a while later

Har inga ursäkter för mitt dåliga bloggande. Inte jobbat mycket och även om jag hade det så går mitt jobb ut på att slappa så lite tid för bloggen borde man finna. Istället vill jag påstå att inte mycket hänt sedan sist.

Mitt jobb består fortfarande av att se på tv och spela spel. Helst mot Martin som kan vara den första människa jag mött över tio år som på riktigt blir upprörd av att förlora i uno. Jag bor fortfarande i den flottaste lägenheten av alla personliga assistenter i stan. Jag har fortfarande blåmärken, nu mer skiftande i grönt på benen som gör att jag ofta väljer jeans istället för shorts.

Jag har fortfarande bara en kvinnlig vän i Kalmar. Hon är dock mycket trevlig den där Nilla. Spenderade tisdagen med att fika och shoppa litegrann. Hon behövde en svart kofta, tyvärr dög inte den som någon hade varit trevlig nog att lägga på min cykelpakethållare. Istället tog det oss alla klädaffärer i stan och en himla tid för att tillslut hitta en vanlig svart kofta. Vart är världen påväg? Detta himla springande i affärer fick mig självklart att glömma min tighta budget och införskaffa ett par skor (som jag på riktigt verkligen behövde) och en jättefin klänning (som jag inte alls behövde men eftersom den var på rea räknas inte det. Så det så!) Blev ingen ljus blus i alla fall. Till och med jag kan ha insett att jag har fler än vad som är möjligt att använda..

Med tanke på hur jag spenderade gårkvällen kändes det i alla fall bra att fått vara lite tjejig tidigare i veckan. Jag och mina stulna bästisar (Calle och Karl) och ytterligare några manliga yrkesmilitärer (min nuvarande umgängeskrets är överfull av dem) hade (wait for it) whiskeyprovning. Mina åsikter (typ gott eller äckligt/ drickbart eller smärtsamt) sågades, likaså min åsikt om att allt vi drack smakade whisky. Jag försökte ringa en vän men pappa svarade inte. Och avslutningsvis läste jag på flaskorna vad det borde smaka och repeterade det på ett självsäkert sätt. Den enda som tillförde mindre till aktiviteten var Karl som drack kaffe istället (efter att hört om mina kunskaper i bilkörning tog han glatt på sig rollen som chaufför).

Just nu håller jag på att tvätta. Fick hjälp av en av mina trevliga grannar så inget borde krympa nämnvärt. Resten av dagens planering består av någon form av lunch, städa mitt rum och handla lite mat så jag överlever helgen. Får väl se om det händer något ikväll, börjar ju inte jobba förrän 7.45 i morgon och vem behöver sova?


paintballing

Spelade som sagt paintboll idag med mitt nya killgäng här i Kalmar. Visade sig att alla var minst lika trevliga som Karl och Calle..
Märktes förvånansvärt lite att jag var typ den enda som inte är yrkesmilitär. Säger mer om sveriges försvarsmakt än mina paintbollförmågor. Bara Calle som vägrade tro att jag träffade någon.
Mitt lag kan ha förlorat. Med ganska mycket. Skyller på att vi var en mindre. Dessutom hade vi två handikappade personer i vårt lag (en Calle med nackspärr och en Påsen med stukad fot). Försökte även med faktumet att vi hade den enda tjejen men ingen annan ansåg det ha någon skilnad. Försöker ta det som en komplimang. Det märktes dock lite på faktumet att overallerna inte fanns i mindre storlekar än xxl och att masken inte riktigt passade ett huvud med storlek 53. Förutom det var väl regnet det enda negativa (för stora, dyngsura kläder är lite småsvåra att röra sig i och en igenimmad mask höjer spänningen lite). Tror faktiskt aldrig jag varit så blöt i hela mitt liv. Kommer med största sannolikhet spendera nästa vecka kurerande lunginflamation, urinvägsinfektion och trikinförgiftning (det sista beskyller vi den något stressade grillningen för) tillsammans med skolkexperten Karl Sjöberg. Och vi får inte glömma blåmärkerna som redan börjar täcka min kropp. Vissa har varken vett att sikta (blev skjuten i huvudet, ovanför masken och på högra bröstet), sluta skjuta i tid (har tre snygga märken på en ganska koncentrerad yta på låret och massakrerade fingrar) eller förstå regler (snyggt märke på högra vaden som tillkom efter de tre på låren cirka fem meter från utgången). Trots detta är jag förvånad över hur lite ont det gjorde just då (sist jag spelade blev jag skjuten en gång och kan ha skrikit som om nyckelbenet gick av på fem ställen).
Den mycket trevliga tillställningen avslutades med grillning i Söderåkra. Var inte alls bitter när Calle skjutsade mig till jobbet vid halv nio, jag föredrar nattjobb före grillfest alla dagar i veckan och då framförallt lördagar!

Nästa vecka jobbar jag mer männskligt, veckan börjar med drygt två dygn ledigt. Oklart vad den tiden ska fyllas med. Sen är det bara en vecka kvar till mitt livs första semester.

Night watch

Jobbar natt. Igen. Trots att jag inte steg upp förrän halv fyra idag är jag nära att decka. Brukar vara vid den här tiden jag ger upp med filmtittande, internetcruisande och skvallertidningsläsande för att hålla mig själv underhållen och istället övergår till att tomt stirra in i väggen, låtsas att jag sover och räkna ner timmarna. Som av någon anledning går mycket sakta.

Glömde tala om att jag lyckades betala depositionen på lägenheten och för ett år framöver är stolt innehavare av rum A3:23, block A, Montague Burton residence i Leeds. Känns bra, mitt första egna boende. Känns också bra att jag delar lägenheten med fyra andra (så länge de är någorlunda trevliga) har nämligen upptäckt att jag sover mycket sämare när jag är ensam. Kan vara en vanesak men om någon vill dela en trevlig lägenhet i Kalmar med mig är det helt okej. Nu mer är den dessutom jättevälstädad.

Tänkte även dela med mig av lite nya filmrecensioner.. Har sedan sist sett:
No mans land. Tyckte synd om tyskarna när de blev ihjälskjutna. De ville ju bara fira lite weinachten.. Tur Steffi ringde sen så alla tyskar inte var borta i alla fall..
Benjamin Buttuns fantastiska liv(?). Bra. Inte så bra som det sägs men bra. Tyckte lite synd om Brad som närmar sig femti men alltid kommer se ut som 22. Bara lite mer rynkor och fult skägg.
Någon film på svt om en jury. Bra sätt att börja arbetsnatten.
Alien. Helt underbar komedi från förra århundradet. Jag hejade på den söta, missförstådda, silvriga saken..
Burn before reading. Förstod typ nada så den var säkert ett riktigt mästerverk.
Tror helt klart att jag har en framtid som recensent. Hade gått jättebra att kombinera med mitt nuvarande jobb. Hinner säkert en till innan morgonen..

Besök

Har haft lite ledigt ett par dagar nu. Inte för att jag skulle påstå att arbetet kräver det (spenderade måndagen med att spöa Martin i uno) men det är ju ändå lite trevligt. Under ledigheten har lillasyster Frida varit här och hälsat på. Vi var ute och åt, hängde lite med Anton och Calle (oklart om det är passande sällskap för henne, eller någon), shoppade lite, plockade körsbär och spelade minigolf. Hoppas hon hade det trevligt här i underbara Kalmar.

På tal om minigolfen ledde jag stort (med tre poäng) i halvtid men Karl spurtade och vann med nästan tio. Oklart hur det gick till för han sög och jag var grym, misstänkte fusk men sa inget då jag inte ville gå hem.

Nu har Anton övergivit mig och återvänt till Stockholm. Känns lite ensamt i den stora lägenheten nu utan någon som gnäller på allt jag gör (och lagar mat, handlar och tvättar åt mig) men jag vänjer mig snart igen.

Idag har jag tvättat och solat, ypperlig kombination. Tänkte även försöka gå en liten promenad och ta en powernap innan det blir dags för den första natten av tre den här helgen. Svårt att med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot detta.
Helgens stora höjdpunkt förutom jobbet kommer helt klart att bli paintbollen som ska spelas på lördag med alla mina armybuddies (utom Karl som är med i flottan, inte armén) efter typ tre timmar av sömn och innan nästa arbetspass. Hade det inte varit för att de har så ont om vikarier (och att man får mer partaj för pengarna i England) hade jag helt klart ringt in sjuk och bbq:at med killarna istället..

New home

Har fått boende i Leeds nu. Ett av dem jag helst ville ha. Bara fem minuter från campus och lagom stort med trädgård till och med. Enda negativa är att entren ger samma känsla som den till Auswitz (hittade ingen bild rakt framifrån som gick att kopiera, men tro mig). Men det vänjer man sig väl vid.

I går sov jag. Typ till tre. Sen kollade jag, Anton och Karl på film. Braveheart, Anna hejade på England. Karl tyckte att det var fegt att heja på dem man vet vinner. Jag tycker att det är ett tecken på att man var vaken på historielektionerna. Sen tittade vi på en bortskämd tjej från USA som åkte till mongoliet och byggde tält och plockade smultrun. Gillar deras programidéer. Såg även The boat that rocked. Har ett svagt minne av att Johan ville se den i Galway men att vi övertalade honom att se Confessions of a shopoholic. Bad choice.

Var ute och åt i går med Anton och tittade på lite fotboll. Kalmar vann mot Djurgården.. Kvällen avslutades med en annan film. Med Jack, eller Leo om man så vill som åkte runt och sköt folk i Irak, eller Jordanien. Hade lite svårt att hänga med, skyller på att jag var trött..

Nu sitter vi här på jobbet, två semestervikarier med varsin dator. Har i alla fall spelat lite uno, kan vara det mest aktiva vi gör idag..



Auschwitz Birkenau?



Montague Burton Residences?


Dethär med att jobba natt..

..är så inte min grej!

Jobbar två nätter i rad denna helgen. Slutade kvart i åtta i går morse. Gissa när det första regnet för denhär månaden träffade Kalmar. Just det, kvart i åtta. Kunde inte väntat fem minuter tills jag var hemma? Hade omöjligt varit blötare om jag badat med kläderna på..

Steg upp strax innan klockan fyra igår (känns som idag eftersom jag inte sovit sedan dess). Hade pyamas på mig till klockan var nästan sex (på kvällen). Åt köttfärslimpa till frukost. I går/förrgår när jag skulle till jobbet snackade jag lite med granntjejen fem år, hon skulle gå och lägga sig, jag var avundsjuk. Jag har druckit så mycket kaffe att jag helt klart är i riskzonen för magsår. Har också ganska roligt (inte) åt det faktum att det bara är jag och de av mina vänner som just nu bor i USA (och Larz förstås) som är inne på facebook samtidigt. Ur led är tiden! Sedan är jag inte alls bitter över det faktum att jag typ aldrig är ledig på helgen. Inte alls så att man i går morse kom hem till en lägenhet med tydliga spår av fredagsfestligheter eller att killarna skulle ut och klubba i gårkväll. Får trösta sig med att det betalar bra och att jag kommer ha riktigt roligt många helger i Leeds framöver på denhär lönen :P

Har under dessa två nätter sett mer än en halv säsong av vänner (skulle behöva en ny serie att följa, om någon har ett bra förslag), en militärfilm med Tom Cruise (inte särskilt bra), Sherlock Holmes (mycket bra, men det skulle jag ju tycka om alla filmer med Jude Law (som kan vara världens snyggaste man) och som dessutom utspelar sig i London (kan vara världens bästa stad), Men in black (var ungefär lika smårolig som alla de andra gånger jag sett den) och Brokeback mountain (såg bara andra halvan, hängde inte med helt, funderar på om jag hade haft lika lätt för en homosexuell relation med två inte fullt så snygga killar..) Det var mina filmrecensioner för denhär gången.. Återkommer nästa helg då jag såklart hänger här igen. 

Har även upptäckt att jag inte alls är ledig att åka på tonårsläger. Typiskt. Ska se om det inte kan bli en liten trip till Berlin alternativt England istället för att hänga med meine liebe deutche freundin om den nyblivna flygvärdinnan nu kan passa in sin ledighet till den veckan.. Hade varit fränt att åka till Berlin, har varit i Tyskland men bara på genomresa.. Samtidigt känns det att det är nästan ett halvår sedan jag lämnade Reading, längtar tillbaka till England..



En vecka i Kalmar

Avslutade förra helgen på ett bra sätt med simskola för Happan. Kan vara första hästen jag träffat som föredrar att ha mulen under vattnet när han simmar.. Måste hem snart och bada med dem så man får lite kort för de var verkligen störtsköna båda två! :)
På söndagen var jag dessutom en kort stund hos Emilia. Fick en snabb uppdatering om hennes liv och snackade en himla massa skit som vanligt.

Vill även lägga in en reservation kring mitt förra inlägg då jag självklart kom med förslaget att spendera dagen i växjö med att retrace:a (vad blir den översättningen, någon?) hela Eriks växjöliv de två senaste åren (lite som jag tvingade Steffi att göra i Bath med min näst största idol) men blev tyvärr nedröstad.

Har haft en härlig vecka i Kalmar. Kom till stationen 20.25 i måndags (typ en halvtimme sent) skulle jobba 21.00 och höll dessutom på att svälta ihjäl. Hann hem, byta om, packa om väskan, cykla till ICA och köpa mat för kvällen och var på jobbet 20.55. Ganska nöjd med mig själv.

Tisdagen spenderades till stor del i kalmarsundsparken som är mer ett fält än en park men vem är jag att märka ord. Vi låg i alla fall där en stund och solade och badade. Anna var lite sur när hon kom hem och upptäckte att hon nästan inte alls hade blivit brunare än innan.
På kvällen bjöd Anton på mat, han är förvånansvärt duktig på att laga mat med tanke på att det påståtts att han alltid äter hämtmat.. Vi hängde också i stan och lyssnade på killen från Fame som körde massa trevliga covers. Kan ha varit så att vi uppskattade vinet, det faktum att det såg ut som att Karl satt i bur (fick en väldigt onödig värmepinnesak mitt där vi satt) och att dissa tanter som tror deär fjorton snäppet mer än själva musiken. Riktigt rolig kväll i alla fall!

Onsdagen började alldeles för tidigt med personalmöte kaffe (mycket kaffe) och tårta. Sedan blev det frukost som på grund av pannkaksproblem snarare blev lunch, hos Calle och Isabell. När det sedan var dags för Karl att jobba drog vi andra till kalmarsundsparken (som alltså är ett fält) där det solades lite till och Anna bittert fick ångra gnället om för lite färg dagen innan då hon framförallt brände ansiktet (som är mycket svårt att hålla från solen), rumpan och insidan av överarmarna. Nice.
Kvällen spenderades snyltande på syssling igen då vi grillade på innergården med Isabell och Calle. Inte lika sent och inte lika mycket vin = bra när Anna jobbar dagen efter.

Arbetsdagen igår var intensiv. Gick en liten promenad, spelade bochia och fikade med andra brukare på en mysig liten gård. Och åkte till stranden och solade (inte Anna) och badade (inte heller Anna då risken finns att solen träffar huden om man har bikini på sig). Alltihop avslutades med minigolf. Vilket jag var helt grym på. Assistentlaget vann trots att tjejen jag spelade med hade maxslag på 6 av nio banor. Var äckligt nöjd med mig själv. Och kan efter en sådan dag inte alls förstå vad Karl menar med att jag och Calle (som också är personlig assistent) har glidarjobb..

Just nu är jag hemma själv och spenderar dagen mest med att gömma mig för solen. Har bland annat tackat ja till en nybörjarkusr i franska till hösten, beställt en bok till den kursen, köpt biljett till lillasyster Frida som kommer och hälsar på på måndag och kollat olika grejer som kan vara bra att veta inför flytten till Leeds. (som tillexempel att man pratar Engelska där) Tänkte snart ta en powernap eftersom jag jobbar mellan nio och åtta och har upptäckt att det inte längre är coolt att dygna, det är bara skitjobbigt.

Ber om ursäkt för det allt för långa inlägget och faktumet att jag inbillar mig att ni bryr er om hur livet ser ut i Kalmar..




En blek Anna (konstigt att jag gnäller på solen efter en dag på stranden?) Alternativt en mycket närgången Anton som använder alldeles för mycket blixt?


Field trip

Gjorde en utflykt igår med familjen Svensson. Vi åkte till växjö, kändes bra att mötas på halva vägen.

Vi gick på utvandrarnas museum, det bettades vilt om hur många timmar det skulle ta (Oscar trodde sex) men pappa slog oss alla med häpnad då det tog mindre än två. Oscar och Adelina pratade mest i telefon med Moberg och titanicöverlevande och dissade stackarnas Engelska. Pappa bröt ihop när han fick veta att vi inte läst utvandrarna i skolan. Blev inte bättre när jag påstod att Moberg skrivit hämsöborna. Men kontrade med att jag läst fler engelska klassiker än han i alla fall.

Efter det bestämde vi oss för att gå på gasmuseet. Gissa om jag blev besviken när jag förstod att det var ett gLasmuseum. Men men, ganska fränt i alla fall. Lovade mamma att köpa en stor fästing i glas till henne när jag blir rik.

Växjödagen avslutade med världens näst godaste pizza (den godaste finns på en gata bakom Oxford street i London). Sedan åkte vi över Lagan hem och kollade på Mammas gamla hus. Har alltid lika svårt att tänka mig att min mor vuxit upp som vilken Svensson som helst i ett villaområde i ett svenskt samhälle.. Passade även på att besöka älöghägnet som finns där och köpa födelsedagspresent till en av mina favorittyskar som snart fyller år.

Kvällen spenderades med bror och syster tittandes på hajskräck. Alternativt hajkomedier. I alla fall inte hajporr (bara Chandler som gör).

Snart ska vi ut och leka lite med våra hästar, eller Ades häst och min lånade pälsboll. Hoppas det går att bada lite med dem, vore fränt (och välbehövligt).

I morgon bär det tillbaka till stan :)

citylife

Njuter av storstadslivet rejält. You wish!
Har käkat varm smörgåstårta för en stund sedan, själv. Nu sitter jag vid datorn, själv. Väntar på att Walk the line ska börja, som jag ska se själv (inte sett den än, kan vara lite olagligt om man är så filmnördig som jag var då den släpptes) samtidigt som jag äter glass med hallon. Själv by the way.
Ska bli trevligt att komma hem lite i helgen och träffa familjen och i alla fall Emilia (som nästan är familj med tanke på att hon är den tjejkompis jag klarat av att vara vän med längst av alla) Annars längtar jag till nästa vecka när sysslingen kommer tillbaka, behöver någon som tar hand om mig. Paintboll har diskuterats och Anna håller tummarna. Annars ska vi jobba natt typ hela nästa vecka, inte såå mycket party alltså (får se om min roomie håller med om det)

Hade en bra dag på jobbet idag i alla fall med Angelica. Städat och tvättat och kollat på film. Påminner om tiden som au pair en del, nästan bättre här där man har en kollega att hänga med i alla fall :)

I morgon blir det tidigt iväg till Växjö där jag ska hänga med resten av familjen Svensson. Blir trevligt. Anna försöker trots att hon bor massa mil hemmifrån utnyttja dessa sista månaderna innan det bär ännu längre bort till att umgås med dem hon faktiskt bryr sig om :) (Känner du dig räknad dit och har nåt skoj på gång på lördag kväll alternativt under söndagen, feel free att höra av dig :P)

working

Här sitter jag nu på jobbet med en kopp kaffe och kollar Facebook. Ulle kan ha rätt, jag har ett lustigt sommarjobb. Hoppas i alla fall på en lugn natt med ett par filmer och mycket kaffe (är trött nu, kanske inte helt bra när det är mer än nio timmar tills jag slutar)

Har som sagt ett lustigt jobb som inkluderar en hel del vakna nätter, facebook och engelska serier men jag har i alla fall världens bästa kollegor och gulligaste chef :) Har jobbat en halvtimme och redan har både chefen och en av kollegorna ringt och kollat så jag har det bra (förutom post it lappar med info och lycka till meddelanden) Anna trivs alltså fint på sommarjobbet :)

Annars har jag idag varit en duktig inneboende och städat lägenheten och tvättat. (utan att boka tid, min boka tid sak är fastlåst så jag smög ner när det var ledigt. Var dock inte den enda som tänkt så men vi samsades så snällt jag och Ulrika :))

Blir en runda till Hällabäck i helgen med om nån vill ses :)

Uppdatering

Har sedan sist jag skrev varit hemma en kort och ganska intensiv runda. Under torsdagen hann jag med en härlig ridtur med Ester i de Kärrhultska skogarna på en mycket trevlig Athena. Efter det var jag på 90års kalas. Något jag var mycket oförberedd på (hade inga "gå-på-90årskalas-kläder alls med mig hem från Kalmar, bara några lite för korta sommarklänningar) men det blev trots detta en lyckad tillställning. Vi kom efter allsången, trodde vi, visade sig att de körde en timme till senare på kvällen. Bjöds så klart på allt för mycket mat och öste gärnet till klockan var nästan nio. Då åkte jag på efterfest till Ulle och Larz och hängde med mina mobilnördiga vänner (OBS, Larz och Maria, inte några fjortisar från gymnasiet) På väg hem därifrån blev det återigen tydligt att jag inte borde få köra bil.

Fredagen följde först i lugnare tempo med mycket sol. Sen hör min hyresvärden av sig och undrar om jag är sugen på grillat. Kom till kalmar vid åtta på kvällen, då började festen. Avslutades ganska många timmar senare med att jag fick slåss mot två soldater för att få gå och lägga mig (tur armén är så mesig idag).

Ett fåtal timmar senare var det dags för ett 26 timmar långt arbetspass. Fullt ös hela dan då jag till slut träffat tjejen jag ska arbeta med. Följt av en allt för varm natt på jobbet.

Idag tänkte jag ligga i trädgården och sola en stund och njuta av ledigheten men istället har vi haft barnkalas, min kompis Sixten fyller snart tre. Barnen stod för underhållningen medan jag, Anton och Sixtens pappa, Daniel lutade oss tillbaka och gjorde oss lustiga över dem. Jag gillar barn :) Av någon anledning tyckte Emma och Jag inte att det funkade att bada i den smått kissiga och gräsbeströdda lilla poolen i trädgården utan vi packade barn och grejer i bilen och gjorde en liten utflykt. Får se hur det går för mig nästa vecka när de är i Vimmerby..

Det var min korta uppdatering.. I morgon blir det jobb men först ska jag laga mat, äta jordgubbar och boka tvättid för första gången i mitt liv (its awesome to live in such a huge city as Kalmar)

RSS 2.0