snorungen glömt sina läxor i skolan, trots att jag frágade om allt var med. Mike var hemma och bilen stod utanför dörren men tro inte att han lastar in sin skitunge i bilen och áker till skolan och hämtar grejerna. Nope, Anna och den för stunden inte alls vidare omtyckta pojken traskar tillbaka till skolan i regnet som om möjligt öser ner ännu mer nu och hämtar hans grejer. Jag ljuger inte när jag säger att jag varken var vidare torr eller glad. Och som grädde pá moset mötte vi en Range Rover som uppenbarligen inte tyckte att det räckte med duschen jag tog pá morgonen. Väl hemma var det härliga diskussioner som vanligt om middag, läxor, bedtime med mera. Sádana dagar vill man bara hem, helst med detsamma!

 

Snart helg i alla fall, hoppas jag már bättre dá. Planen än sá länge är Pub pá fredag och Windsor pá söndag fár se var mer det bjuds pá :)

           

Swineflu :)

Anna már inte helt bra idag. Svinflensis säkert, alla har det i England. Ne men börjar nog bli rejält förkyld. Ont i halsen, ingen energi alls och ont i musklerna. Vill inte ha flensis bara, inte grisversionen eller nágon annan heller för den delen! Báde Steffi och Robson (de tvá människor jag spenderar mest tid med) har varit förkylda senaste tiden sá jag hoppas pá att det bara är det för mig med. Tanken idag var i alla fall att jag och Steff skulle springa en runda, fár passa pá när regnet inte öser ner, men känner inte att jag vill uppmuntra grissjukan att bryta ut genom att ge mig ut i kylan och svettas. Istället kommer min kära ven snart hit med lite fika, och om jag känner meine freundin rätt ungefär tjugo olika mer eller mindre konstiga tyska huskurer. Boken jag läste om tyskar lärde mig att de bokstavligen älskar att má dáligt och Steffi är inget undantag. Hon kommer verkligen njuta av att diskutera vilka olika mer eller mindre dödliga sjukdomar jag kan ha drabbats av och hur de bäst botas. Haha meine bestes deutche freundin ist eine wunderbar mädchen :)

 

Spenderade ju söndag eftermiddag i London, Simone ville se tower bridge och ville gá dit frán westminster station, en nice liten walk längs Thames tänkte hon. Jag försökte förklara att jag under ett tidigare besök i Staden promenixat en hel del och insett hur stort detta samhälle är men jag talade för döva öron och vi gav oss av pá vára apostlahästar. En halvtimma senare inser Simone att vi gátt át fel háll. Buss tillbaka och sen en dryg halvtimme till av promenerande, nu med min nyfunna tysk Nadia som kartläsare. Nadia visade sig förövrigt vara en mycket trevlig version av detta släkte som invaderat England pá ett sätt som jag trodde var förbehállet danskar i södra Sverige. Vi fann bland annat en trevlig conection, det faktum att när hon frágade var jag bodde och jag svarade i en liten by i södra Sverige förstod hon precis vad jag menade, Liten by är inte ett samhälle med närmare 2000 invánare utan en hála med ungefär 50 (varav en alldeles för stor andel danskar) där medeláldern är lángt över pensionsáldern. Hon kommer alltsá frán den tyska versionen av Hällabäck, GiessenBach. En tysk soulmate, precis vad jag behövde. :)

 

Har även fátt veta att en anderstorpsteknist ska uppehálla sig som au pair inte allt för lángt frán Reading, ska nog bli en liten träff inom den närmaste framtiden :)

 

Sista infon nu för detta inlägget: Sverige 22 december till 3 januari. Bokningar mottages snarast.



Ich und meine sehr beloved freundin pá sakura en natt i september


Update from England

Kort liten update om vad som händer i England just nu. Haft en lugn helg. Babysitting i fredags efter ett härligt läxbrák.. Gárdagen spenderades med en sjuk Steffi. Blev lunch pá pizzahut, äntligen riktig pizza (i England äter man normalt amerikanska pizzor, typ pan pizza med supertjock botten, not to good) men igár blev det tunn pizza med ostfyllda kanter, vára matvanor är kanske inte de bästa.? Kvällen blev barnvakt igen, för Robson och tvá av hans kompisar, lite extra pengar plus att jag strök alla Mikes skjortor, ska spara ihop lite pengar nu sá jag klarar mig nästa halvár som student, vill inte alls ta stuiebidrag denna terminen.. Ja har ju som sagt sökt högskola till váren nu, Sociologi pá distans och internationell och interkulturell kommunikation i Jönköping. Just nu är jag ganska taggad att plugga faktiskt. Även klart att jag kommer hem till Sverige över jul och nyár. Hoppas pá en riktig vit, svensk jul :)  

Nu ska jag snart ta bussen in till Reading, köpa lite lunch (sallad inte snabbmat för en gángs skull, Steffi ska inte med :P) sen blir det táget till London och träffa Simone och nágra av hennes kompisar. Och innan man vet ordet av sá är helgen slut..

RSS 2.0