Onsdag morgon

Snart dans, veckans höjdpunkt eller? Annars består dagen av samhällsprov, studiebesök mm. Eftermiddagen blir förhoppningsvis lite solande (under tiden jag pluggar) och sen måset det bli lite plugg inomhus med..

Vårt projektarbete kommer inte bli klart i tid, jumla skit, känns skit surt :( Hoppas Maria menade att det är lungt att bara få rapporten.. Vi borde så tagit tag i dethär mycket tidigare :(

Hade en ganska seg dag igår, skolan var sådär hann i alla fall plugga lite till samhällen. Dessutom fick Gabby mig att skaffa ansiktsboken men jag fattar nog inte meningen, trivs bättre med min blogg :P Eftermiddagen spenderades med att skriva uppsats om Aspergers, hoppas att bli kvar idag..

I morgon blir det Sigges, fortfarande ingen förfest..? Men det löser sig nog, brukar det göra. Annars blir långhelgen en hel del plugg, måste bli klar med projektet och sen är det en del andra uppsatser och prov att också få ordning på..

Humör

Har ju ett ganska dåligt sådant och då visar jag ändå sällan mina värsta sidor nu för tiden, skulle sett mig för tre år sedan.. Känner att jag just nu är i en situation som påminner om den bara 1000 gånger värre. För tre år sedan skulle i alla fall de flesta vännerna till samma ställe, man visste hur man skulle få pengar och man visste var man skulle bo.. För tre år sedan hade jag dessutom en person i mitt liv som helt osjälviskt lyssnade och brydde sig om alla mina problem, som stöttade mig trots att du själv hade mycket större beslut att fatta. Kan inte påstå att jag saknar dig längre, är nöjd som det är, däremot är jag självisk nog att sakna en relation i mitt liv där jag och mina problem får vara i centrum ibland. Jag har verkligen underbara vänner, så mycket bättre än då och jag har en helt annan positiv syn på mitt liv. Önskar bara att jag hade någon att gnälla för, någon som inte alltid räknade med att jag skulle ta hand om den personens problem utan tvärt om.. 

Bästa kompisen, Du får mig att skratta så jag får ont i magen när jag egentligen bara vill gråta. Jag är så glad att jag har en vän som du som får mig att gång på gång glömma min egen lilla värld och mina små bekymmer. du är bäst <3

Helgen

Har varit alldeles för mycket att göra denhär helgen för att hinna sitta vid datorn.

I fredags var jag jättetrött, somnade i alla bussarna och såfort jag kom hem. vaknade lagom tills det var dags att åka till Broaryd på tonår. Hade ansvar för kvällens tårttävling tillsammans med Mikael. Var alldeles för trött egentligen men det blev en mycket skrattig kväll. Mikael var tillochmed roligare än vanligt, och det vill inte säga lite.

Lördagen spenderades i Dye med favoritLina. Pluggade projekt och solade (dessutom hans det med lite fika, handling på tempo och en liten hundpromenad) På kvällen kom lite fler vänner på besök och vi hade en mycket mysig grillkväll. Hela dagen var verkligen toppen, Anna och Lina hade en bra dag och kvällen var också bra! Var dock tvungen att åka hem ganska tidigt eftersom jag skulle vara i kyrkan på morgonen.  

I går hade vi uppspelning av vår musikal och det gick bra. Alla tyckte att det var toppen och jag och Ester var nöjda :) Nu blir det fokus på skolan ett tag..

Blev ett ganska kort och tråkigt inlägg men hade inte ork för mer. 
Grattis till Frida som blir 14 idag!
Gabby sitter jämte och säger hej :P  

Life as it is.

Haft en helt okej dag. Skrev rixprov i engelska c i morse. Var jättesvårt att bestämma vad jag ville säga och uppsatsen blev nog lite för lång. Hoppas på det bästa i alla fall.. Blev klar förvånansvärt fort så han med både studiebesök på skaparglädjen och idrottslektionen. Blev dock ingen naturkunskap på grund av information om euvalet, inte alls intressant.

Efter skolan följde jag, skoogh, yodit och daniel med Lina hem till Dye och tog en del kort på gården, djuren och skoogh till våra projektarbeten. Kommer bli en toppen broscyr av det här nu, proffsigt så det förslår. Finns inte många team som slår Anna och Lina när de väl anstränger sig :) Hatar fortfarande projektarbetet men nu börjar jag se att det finns en chans att det löser sig i alla fall. Blir en heldag hos Lina på lördag med då det mesta borde fixas till :)

Annars har kvällen varit plugg och planering inför min andakt i morgon, stort tack till ragnhild, utan dig ahde jag inte vetat vad jag skulle säga :P

Anna är otroligt glad att hon har sina vänner. Gabrielle, du är den finaste och mest perfekta vän man kan ha och Lina, när vi vill samma sak har ingen någon chans <3 England känns som det mest troliga alternativet för min framtid. Kommer att sakna den sista tiden så det gör ont!

bergochdalbana

Den här dagen har varit en riktig pärs, gått upp och ner hela tiden och nu är jag verkligen helt slut!
-Morgonen började illa, var skittrött och det fanns ingen frukost hemma så jag tjurade på pappa helt oförtjänt egentligen.
+Kom till skolan med riktigt kasst humör men skulle åka waveboard på idrotten och då sköt humöret i topp. Det var svårt men grymt kul när det gick bra! Efter det följde en MBS lektion som var helt okej.
+Samhällen blev en positiv överraskning då jag fick tillbaka mitt projektarbete i Engelska C för att göra sista justeringarna. Han sade att det var jättebra, bara en instruktion som jag fattat fel och ska rätta till.
+Kom ner till matsalen och det bjöds på stuvade makaroner med korv och chokladpudding. Efter snart tre år på gärdet har man lärt sig att uppskatta god mat så man blev alldeles varm i hjärtat när man såg det (fast det inte var torsdag:P) Håltimma med Gabby där vi var tvugna att plugga gärnet, sådär men alltid kul att vara med Gabby!
-Sen kommer dagens slag i magen.. Telefonen ringer och det är min (trodde jag i alla fall) blivande lärare från Värnamo som säger att jag inte kan få CSNbidrag eftersom jag är under 20. Lycka till att plugga ett helt år och dessutom åka till afrika för 30 000 utan några pengar. Där försvann den drömmen och ont gjorde det med tanke på hur mycket jag velat.. Skönt i alla fall att ha en liten Gab som bryr sig, tycker så mycket om dig!
+Jag var såklart ganska deppig när engelskan började, detta gick dock över lite när jag hållt min redovisning, jag hatar att prata inför folk men denhär gången är jag ganska nöjd :) Även språkhistoriaprovet kändes okej. Kanske inte alla rätt men lungt i alla fall :)
-Hemma igen hade deppigheten hunnit ifatt men just som jag satt och grät över hur orättvis världen är just nu så ringde telefonen och nu verkar det som att det bär av till Reading i England i början av Juli. Pratade med världens gulligaste familj med en skitsöt liten pojke och nu är allt lite bättre.. Om det bara inte  vore för allt i skolan..

Jag har bett att det som är meningen ska lösa sig och att det andra inte ska finnas som alternativ. Uppenbarligen är det inte tanken att jag ska till Afrika nu, fast jag så gärna ville. Vi får väl se i framtiden vad som händer, är ju bara 18 och nästa gång jag ska söka högskola är jag nästan 20.. Jag har nog kämpat för hårt de senaste åren för att vara äldre än jag är, kan nog vara dags för Anna att bestämma sig för att bara vara 18 så länge hon kan och njuta av livet och valmöjligheterna. Önskar bara att fler runt mig kunde förstå att jag fortfarande är tonåring medan andra kanske borde acceptera att jag inte alltid beter mig så..

Grattis Lillebror

Oscar fyller hela sexton år idag, kan jag aldrig tro med tanke på hur mycket vuxnare jag var för tre år sedan.. Eller kanske inte, trodde mig nog bara mer :P Stort grattis i alla fall lillebror <3

Skola om nio minuter, inte alls på humör men det kanske kan ändras på med lite knasiga skämt och oengagerade lektioner :P

Studiedag

Är ledig från skolan idag och pluggar därför hemma istället. Har dock inte hunnit med det jag borde då jag försov mig ganska mycket i morse.. :/ Måste snart gå och byta om dessutom då det snart bär av till Burseryd för musikal och uv, inte alls på humör men ibland har man ju inte mycket till val (typ så allt känns just nu).

Eftersom jag är ledig idag har det blivit en långhelg med mycket plugg och lite kul.
I fredags var det tonår och alla blivande tonåringar var inbjudna. Blev en bra kväll med många härliga tonåringar och massa skratt.
Lördagen bestod av bilprovning och plugg innan det bar av till reftele och grillfest hos skoogh. Hade en trevlig kväll trots några svackor (typ korkade idéer om bad och fall ner för trappan). Är förvånad över att jag hade så roligt som jag hade med tanke på hur opepp jag var innan jag åkte. Var dessutom chafför för Adelina och hennes kompisar så efter kalajset hos Skoogh drog jag och Johan till Bredaryd för att hämta upp dem.
Eftersom lördagen blev rätt sen så sov jag länge i söndags och sen var det släktmiddag eftersom pappa fyllt år och Oscar och Frida snart gör det. Efter middagen körde jag Adelina och Rebecka till tåget och åkte sen vidare till Dye där det blev projektarbete med Lina. Kom inte hem förrän runt ett så det blev en lång kväll men roligt hade vi och fick dessutom en hel del gjort. Om vi bara får ordning på broschyren så ska ett betyg nog inte vara allt för långt borta nu :P
Tack för en mycket bra kväll Lina, är alltid mysigt att prata med dig, har ju en del åsikter gemensamt kanske :)
Dagen idag har som sagt bestått av plugg men nu får det räcka för en stund, kanske får läsa lite Oliver Twist men annars orkar jag inget mer..


Trött

Jag har ju aldrig känt något behov av att plugga och har ändå alltid haft mycket bra betyg. Nu börjar jag förstå hur andra människor har det. Jag har aldrig pluggat så mycket eller haft så mycket att göra i skolan som just nu. Det värsta är att jag inte längre kan softa och ändå vara säker på att jag får mvg. Just nu pluggar jag svinmycket och vet ändå inte om jag får mer än vg i många kurser. Tycker verkligen synd om dem vars liv faktiskt ser ut så här för jag är mar stressad och trött än någonsin. Jag hatar lärare mer än något annat, en av anledningarna till att jag kan behöva en paus innan jag själv blir det, annars är risken stor att jag föralltid kommer vara ovän med mig själv. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar till den dagen då man har ett jobb och att det är slut när man kommer hem. Idag har jag i gislaved från 8 till 4 och när jag kommer hem är det lika mycket kvar. Borde tagit tag i min skolsituation så mycket tidigare!
Så, färdig gnällt. Har i alla fall hunnit göra en powerpoint, plugga engelska och MBS och läst 100 sidor i en av mina böcker idag :)

Idag har dessutom jag, min syster och Pappa varit hos Maria och tittat på hennes bil som vi kanske ska köpa.. Vi får väl se hur det går men vore skönt med en bil! Stack ars Maria däremot hade fått sin nya bil sönderslagen i natt, tycker verkligen synd om henne!

Ikväll blir det grillning hos Skoogh i Gislaved. Bli nog inget parken för mig trots att det var tanken. Är inte alls på humör just nu för någon form av festligheter men nu var det för sent att ändra sig.. Hoppas i alla fall på en bra kväll, brukar alltid ha roligt när vi träffas ju :)

Grattis till Pappa som fyllde 51 i går <3
 Pappa poser med sina presenter förra året :P

APU rapporten check

En ångestframkallande rapport på 15 sidor skickades just iväg från min mail, ska bara skrivas ut i morgon med. Vågar inte titta på den mer för då hittar jag något mer som borde ändras/utvecklas. Skulle egentligen bara skicka den när jag satte mig här för en timme sen men det blev två och en halv sida till i bara farten..

Fick veta att vi ska ha samhällsprov snart med, inte i EU som varit planerat och inställt typ 20 gånger utan i ett nytt kapitel. Jag orkar inte, kan han inte bara ta mitt betyg i B kursen?

Skolan slutade tidigt eftersom tidigare nämnda mr. Evans inte kom (ovanligt? nej just det) och eftersom lektionen ändå hade gått åt till att skriva rent min uppsats och prata med emilia så tänkte jag att jag lika gärna kan skriva hemma och åka till Kärrhult. Annars var skoldagen innehållslös men helt okej. Idrott först, inte så slut som jag trodde jag skulle vara men stämningen i laget förstör ju lite ändå.. Annars var det MBS utan lärare och vikarie på Samhällen.. Dessutom fick jag besök av syster innan vi åkte hem, funderade på hur det hade varit och ha henne där alltid. Finns nog både för och nackdelar med det, kanske träffas lagom som det är nu? Hon ahde i alla fall haft sitt första möte med Lasse. Han trodde att det var 2 år sedan jag tog körkort. Okej att jag är säker men börjar bli orolig att han är lite senil, han hade ju gömt att jag aldrig betalade min sista körlektion och uppkörningen också :S

Inte varit någon jättebra eftermiddag idag, bråkade med Athena och jagade kossor och sen har jag suttit här hela kvällen, ska försöka sova lite snart i alla fall.

En av dagens bästa stod som vanligt bästingen Gabby för:
Vad mycket folk det var i den bussen!
Det är inte konstigt om det är lite folk, det brukar det vara halv två.
Men jag menar det, hur kan det vara så många här, jag vet inte ens var vi är!
Gabby, det där är Nordinskolan i Smålandsstenar..
Trodde hon drev med mig men hon hade aldrig kommit det hållet, trodde väl vi var i Broaryd typ :P

Back in school

Slut på påsklovet som inte heller gav så mycket ledigt.. Hann ju inte heller allt jag planerat att komma ifatt med så stressen är precis lika stor nu som innan. Har aldrig varit så jobbigt att gå i skolan som det är nu och då är jag inte ens en vidare ambitiös elev. Börjar väl känna nu att jag inte kommer få MVG i alla kurser jag läser i år om jag inte snart lämnar in allt jag ligger efter med. Det som är tyngst just nu: Projektet i Engelska C som skulle vart inne vecka 50 (beror inte på mig utan lärareen att det inte är inlämnat), APUrapport som ska vara inne i morgon, Engelska C övningsuppsats ska va inne idag (inte valt ämne än), Historia B om folkmord (skulle vara inne v.14 har skrivit inledningen), Engelska C power point, Engelska C bok, Svenska B nationelt prov tal, Svenska B bok (fick igår ska vara klar v.18), Naturkuskap B prov på fredag (typ 100 frågor, inte öppnat boken), Samhäll A prov (skulle vara gjort innan sportlovet typ), hemtenta psykosocialt arbete, Projektarbetet med Lina (känns okej nu men sjukt mycket kvar att skriva!) Känns inte alls som att jag har för mycket att göra.. 2 stora inlämningar eller prov per vecka, visst va?! typ 10 :(

Kul att vara på Gärdet i alla fall, hade det inte vart för allt man ska göra är skolan underbar! Hade en bra dag igår med mina kompisar :) 

På kvällen var jag och min mamma i värnamo och tittade på folkhögskolan, kanske blir Afrika istället för England, man vet aldrig.. Hatar att ha så mycket jag vill göra på en och samma gång! Heöst hade jag bara velat vara kvar där jag är ett tag till. Hatar verkligen förrändringar och just nu trivs jag jättebra med mitt liv ju. Vad jag än kommer välja så känns det som att jag kommer tappa kontakten med många som jag inte vill och jag kommer sakna Tjejerna, Ester och alla andra jätte mycket..  

Framtiden

Har faktiskt tagit lite tag i min framtid nu ikväll. Sökt till högskolan, och det är inte ens sista dagen än!
Efter en del funderande blev det Förskollärare i Jönköping, Grundskolans tidigare år i Jönköping, Fritidspedagog i Jönköping, Grundskolans tidigare år i Borås och Fritidspedagog i Kalmar. Fortfarande inte bestämt om jag ska söka till folkhögskolan i Värnmo också..

Men tro inte att jag bestämt mig för att plugga till hösten, kan lika väl bli Engalnd, Irland eller Afrika ju :P


Påskhelgen

Långfredagen var en ganska tung dag för Anna, riktigt trött. Fick i alla fall göra bäsat möjliga av den och förutom kyrkan blev det mycket rapport skrivande, en shoppingrunda till Smålandsstenar och middag med familjen och Maggan och Hasse på kvällen. En helt okej dag trots att jag inte fick någon chans att ta igen mig efter parken..

Påskafton igår blev en mycket lyckad dag däremot. Sov länge och slappade hela förmiddagen. Största händelsen på dagen var nog när Anna och Ade gick en promenad och jag blev livrädd för en fasan som jag trodde var en orm ooops.
På kvällen bar det av till Ulle och Larz på påskmiddag. Blev en jättetrevlig kväll med bland annat god mat, påskägg, kaffe (var ju hos Larz!), spel och kaka. Spelet vi spelade var ju en höjdare, framförallt armbågen som var med hela tiden, allas studsbollar och lilla Fido. Kvällen bjöd alltså på många skratt och Anna kom inte hem förrän halv tre.

I dag har jag också tagit det ganska lungt, sov länge-välbehövligt. Sen åkte jag och Frida till Kärrhult och red en runda, jättemysigt i det fina vädret behövde inte ens tröja :) Eftermiddagen har bestått av att kriva APUrapport, är nog i det närmaste klar nu. Kommer nog fila lite mer på den, inte inlämning förrän 16 men jag är inte helt missnöjd som den är nu. 13 sidor än så länge, samma som i höstas. Glad att det inte krävdes de 32 som våren 08s rapport blev i alla fall :P

Ikväll ska jag städa mitt rum annars blir det en lugn kväll för Anna. I morgon är det sista dagen på lovet, får se till att ta tag i de andra skoluppgifter jag skulle hunnit med under lovet. Typ en bok på 500 sidor som ska läsas, powerpoint om Robert Frost, uppsats om folkmorden i Rwanda och Armenien och övningsuppsats i Engelska C, skulle ju kommit ifatt på lovet, fattar inte vad jag gjort :(

Skärtorsdag och Långfredag

Igår kom jag tillslut igång med min APU rapport, har blivit 10 sidor än så länge. Helt klart den svåraste rapporten att skriva under dehär tre åren, tur man inte har annat och göra också. Eller?
Gårdagen spenderades framförallt vid datorn, kortare pauser för solning och mat bara. På kvällen bar det av till fröken Molander på förfest innan parken. Hade en trevlig kväll med tjejerna, lugn och bra förfest och en rolig kväll!

Sju timmar efter att jag kom hem från parken steg jag innanför dörrarna i kyrkan, långfredagsgudstjänt. Var en bra gudstjänst, fint jobbat av Ester, Mac och Mikael (och kanske framförallt Anna och Gabby :P) Långfredagen är faktiskt en av mina favoritdagar på hela året, härligt att bli påmind om kärlek och nåd på det sättet. Håller ju inte riktigt med Ragnhild om att uppståndelsen är det viktigaste i min tro i alla fall, betyder mycket mer att någon lidit för mig och förlåtit alla mina synder. Att Jesus hade makt att uppstå känns ganska självklart i mina ögon..

Just nu känner jag mig ganska sliten efter alldeles för lite sömn. Tanken var att jag skulle skriva på APUrapporten nu men vi får väl se om jag orkar ta tag i det. Annars har jag en lugn dag framför mig planerna är nog att försöka vara ute lite och mest slappa..


Ledighet

Har påsklov just nu men kan inte påstå att det varit många lediga stunder.
Måndagen började med att skjutsa morfar till smålandsstenar så jag kunde låna bilen resten av dagen, hem snabbt och äta frukost innan det bar av till gislaved eftersom Adelina skulle till kiropraktorn, hem igen och äta innan man 20 minuter senare ska iväg igen. Musikalövning och fix hela dagen med en massa goa barn. Blev en trevlig dag och nu börjar de verkligen bli duktiga :) Efter musikalen följde tårttävling och påskprat på uv och sen ledarsamling. Hemma efter nio och då var jag grymt trött.
Fick dessutom veta i måndags att jag ska jobba en dryg vecka på Pilgården i sommar, tyvärr den veckan det är uvläger. Kommer kännas konstigt att inte vara där hela veckan, varit på alla läger hela tiden 10 år nu ju..

I tisdags blev det inte heller någon sovmorgon. SKulle åka med Gabby till jönköping och först skulle jag köra mamma till jobbet så vi kunde ha bilen. Hämtade upp Gabby och sen bar det iväg. Hade en väldigt trevlig dag tycker jag, svårt att inte ha det när man är med Gabby! Blev ganska mycket shoppat för Anna: jeansleggings, festjacka, scarfs och gul kofta (allt planerat) dessutom hittade jag skor till studenten, en tshirt, galjar och en klädvårdsrulle som fick följa med hem i alla fall. :P Efter shoppingen i stan åkte vi till Jocke och åt luch, lax och potatis med kladdkaka till efterrätt. Jättegott och trevligt att hälsa på Jocke trots slavarbetet.. Efter lunchen åkte vi till A6 och IKEA, skulle köpa tyg till Ester. Det var ju lungt skulle bara ha 50 meter.. Men det gick bra och hittade allt vi behövde, tur man hade Gabby med som ett extra stöd, hon är verkligen en av de bästa vänner man kan ha, är nästan omöjligt att inte bli på bra humör när man är med Gabby :)

Även gårdagen blev en fullspäckad dag som började tidigt. Klockan nio dök Lina upp och blev bjuden på frukost. Sen följde 7 timmar med mer eller mindre (oftast mer) intensivt arbete på projektet. Är typ klara med själva arbetet snart, sen är det bara rapporten kvar också. Tycker att det blev en mycket trevlig och produktiv dag, fick mycket gjort och han ändå med tillräkligt med prat :P Tack för en toppendag vännen :)
Var ju inte världens finaste dag igår, regnade typ hela tiden som vi satt vid datorn men när jag hade bestämt mig för att åka och rida då blev himmlen blå. Var hur härligt som helst ute i skogen, luktade blöt sommarskog och fåglarna sjöng :) Blev först en runda med Athena ute i skogen och sen Iris en kort runda i skogen och ganska mycket dressyr (känns bäst att hålla sig på gräset eftersom hovarna inte är toppen) När jag sen hade ridit klart var hon fortfarande ganska flåsig så jag tänkte gå en liten runda, då såg börje sin chans att köra lite så vi gav oss ut i skogen och tömmkörde, gick hur bra som helst Iris är en klippa :)

Denhär dagen kommer till väldigt stor del att också spenderas vid datorn, nu måste APUrapporten  skrivas :( Ikväll blir det i alla fall parken, något skoj ska man väl i alla fall få ha :P

SvenssonSvensson helg

Haft en väldigt lugn helg som framförallt spenderats med min familj.

Fredagen blev tonår i Smålandsstenar, åkte runt med fyra härliga tjejer i bilen en bra stund. Höjpunkten var lungt när ledarlaget från Burseryd (jag var inte med i det) var helt säkra på att de skulle vinna, de ville inte ens lämna in sin lapp för att inte förstöra tälingen för tonåringarna, och det sedan visade sig att de var mycket sämre än mitt lag som jag trodde var bland de mindre bra haha :P

I lördags morgon skulle några av mina vänner hjälpa pastorn med hans ved och jag satte klockan så jag skulle vara där till åtta, men på grund av min inte helt stabila vecka så var det omöjligt att komma upp. Kom i alla fall i tid till fikat :P
Resten av dagen spenderades hemma, fixade lite grejer ute, hälsade på mormor och morfar, solade och kvällen blev tv och tacos med småsystrarna :) dagens bästa var Kalle och Chokladfabriken, älskar verkligen den filmen och det finns hur många citat som är värda att ta upp som helst (vet att jag inte kan sluta så det är ingen idé att börja) You mumbler. :P

Idag har det varit kyrka och sen lunch på höganloft med familjen, jättemysigt :)
En av helgens bästa var att jag efter 18 år förstår att min mamma inte tror att hon är allvetande, kommer troligtvis bli mer ödmjuk mot henne i framtiden. Så länge jag kan minnas har hon förbjudit mig och mina syskon att försvara oss genom att säga "ja men". Ingen av oss har fattat varför och det har funnits ett antal teorier, vi har bland annat försökt med varianter som "jo men..", "ja fast.." "ja trots det.." osv. Min och Adelinas tanke kring detta förbud hjar alltid varit att vi trott att vår mamma tror att hon alltid har rätt och dessutom vet vad som egentligen hände. Detta har ofta gjort oss mycket frustrerade. Inte fören i lördags förklarade min mamma att det är okej att försvara sig men inte utan substans.. Tack för den, hade säkert haft en myclet bättre relation till min mamma om hon sagt detta för 15 år sedan :P

Annars är allt just nu lite upp och ner, förstår mig inte riktigt på alla människor jag har omkring mig och det känns nog extra jobbigt att inte veta vilka som verkligen finns där när man så snart kommer ha så mycket svårare att hålla kontakten.. Får väl hoppas att allt det löser sig, de som är värda att satsa på kommer väl att bevisa det och de andra klarar jag mig nog utan..


El lektion

Är ju som sagt den nya höjdpunkten i livet. Lektionen börjar med att Anna och Gabby skryter om hur bra vi är på kopplingsscheman sen högstadiet, sen ritar läraren upp ett på tavlan och vi kopplar inte alls :P Såg även på en film om kärnkraften. Gubben pratar om fission (eller fusion, längesen jag hade fysik!) och ska förklara den kraft som klyver atomerna.
"..och den kraften kallas (kort paus för att öka spänningen) Den Stora Kraften." Både Anna och Gabby förväntade sig ett flashigare namn efter den upphaussningen, skrattade hur mycket som helst efter det!

Dagen blir bara softare och softare, sitter vid datorn nu och ska söka information om Aspergers syndrom (ofta?!), nästa lektion blir det filmvisning och sen följer som sagt dansuppvisning och bakning, känns som att lovet tjuvstartat lite :)


När saker inte går som det var tänkt

Precis vad gårdagen var fylld av. Skoldagen fungerade väl helt okej, hade ju el bland annat så då kan det ju inte bli fel :P Även dagens sovmorgon går åt till elkunskap, bättre sätt att spendera morgonen finns väl inte, eller? idrotten blev också helt okej, Lena säger att jag ligger på ett solklart VG, 19,0 ett steg närmare :)
Sämsta lektionen igår var helt klart religionen, pratar om kristendom nu och jag blir bara så irriterad.. Tanten står och talar om för mig vad jag tror på och det stämmer inte alls, finns ju inte heller någon vidare möjlighet till diskussion där. Glad att det bara är ett halvår man har det i alla fall..

På eftermiddagen skulle jag och Lina plugga projekt, gick som vanligt åt skogen. Var skitstressad när vi skulle hem (varför?) och glömde blocket, kunde därför inte börja med broshyren. Jag och Lina har ju inte alls olika åsikter om dethär arbetets genomförande och dessutom gick som vanligt halva tiden åt till att äta och fika. Dethär projektet har bara varit dåligt för våran relation, känns som vi tjafsar hela tiden och det var ju inte direkt tanken. Önskar att jag hade gjort något själv nu med tanke på hur sura vi är hela tiden :(

På kvällen skulle det vara box. Kom lite sent och det var ingen där. Blev orolig att jag missat att det var inställt men det visade sig att det var som vanligt, förutom att vi bara var tre deltagare. Skitkul?! Blev en runda på elljusspåret, fick världens hostattack efter halva och kunde knappt andas resten av kvällen, var kanske inte så frisk som jag trodde.. Dumma Irland. Fick i alla fall en trevlig pratstund med Sandra och Kristina innan det bar av hemåt för en kopp te framför tvn.

Blir en soft dag idag, ellära, dansuppvisning och muffinsbak på naturkunskapen :) Ikväll blir det bilrally i Smålandsstenar med Tonår, ska nog bli roligt. Annars planerar jag en mycket lugn helg, Gabby ville att Anna skulle med till Halmstad på bio men jag stannar nog hellre hemma med Adelina och har en myskväll. Söndag blir kyrkan och lunch på Höganloft med familjen, sen följer ett lov där jag ska försöka komma ikapp med skolan, umgås med mina vänner och njuta av livet. :)

Härlig onsdag

Hade ju nationelt prov i svenska igår och det kändes faktiskt helt okej. Skrev om Sagan om Ringen, ganska lätt ämne för Anna, fanns mycket att säga :) Var klar kvart över 11, man fick sitta till halv 2, undrar om någon i hela Sverige gjorde det? Efter provet gick jag och Gabby och åt en lång stund innan vi tog en promenad, för att vi ville, inte för att jag inte har körkort! Promenaden var skön i det fina vårvädrety och avslutades på Meddo. Tog ett tag för oss att förstå allting men sen blev det en liten stunds solande. Det var bland det skönaste man kan tänka sig, världens sommarkänsla. Dock var det lite för dyrt för Anna så när mamma sa att vårat fortfarande funkar så är det helt klart värt att vara tvungen att väönda sig efter halva tiden :P När man sen kom ut igen var det nästan lika varmt där. Träffade Jossy med flera som rullade runt i daggen och gick i lite affärer innan vi åkte hem. Väl hemma blev det en lite mer ordentlig promenad i skogen, utan jacka = vårkänslor. Sen letade jag fram min vårjacka = ännu mer vårkänslor. När man sen kom till tonårsplaneringen körde Ester på kortbyxor och bjöd dessutom på glass, tar nog ett tag innan jag går barbent (ganska blek än så länge) men glassen var god :) Tonårsplaneringen gick bra, förvånansvärt fort :)

Denna morgon består av el. Helt min och Gabbys grej, hon blir helt till sig varje gång hon tänker på det och vill byta linje så vi kan gå tre år till. Vet inte hur sugen jag är.. Dessutom ska jag och Gabby hålla i idrotten idag, hoppas det går bra.
Ikväll blir det äntligen lite box, fortfarande förkyld men det är nog på bättringsvägen :)

Nationellt prov

Om en halvtimma ska vi skriva nationellt prov i svenska. Inte alls sugen, framförallt eftersom jag typ måste ha mvg på provet för att få det i kursen.. Jag tycker inte om Mona och vill inte ha prov :( Dessutom började min dag på värsta tänkbara sätt, vaknade som vanligt av klockan vid 20 i 6 och snoozade en liten stund, stängde som vanligt av klockan vid 6 men inte steg jag upp, nope somnade istället om och sov till halv 7. Inte bra! Upp fort som bara den och svor lite grann, på med kläderna och ner för att äta frukost, då fanns det inget kaffe kvar, svor lite till på min dumma syster som är hemma och dricker upp min ranson. Slutade med att mamma gjorde nescafe som var för varmt för att jag skulle hinna dricka det. Hade heller ingen tid att sminka mig, det fick avklaras när jag kom till skolan. Höll dessutom på att glömma mina äpplen och pengarna jag skulle sola för. Ingen bra morgon för Anna alltså. Hoppas resten av dagen blir bättre..


I måndags övade vi på musikalen och nu börjar jag känna mig lite lugnare :)


Igår skulle jag rida hästarna, något som innehöll ett antal orosmoment:
1. Var ska jag hoppa på bussen? Det vanliga stället eller den tillfälliga busshållplatsen?
2. Går det någon buss till Broaryd via Skeppshult?
3. Knappen när man ska stiga av funkade inte när barnen skulle av. (den funkade för mig sen :))
4. Var ska jag stiga av?
5. Källardörren är låst!
6. Det finns ingen extranyckel.
7. Ester svarar inte på telefonen.
8. Börje svarar inte på telefonen.
9. Simons nummer finns inte kvar på telefonen.
10. Adelina svarar inte
Tillslut fick jag tag på Adelina som skickade Simons nummer så han kunde förklara hur jag skulle bryta mig in. Och när jag väl kommit in i huset gick ridturen och allt jättebra. Hann rida båda pållarna och det var jättemysigt :)


RSS 2.0