Saknad

Var ute i regnet idag och red en liten runda på älsklingen Nessa. Hon är bara så härlig och ju mer tid jag spenderar med henne desto mer tycker jag om henne!
Kan trots detta inte hjälpa att jag just nu längtar något otroligt efter en egen häst igen. Att kunna rida när jag vill och kunna bestämma själv över min alldeles egen häst.
Detta är något jag nu i efterhand känner att jag borde uppskattat mer när jag faktiskt hade det. Saknar min underbara Cindy och lilla Amanda så det nästan gör ont!

Många av mina allra finaste och starkaste minnen har ju med hästar att göra och jag har haft chansen att lära känna så många underbara personligheter (Både hästar och människor) under alla år jag hållt på med hästar och ridning.
Wille, Tanja, Totte, Helma och Fanny, Amanda och Milou, Cindy, Artemiss; mina mer eller mindre egna hästar som jag har haft så roligt med och lärt mig så mycket av..

image57
Bästa vänner?! Artemiss, saknar dig så mycket just nu!
Vill ha sommar med dig och Amanda igen.
Vill rida i skogen i timmar, snacka om allt möjligt, bada i sjön och hoppa i Leabo.. <3

image58       image59
Min älskade Nessa <3                                               Milou och Min allra finaste Cindy <3

image60
Amanda, den bästa vännen en liten hästtjej kunde drömma om <3

Påsklovet 2008

Har bestått av äckligt mycket plugg!! Men även en hel del ridning och ganska mycket Ester Davidsson.. Själva påskhelgen har jag ju delat med mig av här tidigare men här kommer en liten uppdatering över resten av veckan..
I måndags var som sagt fru Davidsson här och åkte lite pulka med systrarna Svensson, trots dåligt val av backe från min sida hade vi det ganska mysigt. Eftermiddagen spenderades framför datorn då Anna satte igång med sin APU rapport.

tisdagen drog Anna och Ester iväg till Gislaved för att köpa golv med mera. Var tvugna att köra över Våthult eftersom vägen var så oskottad att man inte kunde svänga åt höger. Väl i gislaved började vi med ett snabbt stopp i centrum för att inhandla en present till en närstående person, efter det blev det JC då Ester behövde nya jeans. Efter visst provande hittade jag de ultimata jeansen för min lilla vän och hon blev både nöjd och glad. Under tiden hennes byxor lades upp kollade anna på lite kläder till sig själv. Hittade en skjortklänning som Ester, och fick jag senare veta även Lina ansåg att var exakt min stil, provade då denna under uppsikt av Ester. Och det hån man fick när klänningen väl var på var av sällan skådat slag, Ester gapskrattar åt mig och säger att om jag köper den kommer hon inte att vilja visa sig tillsammans med mig och att det enda den duger till är som städrock. Jag var böjd att hålla med men kände mig ändå något förolämpad.
Sprang även på Alexandra inne på JC innan det bar av till Rusta för att kolla på golv.
Inne på Rusta hittade vi några som var okej men bestämde oss för att kolla läget på JemoFix först.. Där var golven typ dubbelt så dyra så det blev till att ta bilen över vägen igen och inhandla sex paket björkgolv. "Hej, vi var här innan och köpte två halogen lampor men vi glömde golven.."
Hemma i burseryd lagade vi till lite couscoussallad och sen körde vi igång med renoveringen.. Målat klart alla väggarna nu och listen en gång i alla fall. Var nog inget trevligt sällskap för stackars Ester dock, ibland lyser den omtalade, men nu mer undantryckta, tjurigheten fram. Framförallt om man gör något så ohejdat tråkigt som att måla en vägg.
Efter renoveringen åkte jag till stallet och red en lång och härlig runda på min älskade lilla Nessa. Mycket galopp i snön och båda hade riktigt roligt, tills vi nästan var hemma och det blev snöstorm, stackars Anna hade inte ens någon jacka på sig :(
På kvällen satt jag återigen vid datorn och skrev på APU rapporten.

I onsdags åkte Anna till Dye för att rida och leka med Lajnus!
Blev en god middag och lite plugg innan vi gav oss ut till stallet för att rida en liten stund. Noblesse var väl inte i sin bästa form men det är alltid mysigt med pållarna och Anna och Lina har ju alltid riktigt roligt tillsammans.
Som vanligt hann vi diskutera en hel del under tiden vi höll på med de små pållarna. Lina är allt en velig liten flicka, Anna har ju bestämt hur det ska va, det räcker ju att du gör som jag säger!!
Eftermiddagen spenderades framför datorn, där vi drog några slutsatser; vissa människor får inte ha rosa skjortor (Usch vad ful han är där!), andra bör alltid ha vita, tajta linnen? Man kan packa lättare om man delar på tröjorna (de är i alla fall väldigt lika..)? Anledningen till att Magnus kompis kollar så konstigt på mig är att han är avundsjuk på min frisyr? med mera med mera.
På kvällen gick vi även en runda med Linas lilla hund, hoppas han mår bättre nu SötZorro! Även då han vi med att filosofera en hel del..
Lajnus, du är en av Annas absoluta favoritkompisar och ju mer tid jag tillbringar med dig desto mer tycker jag om dig! Du är så söt när du funderar på saker och allt känns så mycket bättre när man får prata med dig, vi är nog lite lika du och jag ibland i alla fall.. Dessutom är din humor ju patetisk men oslagbar! Du är, tillsammans med Mange(!!), en av de stora anledningarna till min minskade tjurighet, mina älskade vandrande skämt! <3

I torsdags sov jag länge men sen spenderades i stort sett hela dagen med APU rapporten, tills pappa kom och stal min dator. Då gick jag och åt innan jag gav mig ut på en liten promenad. Blev dock inte så trevlig som tänkt, äckligt mycket snö och skoskav av mina kängor, borde kanske använda dem mer?
På kvällen åkte Anna med Pappa till Sv. kyrkan på möte.. Det är ju inte konstigt att folk inte kommer dit mer, de bjuder ju inte på fika?! Efter mötet åkte jag ner till Bygdegården en liten stund och spelade tjejsnack med mina små vänner. Anna, Lovisa och David vann stort, mycket tack vare våra fyra vackra danser och resan hem till Erik för att låna smör. Under promenaden hem höll jag dock på att förfrysa mina tår, inte en helt lyckad avslutning på kvällen..

I dag borde jag göra klart mitt Kommunikationsarbete men har inte ens börjat, mycket trevligare att prata med folk på msn och skriva blogg.. Men nu när den är klar så får jag nog sluta syta och börja plugga!
Ikväll blir det våffelfrossa på tonår och resten av helgen blir nog en hel del plugg. Ska se om Sandra med flera vill hitta på något i morgon kväll med..?

image30
Åhh vad jag tycker om dig min lilla Lajnus! <3
Tack för stödet tidigare i dag, tack vare er båda fick min annars så hemska dag en underbar start :)


Var är pirret i magen?

Var ute en runda i dag och skulle åka pulka med småsystrarna och Ester. När jag och Ester pratade i telefon sa jag att här fanns några bra backar, det minns jag ju sen jag var liten och åkte pulka. Men när Ester väl kom hit och vi gav oss iväg till en av dessa jätteroliga, superbranta backar som vi brukade åka i som barn så visade det sig att den var mer eller mindre platt.

Det var inte längre jättejobbigt att gå uppför, man kunde inte åka utför i evigheter och det pirrade inte någonting i magen. Anna kände sig så vuxen, inte för att hon inte tyckte det var roligt att åka pulka (älskar verkligen att åka pulka och leka i snön bara det är brant nog) utan för att det som brukade vara så roligt och så läskigt nu var helt intetsägande.
Men man blir ju äldre, de sakerna man uppskattade för 10 år sedan är inte längre så roliga och det som verkade helt omöjligt på den tiden är ju inga problem idag.

Ibland saknar jag verkligen att vara liten.. Att pappa är en superhjälte som skottar hela vägen upp till mormor och morfar för hand, bara för att jag ska få se disneydags.. Att kunna leka i snön en hel dag utan att ha dåligt samvete för att man skjuter upp APU rapporten..
Alla dagar jag och Erik lekte i timmar utan ett enda problem i hela världen, alla semestrar med Adam och Anna, sommaren i Hällabäck med Emely.
Men nu är Anna stor, snart myndig ju och det är snart dags att växa upp. Tur att man kan ta lite pauser från all mogenhet ibland i alla fall och gå ut i snön någon timma och åka pulka och äta pizzabullar, annars hade jag nog tråkat ihjäl mig själv..

image56
Vi är inte längre åtta år men du är min äldsta vän i alla fall..

Påskhelgen

Sitter här nu denna Söndagskväll och lider av en smärre kvälldepression. Detta är något som händer mig lite då och då.. Det är ju så att jag, i likhet med en flicka jag tycker väldigt mycket om, har en viss tendens att grubbla för mycket. Faktiskt är det så att så fort jag inte gör någonting så börjar jag grubbla och om jag väl börjar grubbla så är det svårt att sluta och efter ett tag blir jag oftast rejält deppig, utan någon konkret anledning alls.. Därför är det tur att mitt liv är så fyllt av olika aktiviteter att jag inte har tid att grubbla, eller deppa, så mycket som tidigare. Men ibland kommer dessa dagar (numer oftast bara delar av dagar) ändå, dagar då det känns som att allt är mot en, man har ingen energi, ingen lust till någonting och det är bara jättesynd om en!
Den senaste tiden har dessa deppkvällar egentligen bara haft en enda orsak, och det är precis samma sak ikväll! Önskar bara att jag kunde tänka på något annat.. Att jag antinget skulle kunna glömma eller att allt blir som jag vill.. Saknar dig så just nu, saknar dig så fort jag inte är med dig. Kom hem, Kom hit?

Nee nu får jag rycka upp mig, mår ju inte alls bra av att sitta här och grubbla och tänka på någon som är så sjukt långt härifrån.. Ska istället berätta lite om min påskhelg.
Påsken är ju en av de allra viktigaste helgerna för mig, av två anledningar. Dels så börjar det bli vår (även om det inte syns just i år) och dels är det just nu för nästan 2000 år sedan som Jesus dog och uppstod för min skull. Känner mig nog aldrig så älskad och lycklig som just vid påsken!

Börjar med Skärtorsdagen. Jag var hemma hos Erik och tittade på hockey med honom, Rickard och efter en stund även Marie. En trevlig kväll trots en sjukt orättvis förlust! Det var evighter sen jag och Erik bara umgicks sådär,  och i torsdags kändes det äntligen som förr. Du är ju min allra äldsta vän och du betyder så mycket, mer än hälften av alla mina barndomsminnen innefattar dig. Vi har en vänskap som jag aldrig vill förlora!
Erik körde hem mig på fyrhjulingen på kvällen, det var så grymt kallt att det finns inte! Stackare som var tvungen att åka hela vägen tillbaka med..

På Långfredagen följde jag med Ester, Marcus, Evve och Ade till kyrkan, för att väga upp att jag hade dissat Esters filmkväll dagen innan.. Det var Mikaels första predikan sen han började jobba hos oss och den var riktigt bra! Långfredagen är en hemsk dag och jag tänker alltid så mycket på vilket grymt offer Jesus gjorde när han dog för mig. Kan inte ens försöka föreställa mig den smärta han måste kännt, och allt för min skull och kanske ännu mer otroligt; även för dem som aldrig kommer att tro på honom!
Satt kvar ganska länge i kyrkan och pratade med folk sen åkte vi hem till Ester och Marcus och fikade.
På eftermiddagen åkte jag till stallet och red, trots snöstormen(!?), en liten runda. På kvällen hade mamma bestämt att hela familjen skulle vara hemma och att vi skulle äta middag ihop. Det blev jansson och lite sån mat. Jättegott och mysigt att vara hemma allihop och umgås. Sen blev det Så ska det låta, älskar verkligen Peter Johansson (framförallt i Footloose) och kvällen avslutades med en söt romantisk komedi tillsammans med pappa och Oscar.

På påskafton var vädret bättre och det var helt underbart att rida. Var ute i nästan 2 timmar och både Anna och Nessa (framförallt Nessa) var grymt trötta när vi kom tillbaka. Hon är bara för underbar dendär lilla tjockisen, tycker mer och mer om henne hela tiden!
På kvällen bar det av till Magnus, som trots förvaning stod i duschen när jag kom.. Blev i alla fall en ganska trevlig kväll i skeppshult tillsammans med bland andra mina favoriter från klassen. Åt kebab i pitabröd och spelade guitarr hero och buzz.. Kom även fram till att Magnus har en trevlig och ganska intelligent lillebror som man kanske skulle bli kompis med.. :P
Vissa kunde ju vart på bättre humör men allt som allt blev det en trevlig kväll!
Dessutom gick ju Färjestad vidare till semifinal :)

I dag var det upp tidigt eftersom min och Esters kör skulle sjunga i kyrkan. Var i burseyd kvart i tio sen blev det en stunds övning och iordningställande av det ena och det andra innan det vid elva var dags för gudstjänst.
En väldigt trevlig sådan, våra små flickor var jätte söta och det var överhuvudtaget en fin gudstjänst. Efteråt var det, såklart, dags för kyrkkaffe. Trevligt att prata lite med Lovisa med flera..
Efter kyrkan var det middag hos mormor och morfar eftersom min morbror fyller år (i morgon!?). Dagen bestod av god mat, marrängsvish och plump, kan det bli bättre eller?!

Nu ikväll sitter jag så här och har allmänt tråkigt, funderar på att kolla på någon film men hittar inte tvn (vem sjutton kan ha snott den liksom!?)


image54
Why do I always have to overthink things?
Ge mig bara sommar och en vacker solnedgång så ska jag försöka vara lycklig..

As the Princess i dream to be

och det obotliga disneyfan jag är, kunde jag ju inte låta bli att göra detta test när jag hittade det..

http://toys.about.com/library/quiz/disneyprincess/bldisneyprincessquiz.htm

Och uppenbarligen är jag mest lik Belle i Skönheten och Odjuret.

Belle is as lovely as her name implies but her natural unaffected beauty is far more than skin deep. An intelligent and avid reader Belle yearns for faraway places and exciting adventures. She is a loyal, loving daughter and when the beast finally wins her trust she gives him all her kindness and patience and then realizes she has also given him her heart. With her inner strength and outward beauty, Belle is a young woman who can and does make things happen.

Här följer översättningen (främst för Linas skull): Belle är lika älskvärd som hennes namn antyder men hennes skönhet går mycket djupare än utseendemässig. Som en intelligent och ivrig läsare längtar Belle efter platser långt borta och spännande äventyr. Hon är en lojal, kärleksfull dotter och när Odjuret till slut vinner hennes förtroende ger hon honom all sin vänlighet och tålamod och upptäcker sedan att hon även gett honom sitt hjärta. Med sin inre styrka och yttre skönhet är Belle en ung kvinna som kan och får saker att hända.

Joo det kan ju stämma ganska bra? Intelligent, älskar att läsa och drömmer mig ofta bort någon annanstans. Har en viss tendens att tänka mer än jag borde? Är ju väldigt mycket pappas flicka. När jag väl tycker om någon så gör jag det på riktigt; tar ganska lång tid för Anna att skaffa riktiga vänner men sen gör hon allt för dem.. Är till hundra procent övertygad om att man inte kan älska någon för att personen är fin, däremot blir den man älskar vacker!
Anna är dessutom självständig, på gränsen till envis och när hon väl bestämt sig så blir det oftast som hon vill..


Japp, Belle är nog den prinsessa jag är mest lik..

Bloggtorka

Har jag haft under en ganska lång period, inte för att mitt liv vart så händelselöst att jag inte haft något att skriva utan för att det hänt så otroligt mycket att jag inte haft tid över att sätta mig här framför datorn (har det egentligen inte nu heller, borde verkligen sova..)
Här hade jag tänkt attbjuda på en kort summering av vad som hänt i mitt liv sedan söndagen den 24 mars men eftersom min blogg strular och allt raderas gång på gång blir det inte så..

Den senaste tiden av mitt liv har i alla fall bestått av APU på Bureskolan (Trevlig handledare, härliga barn, mycket att göra) och i Sälen (Den sämsta konfaresan av dem alla men trots det trevligt att åka skidor och vara med bästa vännen)
Tonår, bland annat XL dag i Boda Borg som vanns överlägset med 19 stämplar.
Melodifestival, de deltävlingar som setts har gjort så hemma hos Ester och Marcus.
Uv, bland annat invigning och i kväll maskerad. Anna körde Disney tema och var Snövit.
Emmas 18 års dag, firades med middag i fredags.

Med mera med mera!

Ganska gött att vara tillbaka i skolan nu, haft en ganska slapp dag..

image48
Utsikt från Tandådalen

image49
Anna och Frida som snövit och Cowboy innan Uv.

image50
Bureskolan en sommardag

image51
Bättre vän kan man inte önska sig, framförallt inte när man är i fjällen och inget är som det ska!
Lite lik en annan favorit på denhär bilden dessutom.. Tar du åt dig lite Lina?

RSS 2.0