New week

Tiden går förvånansvärt snabbt när man jobbar lite på dagarna.

I går var jag bara på fritids så på förmiddagen fixade jag klart en fiaplan i storlek huge till musikalen som har premiär alldeles för snart.
Arbetsdagen gick bra, påskpysslade med kidsen och var ganska slut när det närmade sig hemgång. Perfekt när man körde musikalövning direkt efter jobbet. Sydde fiadräkter till barnen och övade lite. Tur det mest kommer vara föräldrar i publiken..
På kvällen fixade superEster ett hem till systers kompis Linas lilla shettis som blivit hemlös. Tur man har sånna som henne i sitt liv att fixa till grejer som inte funkar.

Idag har jag jobbat heldag. Fått nyfunnen respekt för mellanstadielärare, förstår inte att jag gillat det så under mina praktiker, måste haft trevligare barn på den tiden. Fast det har väl sin charm i alla fall.
Var i vilket fall ganska glad när det blev dags att gå över till fritids. Har haft en aktiv dag (hoppas kiropraktorkillen inte hittar bloggen) spelade fotboll och killerball i gympahallen tills svetten rann. Skönt att vara ute och leka en stund med men nådastöten för ryggen var nog när jag gav mig på att hoppa twist. Just nu ligger jag i soffan med kylpåsen på ryggen, får hoppas det hjälper för nu kan jag knappt gå igen..

Kvällen spenderas just nu med lillasyster framför tvn. Känns lagom för mig ikväll, imorgon leker vi med kidsen igen :)

Uvinvigning

Blev klar med sociologin idag, ska bara läsas igenom innan den skickas iväg (fick kommentarer på mitt språk på senaste hemtentan, kanske märks att jag inte lägger ner den energi jag borde)

Kvällen spenderades i kyrkan med uvinvigning. Lika spännande som vanligt. Ett antal unga tonåringar höll på att svimma när de höll i fanan, en annan liten tonåring stal min scarf så jag fick se dum jut istället, jag tappade halva flaggan när jag försökte rädda en svimmande ledarscout, pastorn visste inte alls var han skulle vara när, det blev berg av disk men jag hängde mest och snackade skit i köket (fullt vid diskbänken), det pratades anekdoter från tidigare läger och sammankomster, snacket om detta års läger började så klart när jag meddelade att jag skulle hem (vet knappt ens var vi ska vara i år, funderar på om man ska nergradera sig till vanlig scout när man är lika dåligt informerad som jag)

I morgon börjar jag jobba efter lunch, på förmiddagen ska jag göra klart en megastor fiaplan. Hoppas jag inte förstör arbetet som gjordes för några helger sedan. På eftermiddagen blir det musikalövning, jättelång sådan. Men det är lugnt, nästan en halvtimmes paus mellan jobbet och musikalövningen.





Anna och syster på uvläger för fyra år sedan, mitt sista läger som ledarscout. (oklart varför man inte använder sin gröna skjorta under fler utekvällar)
Syns nog att bilden togs en dag med många tårar, början på slutet av en period av mitt liv som jag idag kan se tillbaka på med glädje och inte längre saknad, krävs ofta att man får lite perspektiv på saker och ting för att gå vidare..


Night spent with friends

Var hos Ester och Marcus igårkväll, även Evelina fick vara med. Åt god mat och tittade på Millenium med släckta lampor. Kände verkligen att vi gjorde en stor insats och att vår kväll förändrades på grund av earth hour. Eller inte direkt.

Under kvällen avhandlades som vanligt ett antal ämnen, bjuder på ett litet urval. Amerika (Marcus är imponerad, Anna funderar på om man gillar landet på grund av att de är dumma i huvudet och Mac håller till stor del med, det var nåt fränt slott dessutom), Rickard Palm (Evelina hade inte sett någon av alla hans tabbar så vi satt vid youtube och skrattade lite), morgondagens uvinvigning (när ämnena börjar tryta tar vi till kyrkan), huruvida det var kolsyra i vinet (gick nog en kvart åt det ämnet med), dödsfall inom industrin (känns rätt prioriterat att skaffa högskoleutbildning), Marcus åtskilliga besök på gayklubbar i Stockholm (kommentarer onödiga), Alla lustiga män Marcus sovit med (återigen känns kommentarer överflödiga), Evelinas fiskar (funderar att anmäla både henne och Per till "My fish runs my life" bbcs senaste reality show), Reading (Marcus bror hade varit där och kört bilar åt Volvo, säga vad man vill om England men ska man testa bilarna på motorvägar med dålig kvalité så är det the place to do it), Evelina bjöd på lite ordförvrägningar (typ huset i herren gick ut i skogen).
Dessutom spenderades som vanligt mycket tid med parets katter, det är så kul att umgås med vänner som har barn..

Idag åkte min mamma och pappa till Riga på semester. Är lite avundsjuk på att de får åka utomlands, det vill Anna också göra.

Förmiddagen spenderas just nu med Scrubs samtidigt som jag samlar kraft för att skriva klart veckans uppgift i sociologin.
I kväll blir det uvinvigning i kyrkan. Kommer nog bli lika spännande som de senaste elva jag varit med på.



We are ruling the house this week (Ade kan få va med lite också)


End of week

Jobbade igår mellan sex och tre. Barnen kom inte förren kvart över sex, var nära att Anna hade hunnit somna i en soffa då. Att stiga upp innan fem är inte männskligt alls. Åkte en runda till massören på förmiddagen med, powernap på en knapp halvtimme. Kan inte påstå att jag var jättepigg när jag kom tillbaka till barnen. Annars var arbetsdagen okej. Målade påskris i skolan och tog det ganska lugnt på fritids. Dagens bästa var att man kunde vara ute utan jacka på eftermiddagen och bilen luktade nästa sådär äckligt som den brukar göra på sommaren när den vart pakerad ett tag, för en gångs skull en positiv upplevelse..

På kvällen blev det gospelkonsert i Gislaved med ett gäng av våra tonåringar. De som sjöng var jätteduktiga, enda problemet är att det känns som att man behöver vara lite aktiv som åhörare på den typen av arrangemang, så länge man inte är en ganska tuff tonårstjej. Blev en alldeles för lång kväll för Anna men våra tonåringar hade nog roligt i alla fall och det är väl huvudsaken.

Idag sov jag bort större delen av dagen sedan har jag lekt taxi och funderat på att plugga. Tog till slut tag i det och har nu skrivit ett helt stycke, behöver bli klar denna helgen eftersom jag ska jobba nästa vecka med.
Ska hem till Ester vid sju och umgås med henne och Evelina. Får se om jag hinner skriva några rader till innan dess.



Fick ett mail igår från min underbara lille pojk. Han var lite skeptisk mot nya slavens engelska, inte lika bra som Annas påstår han. Kändes som en vinst med tanke på hur många gånger han talade om att engelskalektioner vore en bra idé för mig.. Annars hade han det bra, han hade väldigt mycket att göra sa han, han hade sprungit en tävling i skolan och kommit sjua, oklart vad mer han hade haft fullt upp med. Saknar honom verkligen!


short day at work

Började inte förrän klockan 12 idag. Förmiddagen gick åt till lite plugg och fix här hemma. Själva arbetsdagen blev ganska kort och intensiv. Hur många barn som helst idag som var överallt, hela tiden. Det är tur man är snabbtänkt när man bara hör vad man tänker i en sekund i taget..

Imorgon börjar jag jobba klockan sex, det ser jag fram emot jättemycket. Nä just det, föredrar ju att sova lite längre kanske. Skulle visst vara i skolan dessutom i morgon men verkade som jag slapp "riktiga" lektioner i alla fall, hittar mycket hellre på bus och pysslar än läser och räknar. (kanske därför jag insett att jag inte ska vara lärare, hade inte blivit mycket vettig gjort i min klass)

Nu har jag precis gått en liten promenad och resten av eftermiddagen borde jag plugga, ska se om jag kan övertala mig själv att göra så med. Ska väl försöka göra lite våfflor ikväll med, gick ju hem lagom till mellanmålet idag.


Idag kändes det som att ett monster i taget kan vara lagom. Saknar min lille pojk ibland.,


Spring

Underbart väder idag. Blir på jättebra humör när solen lyser och det nästan varmt.

Haft en bra dag på jobbet. Kollat på kaffe på ICA, köpt frimärken, tittat på barn som läser, strukit pärlplattor, spelat konstiga spel, ätit fruktsallad och tittat på barn som leker. Kan inte påstå att jag ser mitt jobb som så krävande. Funkar bra att vara lärare när man inte behöver göra de tråkiga bitarna :)

Nu kom lilla pappa hem så jag ska se om jag kan övertala honom att jag inte alls har ont i ryggen utan att vi ska springa en runda, man får ju passa på när det är trevligt att vara ute. Dessutom ska rummet städas och sociologin börja läsas.


Hard work

Vem behöver en fritid med ett jobb så underhållande som mitt?

På alla dörrar på min del av skolan sitter en lapp där det står "Nyckel upphittad, återfås mot beskrivning" (Hej jag har tappat en nyckel, den är lite silvrig, rund i ena änden och lite taggig i den andra)

Stod och strök pärlplattor (detta jobb är förvånansvärt likt mitt förra) och ett barn inspekterar noga. "Man kan faktiskt göra så som du gjorde nu för det brukar Brittis göra" Känns som det största godkännande man kan få på den arbetsplatsen.

Spelade hockey så jag knappt kan gå nu, men roligt var det och gjorde jättemånga mål (motståndarna var två pojkar på sju år)

Förövrigt bjuder vissa små barn på ganska härliga komentarer här och där men min hjärna har just nu satt censur på dem som slagit mig under dagen..

Ikväll har jag i alla fall varit hos Ester och Marcus en runda. Pusslat klart ett pussel, varit elak mot deras katter, druckit te och pratat lite.

Imorgon blir det upp tidigt och köra mamma till jobbet så jag kan ha bilen resten av dagen, ska visst jobba en del igen.

Nu ska jag göra dagens pensionärsövningar och sen blir det sängen.


Slut på gnället

Nu känner jag att jag gnällt klart om mitt ganska tråkiga liv. Läste igenom några blogginlägg och känner att antingen får jag sluta gnälla eller bli emo på riktigt och jag gillar ju inte Kent så alternativet var lätt.

Helgen var annars så crazy som det var planerat. Blev klar med hemtentan och med lite tur blir den kanske till och med godkänd.

Idag har jag jobbat (that felt good to write). Haft en helt okej dag på fritids. Eftersom jag inte alls var trött på barn efter en eftermiddag på fritids så körde jag vidare med både musikalövning och uv. Känner mig fortfarande ganska hypad trots att vi haft bönesamling emellan..

Trots allt bäst att jag går och lägger mig nu, upp tidigt imorgon med..

I've got job

Sedan jag kom hem från Reading har svaret på frågan "Vad gör du nu då?" hela tiden varit att jag precis kommit hem från England och ska tillbaka i höst. Har trots att jag pluggar heltid känts som att jag behöver bortförklara det faktum att jag är hemma så mycket. Lider verkligen med dem som är arbetslösa på riktigt för man känner verkligen hur folk ser ner på en. Dessutom är katterna kanske inte tillräkligt sällskap alla dagar i veckan. Känns därför bra nu när jag inte längre kan säga att jag nyss kom hem så har jag fått ett vikariat på fritids i Burseryd i alla fall i två veckor. Kommer förhoppningsvis bli riktigt bra och är riktigt tacksam mot Ester som fixat det till mig :) Enda problemet är ju som sagt att jag pluggar heltid, långa dagar att se fram emot..

Igår var det ju tonår. Första jag fick höra från en av tonåringarna var att jag såg nyvaken ut. Kändes bra trots att det var så jag kände mig. Har inte alls samma ork och känsla inför varken uv eller tonår längre. Antar att det blir så när man är borta ett tag från något, kommer tillbaka med världens ambitioner utifrån hur det var innan men inget känns längre rätt..

Denna helgen skriver jag hemtenta, kommit lite längre än halvvägs. Ska vara klar på tisdag men målet är att ha den färdig i morgon. Kan nog funka med viss disciplin. Har hittills idag skrivit drygt en halv sida. Känns stabilt..
Kvällen spenderas nog framför datorn med tenta och kanske lite framför tvn med familjen. My last months as a teenager are crazy! Hoppas någon kan känna att deras liv är snäppet mindre patetiskt då de läser om mitt (typ om man har någon att umgås med i samma land) 
 


Krävs nästan bildbevis för att komma ihåg hur roligt jag faktiskt kan ha en lördagkväll. Osäkert vad den galna tysken försöker göra..


Hänger på Gärdet

Gör det ganska mycket känner jag. Tudelad känsla kring det. Å ena sidan har man så mycket härliga minnen här och kan ibland sakna att ha Gabby att skratta ihjäl sig med samtidigt som man går in i dörrkarmar eller Lina att planera vägarna mellan klassrummen med så man inte stöter på någon man inte vill och dessutom försöka hålla en värdig min när man väl gör det. Samtidigt är det en sådan skön känsla att vara vuxen, tycker att eleverna (trots att de är typ i min igen ålder) är ganska unga. Skulle inte vilja vara gymnasieelev. När man ser dem påminns jag om hur liten jag var för ett år sedan och hur stor jag trodde jag var. Intressant..

Var hos massagegubben idag. Hade tid halv tio. Klockan tio kom han ut och kallade mig Lisa. Jag talade om att jag haft tid halv tio men det visade sig att han glömt skriva upp det. Han var ganska virrig sist vi sågs. Fick i alla fall komma in halv elva när han fått en avbokning. Han skämdes men Anna var lika glad ändå, har ju fått denhär förmiddagen med att gå. En timmes missat plugg är dock inte jättebra när man känner sig lite stressad men massagen blev gratis och jag kollade honom noga när han bokade en ny tid för mig..

Hemtentan går bra. Har hittat litegrann i böckerna men bävar fortfarande för sista frågan. Complicated.

Igår var jag ju på fika hos Evelina. Klockan tre var jag där med morfars bil, hade sagt att jag nog kom tillbaka runt sex. Klockan nio var jag i Långhult igen. Visade sig förvånande nog att Evelina och jag hade massor att prata om efter att inte setts på evigheter. Även Per lade sig i när han kom hem från jobbet och vi hade det jättetrevligt :) Jag tror helt klart på att bjuda in mig själv till folk, trots att det anses lite ofint av vissa är det nog enda sättet att träffa folk om man inte är mer populär än vad jag är..

Ikväll ska jag på tonår, lika pepp som vanligt och resten av helgen är oplanerad..

Google translate

Skulle kolla hur mitt förra inlägg blev och av någon anledning översattes det till Engelska. Tror att de använder sig av mellanstadiebarn för dessa översättningar, jag skrattar ihjäl mig. Funderar starkt på att tipsa mina engelskspråkiga vänner om min blogg fast om de skulle tro att jag skrivit på engelska skulle de nog förlora den lilla respekt de har för mig.

Hilarious x)

Frostbites

Hade igår satt på mig dubbla tröjor och dubbla sockar i de lite tjockare conversen (närmaste jag har till vinterskor) ändå trodde jag fötterna skulle ramla av efter att stått(!?) och tittat på fotboll i Hylte under en dryg timme. Lillasysters lag vann faktiskt och hon var förvånade bra, inte alls lika klumpig och rädd som hennes syster brukar se ut i ett fotbollsmål. Men så fort matchen var slut sprang (linkade) jag till bilen och satte på högsta värme på fötterna, förväntade mig att termometern skulle visa på drygt 30 minus men det var plusgrader, bilen är en riktig optimist!

Idag ska jag till min lilla kompis Evelina och undersöka hennes lägenhet som hon haft i en evighet men som jag ändå inte haft tillfälle att besöka (oklart om hon inte velat ha mig där men nu brytits ner då hon förstått hur ensam lilla Anna är i det här landet eller om vi haft en bristande kommunikation). Ska vara där vid klockan tre och innan dess ska jag försöka skriva en hel del på hemtentan. Jobbigast just nu är att jag inte hittar svaret på första frågan någonstans i böckerna, skulle gjort så mycket om man läst dem i förväg..





Evelina är den söta tjejen i bakgrunden som har lite problem att hålla ögonen öppna (kanske för att jag otippat nog var mer i centrum än hon under min studentdag?) Killen som täcks av min vackra hatt (varför har jag inte den oftare?) är hennes trevliga sambo :)



hemtenta

Blev idag påmind om att jag inte alls är arbetslös, jag studerar faktiskt sociologi på heltid. Känns skitbra. Inte. Har tre böcker på ett par hundra sidor som denna delkursen baseras på. Gissa hur många sidor jag läst under de tre veckor delkursen pågått? Just det. Denna medfödda intelligens som har gjort de tidigare uppgifterna i delkursen skitenkla gör nu att jag har ett antal hundra sidor som behöver läsas för att jag ska klara av hemtentan. Bra planering darling.

Igår gjorde jag inte mycket faktiskt, lekte au pair minus jobbigt barn, diskade, tvättade och städade. Tog även en härlig promenix i det vackra vårvädret. Kände att vinterdeppigheten försvann, pratade med Ross som hade problem med att gräsklipparen inte fungerade och ville återigen skära upp handlederna till en hemsk Kent låt.

När jag skulle skriva handlederna skrev jag först vristerna, tänkte att det var den svenska översättningen på wrists. Tycker att det är ganska intressant detta med engelska kontra svenska i mitt liv. Efter att varit i England större delen av åtta månader (trots att Idha pratar svenska och att jag pratade med min familj flera gånger i veckan) tappar jag svenska ord. Vet mycket väl vad jag vill säga men kommer inte på vad det heter på svenska, ibland finns det inte ens en svensk motsvarighet till det engelska uttrycket. Jag stör mig på översättningar på engelskspråkiga tvprogram osv. Efter tre veckor i Sverige har det slått om. Blir ofta fel när jag pratar med mina vänner (framförallt Ross har roligt åt att min engelska kan förfalla så snabbt), har nästan svårt att hänga med i otextade filmer och tvprogram, framförallt om någon har en speciell dialekt eller brytning, jag behöver lyssna två gånger för att höra varifrån någon kommer. Uppenbart att jag inte är tvåspråkig, jag är ettochetthalvtspråkig. I england pratar jag engelska och lite svenska, i sverige pratar jag svenska och lite engelska. Lyssnar just nu på Gordon Ramsay under tiden jag skriver på sociologin, hoppas att det kan hålla brittiskan vid liv. Han har dessutom en kille från EastEnders på besök med en ganska tydlig Berkshire dialekt, känner mig hemma när jag lyssnar på honom :)

Nu ska jag ta en liten paus från plugget innan jag ska laga mat åt lillasyster innan jag skjutsar henne till Hylte av alla ställen för att spela fotboll. Känns som en riktig drömkväll. Ska ta med mig lite plugg så jag inte dör av tristess. Lite skoj ska det dock bli att se Frida spela fotboll. Har hört att hon ska vara ganska bra men har aldrig sett henne spela fotboll (inte för att jag skulle kunna avgöra huruvida hon är bra eller inte i alla fall).

Nyss ringde en tjej från Hitta.se och bad att få pappas mobilnummer. Höll på att skratta ihjäl mig. Väldigt lockande att be henne ringa 118 100.


Visst är vi ganska lika (söta)


I dont care if monday's blue

Hade ingen bil igår efter att jag varit hos kiropraktorn så när det var dags att åka in till kyrkan på eftermiddagen fick pappa köra. Pappas fula röda pickup är utbytt mot en ännu fulare stor vit lastbilssak. Roligast med den är faktumet att passagerardörren inte går att öppna innifrån. Roade mig mer än pappa som var tvungen att hoppa ur bilen och släppa ut mig både vid affären och kyrkan. James, the door please. (med lite samma accent som svärfarmor the queen)

Hade fått förtroendet att hålla i musikalövning själv. Stort för någon så liten som jag. (inte alls så att jag efter tre år på bf och åtskilliga som uv och tonårsledare faktiskt har någon form av koll på läget) Gick i alla fall jättebra. Bara att hoppas att någonting fastnat till nästa gång med.

Även uvkvällen gick helt okej. Hade precis som vanligt fått all information man behövde i förväg (inte) men känslan för improvisation är imponerande.

Just nu är längtan till England stor. Trött på Sverige. Trött på att inte ha något "riktigt" att göra på dagarna. Trött på att höra andra människor klaga på hur stressade de är och hur mycket de har att göra. Känns som ett slag i magen varje gång när man själv känner sig ensam och obehövd. Saknar mina vänner något enormt. En av anledningarna till att jag kom hem nu var ju att se huruvida jag trivs bäst i Sverige eller England egentligen. Få lite perspektiv. Drygt tre veckor senare känns det tydligt att England leder. I alla fall inte intresserad av att stanna kvar där jag är nu.


Vill ha vår nu och helst vill jsg spendera den där..


weekend, just another day off

Förstår inte varför jag är så dålig på att hålla bloggen up to date. Inte som att jag har många andra förpliktelser och det blir ju så mycket på en gång sedan.. Här kommer i alla fall en resume av helgens hittepå.

I fredags fick jag ett litet ångestanfall och gjorde klart min uppgift i sociologin. Hade fått för mig att jag är ledig denna veckan men visade sig istället att det blir hemtenta. Yippie.
På eftermiddagen kom min syster och min älskade bil hem. Syster hade dessutom med sig en ganska trevlig liten tjej som hängde hos oss över helgen. Förstår inte hur hon kan ha så många roliga vänner alls..

Kvällen spenderades i kyrkan på tonår. Spelade lite wii men mest kände jag mig trött och hade ont. Har kännt sedan jag kom tillbaka att det inte är lika roligt längre och nästan övervägt att trappa ner lite på mitt ledarskap då det inte kännts riktigt som jag behövts. Saknat mitt ledargäng i Lower Earley väldigt mycket med, stor skillnad mot hemma och kanske mer passande för mig. Förändrades dock under kvällen då jag låg på scenen i kyrkan och pratade strunt med fem av våra tonårstjejer. Då kommer man snabbt ihåg varför man tycker att det är så kul med ungdomsarbete, man åker ju inte dit för ledarnas skull, det är ju de härliga tjejerna och killarna man bryr sig om. :)

I lördags förmiddag tittade vi på femmil på tv. Bland det mest spännande min far vet (utom vasaloppet möjligtvis) Själv hann jag dock med bland annat en promenad mitt i utan att känna att jag missade mycket. Kan inte påstå att tävlingar som håller på i en evighet är spännande hela tiden, även mitt problem med fotboll.

På kvällen åkte familjen Svensson och Adelinas kompis Frida till Jönköping och såg på Musikal. Anna vägrade köpa någonting utan att först kolla så att inga pengar gick till HV. Annars var det mycket trevligt. Vi tittade på Buddy Holly med Brolle. Har alltid varit ganska skeptisk till min systers beundran av honom men jag blev nog lite kär, trots att vi satt typ på defensiva blå. Älskar ju femtiotalet, musiken, kläderna, allt. Riktigt kul hade vi :)



Min familj jobbar ganska hårt på att få mig att gifta mig innan augusti så att jag stannar i Sverige, Brolle är helt klart bästa alternativet hittills.

När jag kom hem vid ettiden var jag inte tillräkligt trött för att sova, planen var att se en film men först hamnade jag lite på facebook där även min älskade skotte befann sig. Satt och pratade i mer än två timmar. Kommer knappt ihåg sist jag skrattade så (troligtvis strax innan jag lämnade Reading) Har varit hemma tre veckor nu och jag saknar mina vänner hur mycket som helst. Saknar min lille pojk och landet, kulturen, stadslivet, hela känslan i England hur mycket som helst men inget av det kan mätas med hur mycket jag saknar mina vänner, de bästa vänner jag någonsin haft. Känns så orättvist att jag inte kan få ha dem som betyder mest för mig närmre än så.

I går var jag en runda hos Ester och Marcus och fixade för musikalen vi ska ha med barnen och efter det var det gudstjänst. Ganska typiskt sätt att spendera en söndag, i alla fall för ett år sedan.

I morse hälsade jag på min kompis kiropraktorn. Han tryckte lite på ryggen, drog i nacken, log och sa "du kommer ha ont!" Jag gillar verkligen honom, ska inte dit på tre veckor nu. Men han sa att jag kunde ringa om det gjorde jätteont. Ska känna efter så mycket jag kan alternativt krocka lite med bilen så jag får gå dit snart igen (lappsjukan är inget att leka med så jag tänker bli hypokondriker) Nä känns bra att det går åt rätt håll även om det gör riktigt ont just idag.

Resten av dagen spenderas med vila (på kiropraktorkillens begäran), planering av uvkvällen och sedan musikalövning plus uv. Känner mig superpepp.



I miss u guys so much it hurts! (Oklart varför bara jag är out of focus, kanske kameran känner av att det var så?)


cat lady

Har ju tidigare talat om att jag sadlat om till pensionär. Lite sorgligt kanske då man inte ens är tjugo än. När jag får för mycket ångest och förakt för mig själv påminner jag mig om att jag om sex månader kommer vara crazystudentgirl igen. Sedan går jag och diskar eller byter kanal på tvn så jag känner att jag gjort nåt i alla fall. Men jag är nog ganska patetisk just nu i alla fall, no matter how much I zappar. Spenderar den mesta av min tid hemma med mina två katter. Som jag självklart har mycket intressanta diskussioner med. Dessutom delar jag säng med en av dem. Sa ju att jag var en patetisk pensionär. Cat lady..

Näst mest tid spenderar jag med gänget på amadeuskliniken. Övervägde starkt att spendera natten på en av deras mycket comfy sängar/britsar efterson jag var där tills efter att de stängt igår och så fort de öppnade idag. Har ungefär lika givande samtal med dem som katterna. Igår diskuterade massagegubben och jag viktuppgång bland au pairer, hans val av ämne, osäker på om jag blev förolämpad. Idag andades kiropraktorkillen mig rätt i ansiktet och frågade om han luktade vitlök. De har liksom ingen som helst känsla för gränser. Upptäckte dessutom att kiropraktorkillen är 30, hade gissat på 17 (om jag skulle ta i). Började fundera på om jag också vill se så ung ut när jag är 30 eller om jag skulle föredra att se mogen och tillförlitlig ut..

Igår tittade jag och min mamma på Fuskbyggarna med Martin Timell. De filmade med dold kamera, minst lika spännande som Beck och Wallander ihop! 

Nä jag överdriver faktiskt hur patetiskt mitt liv just nu är. Igår var jag faktiskt förutom hos massörgubben även hos polisen (skulle hämta passet och hade glömt körkortet, kändes riktigt spännande ett tag tills hon sa att det var lungt. Ser dessutom helt galen ut på fotot, mer hår än yeti och stora stirriga ögon, great!), på Kalles färg och köpte sprayfärg (med flamable märke på baksidan) och dessutom på Kronans droghandel (underbar översättning av drugstore) och köpte (inte) knark utan shampo mot torr hårbotten. Men i alla fall. På kvällen dog min bil så systers fotbollstränare var tvungen att fixa startkablar och i morse var jag hos kiropraktorn med bara tre minuters marginal (tänk om det inte funnits parkeringsplats!) Ni ser ju hur mycket on the edge jag lever. Nu rasade det dessutom ner hundra ton snö från taket så hela huset skakade. My life is CRAZY!



Mina bästa vänner (har ingen bild på varken kiropraktorkillen eller massagegubben..)


tuesday

Spenderade ju lördagen på pensionärsvis. Förutom kvällen då var jag taxi åt lillebror och hans vänner. Orutinerad sådan dock, somnade på soffan vid midnatt så när jag kom hem vid tretiden var det omöjligt att somna.
Detta innebar att jag missade starten på vasaloppet, den som är så spännande. Såg resten dock. Ett rent nöje med min familj, pappa är minst lika utpumpad som dem som åker efteråt. Dessutom kommenterar han hela tiden enda gången han själv åkte typ hela tiden. "Nu är täten i Mångsbodarna, då är de bara sju timmar före mig när jag åkte än så länge" Själv spenderar jag mest tiden med att skratta åt komentatorerna som säger att det börjar göra ont efter nio mil. Och filosoferar kring hur lång tid i tättempot jag skulle klara innan jag fick en hjärtattack.

Efter den roliga familjehögtiden åkte jag till kyrkan på årsmöte. Hängde mest med Lydia under själva mötet, vi förstod nog ungefär lika mycket om vad som hände omkring oss.

I går var jag och hälsade på min bästa kompis kiropraktorn (lite sorgligt att jag spenderar mer tid där än med de vänner jag brukade ha) han är ingen jättebra kompis heller, verkar nästan njuta av att göra stackars Anna illa, dessutom kittlas han. Ska ändå dit och hälsa på i morgon och på torsdag (sa ju att det var lite sorgligt).
På kvällen blev det kyrkan igen först musikalövning och sedan uv. Finns inget härligare än små barn när man har kroppslig status som en pensionär på minst åttio.

Idag har jag mest tyckt synd om mig själv. Och varit närstan lite överaktiv mot vad kiroprakorn sa (har gjort alla mina ryggövningar och gått en promenad på hela tolv minuter, känns som ett mindre träningsläger..)


pensionärshäng

I går hade lillebror fest, tänk vad stor han har blivit lillaOscar. Under tiden han och hans vänner hittade på dumheter hade vi mer skötsamma ungdomar kuddkrig i kyrkan. Anna hade ont i ryggen och gömde sig mest.

Idag har familjen Svensson varit hos familjen Svensson och firat Farmor som fyllde år. Fick alldeles för mycket mat och sen hängde vi med hennes gäng ett tag. Hade riktigt trevligt och diskuterade vasalopp och översvämmade källare. Pensionärstalk på hög nivå och Anna var på topp!
Jag skulle köra på vägen hem eftersom mor och far druckit lite vin med en galen emu på (kan ju inte ta några risker då) far litade inte helt på mig dock, komenterade nog minst tio gånger på vägen mellan Boställsgatan och Macken hur jag egentligen borde göra och när han sen hade tankat gick han medbestämda steg mot förarplatsen, öppnade dörren och såg jätteförvånad ut när jag satt där. Det var som sagt en galen emu på lådan, fast han bara drack ett glas..

Väl hemma igen bestämde vi oss för att se på lite brittisk humor. Blev två avsnitt av Black Adder. Förutom Monty Phyton möjligtvis så är det ju bland det roligaste som gjorts..

Resten av kvällen är jag designated driver åt min lillebror som vist ska ut och slå runt ikväll igen. Och sen ska jag absolut inte se på melodifestivalen!

I morgon blir det årsmöte i kyrkan och sen är min pensionärsweekend fulländad. Sedan jag kom hem har jag hunnit med en lördag som äkta hällabäcksbo och en som tant, nästa blir musikalfjolla. Det tar på krafterna att vara scitzofreen..



Anna och hennes favoritbror på julafton, visst syns det hur mycket han tycker om mig?


Busy life

Tur man är arbetslös, annars hade man ju aldrig hunnit med allt som ska göras.

Var ju hos kiropraktorn i förrgår. Hade gjort en egen amatördiagnos som sade otränade jäkel knäck till ryggen och börja träna core (och allt annat, tjockis). Ville mest ha en mer professionell åsikt också. Visade sig dock att det var värre än jag trott. Blev inte alls några träningsprogram och förhållningsregler på att springa minst ett maraton om dagen (vilket jag hade önskat) istället blev det förbud att sitta, springa, gymma, simma, åka skidor och värst av allt rida (när jag försökte med det skrattade han åt mig). Jag får promenera i lugnt tempo men där går gränsen. Jippie sa jag. Han var i alla fall trevlig. Hade förväntat mig ett "dumma tjockis det är klart att om man inte tränar någon core på 8 månader samtidigt som man städar ihjäl sig så får man ont i ryggen" istället blev det "du har lite försvagade bålmuskler" jasså, trodde jag inte?

Samma dag blev det dessutom besök på polisen. Kortet blev toppen, såg ut som ett troll med allt rufsigt hår. Tur man bara ska ha det i fem år..

Igår hade jag klantat mig och glömt skriva under en jobbansökan som skulle till socialförvaltningen så fick åka in till Gislaved bara för att sätta mitt namn på ett papper.. Lite nytta gjorde det i alla fall för jag passade på att anmäla mig som vikarie på Gärdet. Vet inte vilket jag skulle föredra, personlig assistent eller vikarie för gymnasieelever, pest eller kolera.

Efter Gislaved bar det av till närområdets andra metropol Smålandsstenar. Blev ett besök hos min favoritfrisör, jätteduktiga Lovisa för lite klippning. Tycker det är jätteroligt att hon är så ung och redan så duktig och säker på vad hon vill göra, Anna gillar när det går bra för folk hon tycker om :) Har ju bestämt mig för att låta håret växa ut så det blev inte jättestor skillnad. Tunnade i alla fall ut det så att man kan sätta på en mössa utan att den far av med detsamma igen. Lillasyster Frida klippte sig också och där blev det rejäl skillnad, fin blev hon i alla fall :)

Idag ska jag bara vara hemma är tanken. Har spenderat morgonen med att bråka med mina två katter som har varit ganska speedade idag, skrivit klart denna veckans sociologiuppgift och skött mina hushållsuppgifter åt mor och far. Tänkte gå en liten promenad innan lunch och sen ge mig på nästa veckas uppgift på allvar. Känner mig riktigt inspirerad idag (naaat)



Bjuder på en förebild (från början av februari), efter kommer en dag då jag orkar klä på mig något annat än tshirt och leggins och lite smink i alla fall :P


Gärdeskolan

Min lillebror hade sovmorgon idag och ville ha skjuts till Gislaves, eftersom jag ska till kiropraktorn vid halv tre så bestämde jag mig för att sitta på gymnasiet och plugga lite idag. Morgonen började med ett litet äventyr då två av grannens hästar rymt och sprang runt på vägen. Fick in dem ganska snabbt emd hjälp av Alexandra men lite nrvöst ändå när det är hur många hästar som helst vid vägen i en hage med nerrasat staket. Stora som hus är dem med, kan inte fatta att jag brukade rida så stora hästar nu när man håller sig till isländningarna :)

Känns ganska konstigt att vara tillbaka på skolan, känns som en evighet sedan jag gick här. En annan värld och en annan Anna.. Hälsat på några av mina gamla lärare i alla fall och det var riktigt roligt, har ju dem att tacka för en hel del framförallt under de senaste åtta månaderna. Även ätit lunch med lilla mamma och hennes jobbarkompisar och såklart pluggat en del sociologi :)

Ska upp till vivaldikliniken om en liten stund och se vad de säger om min rygg, lite nervöst faktiskt för nu har jag ahft ont ganska länge :/ I eftermiddag bär det av till polisen i värnamo för att fixa nytt pass så jag kan flytta i September.. Fullt ös idag alltså, förstår inte hur man hann med när man dessutom gick i skolan hela dagarna.

Var ju på uv igår med, det kryllar ju av barn överallt och låter gör dem. Har svårt att förstå mina tidigare tankar på att bli lärare efter en sådan kväll. Roligt hade vi i alla fall, maskeradfest med massa fräna utklädningar. Proppade dem fulla med socker och adrenalin och sen skickade vi hem dem, skrattar skadeglatt när föräldrarna kommer :P


Blidde en liten paus

Har haft första av många svenska helger nu. Fredagen spenderades i kyrkan med härliga tonåringar och ledare. Ganska skönt att vara tillbaka i sin egen tonårsgrupp där man känner alla och känner sig trygg och hemma. På lördagen blev det en ridtur på Athena, kändes att jag inte ridit på väldigt länge och lilltjejen var också rejält trött efter att pulsat runt i snön en stund. Härligt att komma ut i alla fall och påmindes helt klart om fördelarna med att bo i ingenstans i lilla Sverige. På kvällen blev det fest med jaktlaget, det var nog ganska kul. Söndagen spenderades hos Josefin i Gislaved, planerade eventuell utlandsresa i sommar. Känner mig splittrad, fínns många ställen jag hellre spenderar pengar på än ett turkiet fullt av svenskar samtidigt känns det som att man ska ta till vara på så mycket tid som möjligt med de svenska vännerna. Vi får väl se om Anna följer med..
Idag har jag varit ganska seg, pysslat lite hemma och läst en del men annars har det inte blivit mycket vettigt gjort. Om en timme bär det i alla fall av in till Burseryd. Blir musikalövning följt av maskerad på uv. Resten av veckan ska jag försöka väga upp dagens lättja, ska hinna med ett frisörbesök, fixa nytt pass och hälsa på kiropraktorn. Däremellan ska vi se om det hinns med någon ridtur och dessutom är jag ju heltidsstudent så får väl se till att skriva veckans uppgift någon dag med.. Nu blir det till att ta sig ur legginsen och oxfordtröjan och sätta på sig något snäppet mer genomtänkt..


RSS 2.0