Annie Mac

Om inte gårkvällen ger mig lunginflamation så måste jag varra imun.

Klockan halv åtta bjöds det på pizza i Montague Burtons BBQarea. Ett BBQ area är inte rätt plats att ha förfest på i slutet av oktober om någon undrar. England är ett jättekallt land, man pratar ett liknande språk som folk i Australien eller Californien där det är varmt men man ska absolut inte låta sig luras. Vid tiotiden lagom till Anna inte längre kunde röra sina fingrar eller hade känsel i fötterna flyttades kalajset inomhus. Spenderade en timme med grytvantar på både händer och fötter. Mycket stylish om jag får säga det själv.

Vid halv tolv tiden bar det till The Union. Alice frågade mig vilka acts jag såg. Ingen aning. Men roligt var det. Spenderade en bra stund med Freddy och hans Katrina innan vi fick tag på pojkarna för att stax efter det tappa bort alla utom Sam. Vi hade en riktigt rolig kväll i alla fall, fast ingen annan ville hänga med oss. Patterson påstod att jag var en Bitch för att ha övergivit honom, jag tyckte han gjorde ett dåligt jobb med att ta hand om mig som han lovat. Lyckades på något sätt konstant förolämpa Sam trots att jag snarare vill minnas att jag talade om att han (förutom Sam och det var väl det som var problemet) var min bästa kompis här. Sen lyckades vi faktiskt hitta Biz (som fick mina komentarer om Sams fåfänga att snabbt glömmas bort med sina missriktade komplimanger) och Dan lagom till det kändes som det var dags att gå hem. Spenderade en stund i Sams kök med att äta fishfinger sandwiches och höra att jag var den elakaste människan i världen (inte för att han kunde tala om vad jag sagt men ändå..) Gick och lade mig vid fem och somnade nog halv åtta. Ser verkligen fram emot kvällens houseparty. Och skulle behöva skriva lite på min uppsats.

Aparently it's not what you say but how much you talk about someone that establishes whether you love that person or not.
Att du alltid ska finnas där i tankarna, att du trots att vi inte setts på så länge, trots att du sårat mig mer än någon annan fortfarande har makt att förstöra på det sättet du gör. Att jag trots att jag kanske har något ännu bättre framför mig inte kan släppa dig. Hatar dig lite för det men de orden har du hört så mycket att det antagligen inte gör någon skillnad längre. Samtidigt är du en av mina allra bästa vänner, en av dem som förstår mig allra bäst. Borde nog stänga ute dig helt men kan bara inte ge upp allt vad du betyder för mig.. Lite för mycket tankar just nu bara..


Early bonfire and Halloween

Vi bor i ett av de mer dodgy areas av Leeds. Har förutom kaxiga barn som skjuter fotbollar på förbipasserande ett härligt gäng som bor i the estates runt oss. Har inte haft så ont av dem tidigare, känns inte som att deras knarklagning riktigt berör mig med tanke på hur få substanser jag missbrukar. Men nu har de gått lite för långt. Oklart om det är deras brist på allmenackor eller hjärnor som får dem att tro att det är jättekul att skjuta raketer på vårat hus i tid och otid. Just nu bor jag helt klart på fel sida huset. Anna uppskattar smällar men det är en vecka kvar till bonfire och vi är mitt i stan för sjutton. Bästa med det här var helt klart att Ross (Ross, sju år och kanske den minst ansvarsfulla personen i ett hus fullt av ansvarslösa tonåringar) ringde och polisanmälde dem, mest för han trodde någon hade blivit skjuten..

Annars har vi sedan sist haft en CNB= cool bar night. Helt okej kväll som avslutades alldeles för sent.

Väcktes på fredagen av att det var brandövning. Inte precis vad mitt stackars huvud behövde. Tillbaka i säng och sova tills föreläsningen klockan två. Föreläsningen var usel. Riktigt usel. Aldrig hör så många siffror som inte made any sense at all i hela mitt liv. Förstod i alla fall att Afrika har en ganska stor skuld, mindre än Englands men ändå lite för stor och att man på hela kontinenten producerar ungefär lika mycket som halva London. Fick aldrig veta vad vi skulle göra åt det dock eftersom föreläsaren var tvungen att åka till Kairo..

Gårkvällen spenderades med middag på Yates. Väntade på våran mat i mer än en timme. Fick varsin gratis drink och Alice och Catrina bad om coca cola. Lugnt att jag hade beställt en riktigt flott cocktail eller champagne bara av princip. Gick hem och åt banoffe pie och såg på PS. I love you. Anna grät för första gången på en evighet. Sam och Sam skrattade åt mig. Följdes upp med Good Will Hunting, en av mina absoluta favoritfilmer. Grät lite till. Oklart om jag får gå ut med killarna i kväll..

Idag har jag sovit och pluggat och snart är det dags att göra sig i ordning för kvällens Halloween fest följt av Annie Mac (typ Englands kändaste dj who I never heard of men blev lurad av Sam att köpa en svindyr biljett för) med killarna och Freddys flickvän. Looking forward to a good night :)

Computer been ill..

Min dator har haft ett par (typ en miljon) olika virus. Några är fortfarande kvar. Jag bryr mig inte, internet funkar ju. När jag säger det tittar Sam på mig med en blick mer skeptisk än den jag fick när jag påstod att jag inte är ett fan av Shakespear. Därför usel uppdatering. Kommer en liten resume nu istället.

Torsdagens bingo var mer eller mindre usel. Surprise, surprise. Gick hem ganska tidigt med Zoey och tittade på BOB med killarna som hade haft en bra kväll och bland annat stulit två stolar från the Library. Imponerande.

Vaknade på fredagen med grym migrän och skippade på så vis alla veckans föreläsningar. Well done. Hade planer på en lugn dag men efter lite piller och övertalning från Catrina och Becky bar det av till Fruity. Riktigt grym kväll. Umgicks en hel del med Beckys bror och hans kompisar, bra musik och allmänt kanon hela kvällen.

Lördagen sovs av naturliga skäl bort. Tittade på moulin rouge och beställde pizza. Bestämde mig för att inte gå ut eftersom jag behövde plugga på söndagen. Uppenbarligen blev det en epic night och eftersom min dator crashade på söndagmorgonen blev det i stort sett inget gjort i alla fall. Så good nights sleep for no reason.

Söndagen spenderades med att försöka fixa datorn, lunch på The old bar och school of rock. Spenderade en bra stund med att fixa till Sams rum, blev ansvarig för bäddning och organisering av hans notice board. var så värt det med tanke på att jag bland annat hittade hans hårfön (andra Sam var tacksam när detta kom fram), fick höra om hans kärlek till chinchillor och att han tycker att Shakespeare in Love och Romeo+Juliet är sjukt bra filmer. Vill inte vara fördomsfull men Sam kan ha en liten poäng med alla gayjokes.. Kvällen avslutades med att jag och Sam såg på Oceans eleven och att jag somnade i hans säng för tredje gången eller så.

Måndagen var okej. Fick tillbaka bedömningen från förra veckans presentation i freedom power and democracy. Gick uselt men vi fick ändå 2.1, typ vg. Sam sa glatt att det betyder att jag kan åka utomlands en termin, jag skrattade lite åt den idén faktiskt. Kvällen spenderades med att jag och Sam försökte laga datorn utan större framgångar. Slutade med att jag lånade hans och gjorde klart tisdagens presentation. Jag och andra Sam ville gå ut men Freddy var sjuk (=hade rökt på lördagen så han hade hosta) och Sam var tvungen att jobba. Slutade med att vi såg sista två avsnitten av BOB och började på Sopranos innan Rice soc kom och delade med sig av vad de gjort med Ross rum. Ris överallt och totalt ommöblerat. Skulle filma hans reaktion, tog en timme att sätta upp och sen funkade det inte, tur man inte var inne förrän fyra på tisdagen.

I tisdags hade jag presentation om Scramble for Africa, gick skitbra och Neil Diamond nickade uppmuntrande och verkade nästan imponerad av mina utlägg om huruvida Afrikas fattigdom har att göra med kolonialism eller inte. Han skrattade till och med när vi skämtade, thats a first. Vi kan ha turned him around :)
På kvällen spelade Ross band på nån liten bar så hela gänget gick dit. Positivt överraskad faktiskt! Detta följdes av en kväll på Bourbon, en bar med dansgolv typ där hela gänget för en gångs skull lyckades hålla ihop och hade riktigt roligt. Avslutade det hela med att införskaffa vårt första stöldgods och sen äta lite i Sams flat. Gick och lade mig vid halv fyra. Totalt klarvaken.

Seminarie klockan 11 idag. Halva gruppen dök upp. Ingen hade läst det vi skulle och all min energi gick åt till att hålla ögonen öppna och sitta kvar på stolen. Fick i alla fall veta att föreläsningen jag varit ledsen att missa i fredags var urusel så det kändes bra i alla fall. Eftermiddagen gick åt till att försöka hitta fancy dress för halloween. Gick inte alls faktiskt. Nytt försök senare i veckan.. Nu har vi ätit indian och Anna borde plugga, inte för att hon kommer göra det men ändå..

Imorgon ska det skrivas uppsats, överväger till och med att skolka för att få det gjort.
Kollat på flyg hem med. Slutar den tionde och kommer nog hem trettonde december, lutar åt att de flesta stannar över helgen och har en refreshers weekend.. Blir nog bra :)




Anna, Becky o Catrina på Fruity Friday förra helgen..
Such a BNO!


Studying this morning

Sitter i sängen omigiven med böcker och sjutton olika artiklar uppe på datorn. Fortfarande Kenya som gäller. Ska på föreläsning om uppsatsskrivning klockan två. Kan behövas. Hade även en jättebra workshop på temat igår så kanske kan bli godkänd med lite tur i alla fall. Inser dock min vokubulära begränsning mer och mer för varje mening jag skriver. Har dessutom kommit till det stadie då min hjärna börjar glömma bort att engelska och svenska är två olika språk och det blandas hej vilt, tröstar mig själv att det är det som händer innan engelskan blir helt flytande igen.

Tisdagkvällen spenderades med att försöka få Freddy att jobba så lite som möjlig och istället umgås med mig, gick sådär. Hängde med de andra tjejerna ett tag och lyssnade på S club 7 i köket. Underbart hur man kan alla texter trots att det måste vara mer än tio år sedan.. Gav upp när alkoholnivån blev för hög och gick ner till Sam och Fred och drack lite te innan det blev en tidig kväll.

Igår mådde jag helt klart bättre. Seminarie om afrikans religion på förmiddagen, mina favoritseminarier för man klarar sig kanon utan att ha läst egentligen någonting för våra ledare älskar att prata själva. (Dessutom har de faktiskt massa intressanta saker att dela med sig av). Följt av fika på the Terrace med workshop gruppen. Gjorde även ett besök på Barclays som lovade att skicka mitt bankkort och tog en runda till stan och köpte nya byxor och lite annat. Inga vantar dock, något som ångrades senare på kvällen. Annars bestod stor del av eftermiddagen av plugg tills Sam bjöd in mig på middag som sen följdes av Social network på bio nere i stan. Bra film, värd att se om man gillar filmer som är lite mer biografier.. Kom tillbaka hem och spenderade säkert en och en halv timme först på gården sen i trapphuset med att bara prata. Tycker verkligen om några av dessa lustiga britter jag hamnat med. Märkte dessutom ganska stor skillnad på att mina små flatmates som är yngst i huset inte var närvarande, lite lägre ljudnivå, lite mindre risk för böter. Sam myntade även ett nytt uttryck då han har mycket roligt åt de namn som Frida gett sina kontakter i telefonen han får låna sedan hans tog ett dopp i en cider. Så från och med nu är den bästa komplimangen något kan få att det är Bengt, om det är riktgt bra så är det pappa bengt svensson, alla killarnas nya favorituttryck. Tog dock lite tid att förklara för Dan att min pappa heter Bengt inte bent (bög).

Idag är det som sagt skola klockan två. Sen tänkte jag sitta i biblioteket ett par timmar och förbereda nästa veckas presentation om scramble for Africa. Ikväll ska vi på underground rebell bingo. Tillys idé och de brukar ju vara grymma så det blir nog kanon. Inte alls mer sugen på stand up på the Library med killarna. Men vi hoppas på det bästa, till och med Tilly kan ju ha tur och faktiskt planera något som blir roligt..




Me and my two favourite people on this island right now..
(Sam, den enda som får lov att kritisera min engelska och därför den som för lyssna igenom alla mina presentationer och Sam som med stor sannolikhet är den snällaste människa jag någonsin träffat och som nästan konverterat mig till att dricka te the english way)


Last week

Evighet sedan sist ju. Ber ödmjukast om ursäkt. Jag lever fortfarande. Mycket har hänt sedan sist och jag uppdaterar så kortfattat jag kan..

Torsdag kväll. Höjdpunkt: Sam hade på sig de fulaste kläder jag någonsin sett. Lowpoint: Det var inte alls beachtema och vi såg jättefjantiga ut. Thanks Tilly.

Fredag: Intressant föreläsning om religion i afrika. En del plugg. Bakade födelsedagstårta. Lugn kväll i Alice rum och såg på super bad. Vaknade lagom till halva Leicester invaderade stället efter sin utekväll.

Lördag: Lugn dag. Lite plugg, mycket göra inget särskilt. Vid fem bar det av till Headingly för Sams Bday Otley run. Helt galen kväll, ska enligt säkra källor ha avklarat i alla fall femton pubar. Kom hem runt midnatt och insåg att vi betalat aldeles för mycket för att gå och lägga oss. Fick lift med en tjej från grannblocket och slöt upp med födelsedagsbarnet och hans vänner på tiger tiger. Avslutade i alla fall det hela i Sams rum dyngsur efter vattenkrig med Ross klockan fem på morgonen.

Söndag: Sov, länge. Pluggade lite. Möblerade om Sams rum så han fick lite activity space (vad man nu behöver det för). Såg på Blood Diamond och intalade mig själv att det var typ samma sak som att läsa min bok om barnsoldater.

Måndag: Sjuk. Vaknade vid nio, helt omöjligt att gå upp så jag skippade första lecturen sen jag kom hit. Vaknade igen vid elva, kom på att jag redan borde vara på biblioteket med min presentationsgrupp. Gick inte dit heller. Däremot gick jag på mitt disciplinära möte klockan halv ett. För ett tag sedan satte vi ju igång brandlarmet och då satte Tilly plastfolie på själva larmet så nu får hon och jag böta. I vanliga fall är det drygt 1000 kronors böter men hoppas att de drar ner det lite, de verkade tycka lite synd om mig i alla fall. Inte jätteroligt heller och sitta på ett möte och ljuga för någon som man inte ens tycker om så att man själv förlorar 500 kronor. Kan inte påstå att Tilly är en av mina favoritpersoner alls om man säger så.. Hade presentation på eftermiddagen om representativ demokrati. Hoppas på det bästa för det var värt 20% av kursen. Skolkade sen från min sista föreläsning med. Eftermiddagen spenderades med att försöka sätta mig in i indiens koloniala historia inför dagens seminarie. Typiskt att jag missar en föreläsning på ett ämne jag faktiskt inte har koll på. Kvällen blev sausage sandwiches hos Lissy, umgås med killarna, se Band of brothers, säsongsavslutningen av Inbetweeners och An idiot abroad som kan vara det roligaste jag sätt på år (inte bra kombo när man hostar konstant).

Tisdag: Mår lite bättre, ingen feber och mycket te. Skrivit på min uppsats om Kenya idag. Fått ihop nästan 700 ord av 3000 och då har jag knappt börjat. Känns rätt okej. Spenderat en bra stund i olika bibliotek med. Känner mig som en riktig student faktiskt. Nu ger jag dock upp för dagen och planerar att umgås med lite människor istället. Mina flatmates ska se Sclub3, känner inte att det är värt att riskera min kurering för det just nu..





Block A/some of Sams Leicester friends after pub #2


Just not a good time

Inte på topp just nu. Trött på alla dessa omogna flickor som precis flyttat hemifrån. Thank God att jag har Samx2 och Fred. Trött på att konstant behöva känna mig dum i huvudet för att jag inte har engelska som modersmål. Trött på att jag betalar nästan 40 000 per år för att sitta i trånga lecture halls och bli förkyld alternativt spendera tid i seminarier som egentligen bara går ut på att en elak man talar om för dig att du är korkad och inkompetent. Ju längre tid jag spenderar här desto mer lockande blir Växjö.

Var på kickboxing igår. Insåg hur mycket jag saknade det. Inte värt pengarna dock så blir nog box på gymmet med Rachel i framtiden istället.. Avslutade kvällen med att äta pizza och apple crumble. Där var den träningen som bortblåst. Tröstar mig med att jeansen blivit för stora dock så kan inte vara hur illa som helst..

Idag har vi shoppat till Sams bday fancy dress otley run. Andra Sam fick bestämma vad jag skulle vara. Blir angel delight. Köpt ängeloutfit och ska fixa en skål med angel delight. Konstigt att Sam prioriterade att någon skulle ha mat med sig?
Sen gjorde jag och Sam en food shop. Jag har ju ganska roligt åt att han är besatt av mat, framförallt prisvärd mat. Kan ha märkts då min shopping kostade tre pund mindre än hans men han hade typ tre påsar mer än mig? Anna just doesn't care.

Snart ska vi äta fajitas och sen ska vi till Gatecrasher där det visst är beachtema.. Blir förhoppningsvis en bra kväll :)


sleep in

Lite funderingar såhär på morgonkvisten.

Bloggen visar alltid en timme fel. Klockan i England är alltid en timme mindre än i Sverige och det får mig att känna mig ännu latare än jag är när jag ramlar ur sängen vid elva och det verkar som det är tolv i era ögon.

Har ett seminarie på temat transatlantisk slavhandel i eftermiddag klockan fyra. Behöver läsa på!!! Neil Diamond ska uppenbarligen vara en legend. Jag tycker att han är en mycket läskig liten man. Tror inte han skulle vara nöjd med våra redogörelser om vi så varit på plats när det vi studerar faktiskt hände.

Igår hade jag ett seminarie i politikkursen. Och jag pratade. Jag sa precis vad jag tyckte inför alla andra i rummet. Flera gånger. Det var nästan så jag kände igen mig själv.

På lördag ska vi ha kalas. Sam fyller 20 och detta ska firas med bbq, otley run och då vi är i england självklart ett fancy dress party. Temat är A (eftersom vi bor i block a och är ganska fulla av oss själva). Jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till. Bidrag mottages tacksamt (det bör ju vara något som börjar på a på engelska snarare än svenska).

Det är förvånande när och till vad man längtar hem. Hade gärna suttit i Bäck igårkväll, ätit blodpudding och bara varit..

Istället åt vi pasta bollognese i vårat kök, misstänkt spacecake i ross och satt en stund på the Library. Ross och tjejerna gav upp tidigt, kan haft något att göra med att ross är skyldig lite pengar efter att vi spelade pubquiz. Blev en riktigt bra kväll med Sam, Sam, Fred och Katrina som dök upp efter sin date. Insåg vilka otroligt fina killar jag faktiskt har att hänga med. Blev nog framförallt lite kär i Sam när han pratade om hur mycket han älskade sitt jobb som lärarassistent. Vad är det med killar som är bra med barn egentligen? Förklarade även för Fred att jag verkligen uppskattar att hänga med dem (framförallt när tjejerna spenderar timmar framför the hills eller gossip girl) men att det inte på något sätt gör mig till en av dem. Still very much a girl!
Avslutade kvällen med pizza och the inbetweeners på sams rum. Anna blev pikad för hur hon alltid hamnar i sängen när vi ser på tv. (i sams rum är det för att jag är snabb, i söndags var det för att sam erbjöd den, jag hade sämsta platsen som det var och ingen annan tog erbjudandet och sen gick alla andra och lade sig = mycket snällt av Sam att låta mig sitta på sängen istället för på golvet i två och en halv timma). Var bra just igår dock för jag somnade nog halvvägs.

En av tjejerna i baren såg precis ut som någon jag aldrig mer vill träffa pågrund av det värsta dåliga samvetet man kan tänka sig. Och fick mig att tänka på någon som jag nästan glömt senaste tiden. Frågan är om denna någon ens lever längre, inte okej att vara omgiven av pirater och inte höra av sig då och då.

På tal om att tycka om barn så är jag av någon anledning vän med väldigt många unga tonåringar i typ trettonårsåldern på Facebook. Det poppar upp nya vänförfrågningar konstant. Mycket trevligt för Annas ego, tar för givet att det har att göra med att jag är världens bästa lärare/tonårsledare och inte alls att ju yngre man är desto coolare är det ha många kompisar så man addar alla man någonsin träffat, inklusive mosters mans dotters katt. Jag har nog mer gemensamma vänner med Fridas kompisar än med min andra syster.. Problemet är bara att tonåringar i denhär åldern använder facebook till lite andra saker än jag gör. För mig är det framförallt ett sätt att skrämma bort alla tänkbara seriösa framtida arbetsgivare med hemska bilder av mig när jag inte är helt nykter samt att kunna hålla stenkoll på människor i andra länder som jag verkligen tycker om men inte riktigt orkar ringa och prata med (alternativt de miffon som inte har skype och som jag inte tycker är värda samtal för 5kr. minuten). För dessa ungdomar verkar det snarare handla om att spela så mycket spel som möjligt och göra så många konstiga test som möjligt för att sedan bjuda in mig till allting (antinget för att de tror att jag är jätteintresserad av vad en spåkula säger om min dag eller vad min idealvikt är (lite mindre än den reella) eller för att Anna ofta kommer högt upp på listan). Någon som har en lösning på hur man slipper detta? Utan att säga upp vänskapen med alla dessa ungdomar då det ser ut som jag är lite populär i alla fall när jag är vän med dem..

Nu blir det dusch, städning av rummet och transatlantisk slavhandel innan seminariet.

Monday morning

Och jag har hunnit med en föreläsning på temat transatlantic slave trade. Inget nytt under solen. Nu bara måste jag förbereda inför mötet med min presentationsgrupp i eftermiddag. Googla representativ demokrati och hoppas på det bästa. Mamma hjälpte mig lite igår med temat för dagens seminarie i alla fall. Eller inte så mycket kanske men vi diskuterade demokrati i alla fall. Fast innan vi gör något annat tar vi nog en powernap.
Igårkväll kollade vi på xfactor när erbjudandet om att gå ner till källaren och se på film hos Sam dök upp. Blev Hancock som lämnade rummets ägare lite besviken så den efterföljdes av Forrest Gump. Ingen som ville göra oss sällskap dock (något om att filmen skulle vara för lång för att börja ses efter halv elva på kvällen). Blev alltså bara Anna och Sam som höll ut. De andra kan ha haft en poäng. Det är en genialiskt bra film dock och jag fick chansen att bevisa för Sam att jag faktiskt har känslor (sen att har tar för givet att jag säger hocker när jag säger poor girl talar väl mer för honom). Gick tillbaka till mitt rum vid halv två. Trodde jag. Nyckeln passade inte i låset till lägenhetsdörren. Insåg först efter att jag knackat på att jag hade varit i basementSams rum, inte den Sam som bor precis under mig. Försökte alltså bryta mig in i den judiska lägenheten halv två på morgonen. Molly var cool, jag skrattade så jag höll på att dö och skämdes ännu mer. Hon kommer tro att jag hängt för mycket med Ross när jag i själva verket bara var lite trött.. Dessutom har jag som så många gånger förr slarvat bort mina skor. Misstänker Sam men han verkade inte vara uppe när jag kom tillbaka från min lecture.. Kan vara Alice också. Som dessutom stulit min plattång. Bloody brits.

Pubgolf

Gårdagen blev väldigt lugn. Pluggade inte mycket. Hängde mest med sam, sam och rachel i sams kök. Beslöt oss för att sluta upp med pubgolfen lite senare. Lämnade montague vid sju. Då var alla andra golfare mer än halvfärdiga med sin fusk otley run som inte innehöll något pubgolfande alls. Blev alltså varken pubgolf eller otley run för oss. Mest ett antal pubar på raken iförda riktigt fjantiga outfits. Blev roligt efter en stund men helt klart inte imponerad. Mest imponerad var jag av killen jag träffade från liverpool som pratade danska mycket bättre än jag någonsin kommer göra. Minst imponerande var faktumet att vi tillslut hamnade på Halo. Som var en enorm flopp. Nattklubben är i världens fränaste gotiska kyrka vilket var riktigt imponerande det var däremot inte faktumet att där inte var något roligt folk alls och att Alice telefon blev stulen. Dodgy place! Gick hem efter det och åt tunasandwish och såg på the hills. Förstår inte hur jag kan vara så trött idag med tanke på det.. Idag har vi mest hängt här innan vi gick till old bar i the union och åt toad in the hole till brunch. Nu måste det bara pluggas några timmar så jag klarar morgondagens seminarier och presentationsgruppsmöten någorlunda..


First pub of our non pubgolfing non otley run random pubs night.
Our outfits are awesome though.. Especially Alice who took highwaisted to a whole new level eith her boxers!
(Alice, Eimar, Anna, Sam an Sam)


bloody mess

Dygnsrytmen är sådär. Somnade vid femtiden igår efter en relativt bra kväll först i Lissies lägenhet och sen på student unionen. Vaknade strax efter ett. Ska på pubgolf vid fem och innan dess ska jag försöka definiera demokrati, svara på hundra frågor om afrikas historia och se till att jag kan säga något välgrundat om auktoritism versus demokrati på nästa seminarie på ämnet. Egentligen skulle jag behöva sätta mig in i vad som hänt i Malawi det senaste centuryt också. Känns som läget är väldigt mycket under kontroll. Inte.

Sedan jag steg upp har jag hängt med Alice och Eimar och satt ihop en emospellista på spotify. Kanske inte helt rätt sätt att börja dagen när man inte direkt är på topp som det är. Inte mycket som känns rätt just nu. Längtar hem då och då för att påminnas om att det kanske inte finns något att längta till. Varför försöka när det ändå inte spelar någon roll? När det är så uppenbart att det inte är vad man har gjort utan vem man är som är fel? Saknar den tryggheten man känner när man är med människor som känner en på riktigt. Människor som redan vet vilka brister man har och på något sätt lyckas se förbi dem. Om de människorna ens finns. Just nu är känslan av att inte ha kontroll och inte riktigt bry sig om det den enda känsla som fungerar. Om du inte bryr dig kan det aldrig göra lika ont. Förtröstan eller likgiltighet är frågan. Om det ens är någon skilnad för i mitt fall leder det till samma konsekvenser. Att man helt plötsligt är någon helt annanstans utan att riktigt ha fattat ett beslut eller har någon som helst aning om hur man hamnade där. Sen är väl livet det som händer under tiden man försöker hitta en mening i kaoset..

Friday night

Tittar just nu på ett gaypar som planerar sitt bröllop. Älskar när Tilly väljer program, blir sällan rätt. Lutar åt en lugn kväll med bakad potatis. Kan behövas efter killarnas golfkväll igår. Vi blev inbjudna på middag vid halv tio. Då hade de spelat fyra hål och var redan hamered alla fyra. Ganska underhållande för tjejgänget som spenderade sin kväll med att på ett mycket avslappnat sätt se på gossip girl. Killarna gav sen upp golfen och kom och såg på gossip girl med oss. Mycket bra kväll. Sam tappade sin telefon i en cider, Fred skröt om sin bakgrund som dansare, Ross hade ett samtal med en handduk genom sams toalettfönster och jag blev beskylld för att röka på (jag var uppenbarligen för blek vilket mest hade att göra med rädslan jag kände när ross höll på att ramla baklänges ner för en två meter hög mur och mina svenska gener). Känns inte som att någon av killarna har riktigt återhämtat sig än. Fred har flytt fältet till London, Ross steg upp klockan fyra för att sova sig igenom about a boy, Sam drack te på sitt rum och såg fortfarande lätt påverkad ut när jag träffade honom vid halv två och den andra Sam åt frukost med mig när jag åt lunch vid halv fyra..

Idag har vi införskaffat outfits till morgondagens pubgolf. Sen har jag varit på mitt livs värsta föreläsning. En människa med konstig accent som pratade alldeles för snabbt om årtal och statistik och grejer med en powerpoint utan någon info, bara bilder. Behöver ha lite böcker på temat afrikas historia innan 1964 om jag ska klara nästa veckas seminarie..

varsity

Vilken upplevelse!

Gick upp till skolan på eftermiddagen med Lissie och mötte upp killarna och några av Sams rugbykompisar på en av pubbarna, bland annat killen vars fel det är att Sam inte spelar längre (han har en ryggradsskada stackarn). Fick sporten förklarad i snabba drag: man kastar bollen till varandra (baklänges) och försöker springa över planen. Ibland sparkar man på bollen och hoppas den hamnar mellan målstolparna. Men mest består spelet av en stor hög av män som bråkar om en boll de inte riktigt vet var är. Ungefär det jag visste innan med så jag kände mig väl förberred även utan rätt outfit.

Kom till stadium och första förvåningen bestod i att den var enorm, vi hade inte riktigt förväntat oss att en universitetsmatch skulle ha riktigt sånt pådrag. Typ halvfullt och då var vi ändå tiotusen där. Hamnade av någon anledning under Leeds Met på läktaren och fick som tack för det en trevlig ölinpackning i håret. Väldig trevlig stämning överhuvudtaget. De hade jättefina hejaramsor. Vi gjorde oss mest roliga över det faktumet att de är lite mindre intelligenta och inte så välbärgade som oss. Bondade med rugbykillarna, bettade på hur många som skulle streaka (6.5) och blev efter en stund väldigt insatt i spelet.

Våra cheerleaders var bättre än deras. Våra rugbykillar var usla. I pausen stod det 21-0 till Met. Vi ryckte upp oss lite i andra halvan och förlorade med lite mindre patetiska siffror. De vann hela varsitygrejen med, ganska överlägset. Men vi vann de flotta sporterna som räknas.

Lagom till mets supporters försökte ta död på vårat b-lag bestämde vi oss för att gå hem. Blev nerröstade när vi ville gå till the library. Allt för många ville klubba. Jag och Sam var helt överrens att det finns alltför mycket alltför musikintresserade människor i vårt umgänge och att sociala männiksor som vi gör oss bäst när vi får prata med människor istället för att studsa runt på ett dansgolv täckt i vodka redbull. Köpte istället lite mat och gick hem och skulle förfesta. Gick ut vid tolv för att vara tillbaka halv två. Just didn't feel it..

Tog sovmorgon idag i alla fall, fast det blev lugnt i går. Haft en onödig men väldigt underhållande föresläsning i studieteknik. Lite trevligt sällskap fixar det mesta. Sen planerade vi vår presentation i freedom, power and democracy. Ska nog bli bra.
Precis ätit lunch nu. Ska på gym induction klockan sex så jag inte kan stämma dem om jag skulle klanta mig och bryta ett ben eller två.
Zoey pratade om bio ikväll. Hade inte varit fel alls. Alternativt tiger woods night. Fördelen med att vara honorary lad är att man kan välja. Vi har nu en tv, ett ps3 (fred håller på att ladda ner nhl bara för min skull), ett xbox, sams enorma dvdsamling och nästa investering blir risk, känns som att det kanske får bli mitt bidrag till samlingen. Sen kan jag i ett svagt ögonblick lovat att bjuda sam (inte den matbesatta utan den blonda) på middag. Lots to chose from alltså :)


midweek

Haft två saker idag. Gick upp tidigt (vilket var okej eftersom gårdagkvällen inte spenderades med något mer ansträngande än en pubmiddag på yates och lite the hills) och läste på för en massa som inte behövdes. Hade först ett seminarie i contemporary africas. Intressant och väldigt utmanade. Jag inser verkligen hur lite jag vet om denna kontinent med tanke på hur gärna jag vill dit. Väldigt bra seminarieledare också, för en gångs skull var diskussionerna på topp och rädslan att misslyckas lite mindre..
Fortsatte sedan med en workshop i freedom, power and democracy (typ politisk teori) där vi slogs ihop med en annan grupp. En av de mer intressanta stunderna jag haft hittills i Leeds. Skulle diskutera om auktoritism (om det nu heter så på svenska) är bättre än demokrati. Alla utom Anna var för. En av tjejerna använde konstant 30talets tyskland som ett positivt exempel på hur ett lands ekonomi kan förbättras genom auktoritärt ledarskap. BNP ringer nog vilken sekund som helst. En annan av tjejerna påstod att i underutvecklade länder är människor för outbildade för att rösta så det är lika bra att eliten styr. (det var någon kille som funderade på det under upplysningstiden med men kändes som att stor del av världen gick för idén med parlament och grejer) Tyckte att det bevisade att hon kanske inte borde ha något att säga till om nästa gång det är val i England. Var inte heller jätteimponerad av tjejen som läser politik men som inte röstade i våras.

Nu ska jag ta en powernap och läsa lite innan vi ikväll ska på varsity rugby. Min första varsitymatch någonsin, ska ha min fina UoL tröja och jobba på att tycka riktigt illa om dem från Leeds met. Första rugbymatchen någonsin med för den delen. Kanske borde läsa på lite om reglerna..

not in until four

Allt detta studerande på egen hand tar knäcken på mig. Jag gillar ju föreläsningar och klassrumsdiskussioner. Gillar inte att sitta på rummet och läsa texter med meningar fyllda av oförståeliga, onödiga adjektiv. Vill ha all vår studieliteratur i versioner för dyslektiska. Kanske kan kolla med Ross hur man löser det.. Upphör inte att förvånas över hur svårt det är. Och då är typ ingenting än så länge nytt. Igår pratade vi om kolonialiseringen av latinamerika (historia på gymnasienivå) och i politikkursen förelästes det om Rossoe (med undantag för fransk stavning) och Lockes sociala teorier (återigen historia och samhällskunskap på gymnasiet). Ändå är böckerna så svårlästa att jag inte kommer ihåg ett ord när jag slår i hop dem.
Har pratat med Växjö nu i alla fall (vet inte om jag skrivit det innan) och det verkar lovande att kunna tillgodoräkna sig i alla fall delar av det jag läser nu. Känns jättebra. Dels för att jag nu har känslan av att jag inte vill vara här i tre år och dels för att jag vet att om jag har alternativet så kanske jag faktiskt blir mer nöjd där jag är, känner mig mindre instängd på något vis. Vi får se. Ett par månader fyllda av uppsatser och läsning innan jag får se sverige igen oavsett.

Igår eftermiddag lagade vi en riktigt god pastabake och såg på xfactor. Sen blev det ett besök på the Library, en av pubarna närmast oss. Precis vad som behövdes, ett lugnt pubbesök där man faktiskt får chansen att umgås lite. Har bott ihop med dessa människor två och en halv vecka (känns som en evighet) och man får veta nya saker om folk varje dag.. Förolämpade tillexempel blondeSam med att han skulle vara arton när vi visst är lika gamla. Oops. Efter det kommenterades min längd (eller brist därpå) frekvent under kvällen. Efter pubbesöket blev det billig (och såå god) pizza. Sam gjorde som vanligt storslagna planer för vad som ska ätas närmaste halvåret och tog menyer från alla ställen han såg. Jag pointed out att han är lite besatt av mat. Fick tillbaka en mycket ogrundad komentar och att jag skulle vara besatt av norrmän. Pizzan förtärdes på trevligt sätt i Freds överfyllda rum där vi såg på inbetweeners. Säga vad man vill om britter men roliga är dem. 
Fortsatte sedan med mer mat (sams idé) i deras lägenhet. Jag blev snabbt kökets mest fascinerande person då jag inte ville ha mjölk i mitt te. Sen såg vi ett avsnitt av bob och drack te i sams rum. Perfekt kväll.  

Idag har jag ett seminarie klockan fyra. Håller just nu på att tvätta och sen ska det läsas inför det. Blir nog bra..


Actually making an effort

Söndagen blev okej. Hemlängtan var jobbig under vissa stunder. Just nu svårt att se hur detta skulle kunna bli hemma. Så mycket som saknas i Sverige. Samtidigt vet jag så väl att det snarare är bilden av det jag saknar. Livet där är långtifrån perfekt. Men det blir så lätt när man är någon annanstans att man glorifierar de andra delarna i ens liv. Eller så lider jag av ett konstant behov av att längta efter det jag inte kan få.
Åt i alla fall chilli i Chantals flat. Oklart varför saltet aldrig kom till England. Tror inte jag blivit bjuden på ett enda tillräkligt saltat mål mat sedan jag kom hit (möjligtvis att sams mat är undantaget). Annars gott och ganska trevligt. Efter maten delades vi upp i tre grupper: de som skulle plugga, de som ville se på gossip girl och de som ville se på band of brothers. Gissa vilken anna tillhörde. Hade ett par mysiga timmar framför tvn med lite för mycket blod och död tillsammans med samx2, ross och fred. Känns nästan lite som i somras med mitt killgäng i kalmar. Förutom att Sams elakheter aldrig kan komma upp i Calles nivå.

Haft en förelsäsning idag om latinamerikanska colonalisationen av spanien och portugal. Nothing new under the sun. Vilket är tur med tanke på vad energi det går åt till att förstå orden som används och lyckas anteckna på engelska. I thought i was clever but then i came to england.. Sen var jag på biblioteket och lånade lite böcker. Nu är det dags för lite lunch innan seminarie och föreläsning i freedom, power and democracy i eftermiddag (jäkla politik om ni frågar mig)

Another weekend to my collection

Haft en relativt bra helg. Utgång i fredags. Var trevligt. Fick alldeles för lite sömn och bjöd Sam på ett enormt lager av taskiga kommentarer för den närmaste tiden.
Blev utnämnd till honrary lad av Fred. Detta efter att jag talat om att ska det vara ett band of brothers maraton så ska jag vara med. För att sedan följa upp med att fråga om någon av dem sett pacific. Enda problemet med att vara honorary lad är att blondeSam hela tiden hotar att ta tillbaka titeln om jag inte gör som han säger. Har dock Fred och den andra Sam på min sida i alla fall.
Träffade skandinaver och pratade svenska nästan hela kvällen. Blev på gränsen till scizofren under delar av kvällen dock när engelska, svenska, tyska och norska blandades hej vilt. Förstår allt och men vet inte vilket som bör användas för att svara..
Lördagen spenderades i ett töcken orsakat av för lite sömn. Såg på spacejam och någon dålig komedi. Somnade först i Sams säng (skönt) sen i konstig ställningen på en kudde på golvet med Ross fötter alldeles för nära (ont i ryggen). Utgången blev sådär, inte värd pengarna. Förfest i den judiska lägenheten med ett gäng killar som får lillebror och hans vänner att framstå som mogna. Inte heller kvällen på the union blev någon höjdare och gav upp ganska tidigt. Äntligen sovit ut lite nu så ska vi ta reda på var alla andra håller till (bob maraton hos sam hade varit att föredra).

Om du bara visste vad du förstör bara genom att vara du. Hur höga krav du gett mig. Hur du påverkar fast du är tusentals mil bort. Att alla jämförs med dig och är dömda att misslyckas innan de ens fått chansen. Om jag bara kunde radera dig ur minnet så kanske jag vore nöjd som det är?


Rainy morning in England

Fast det är ju mitt på dagen kanske.. Vaknade faktiskt ovanligt tidigt i morse. Typ halv 10. Hunnit läsa en hel del och kolla in kursen jag börjar läsa idag. Ser fram emot lite renodlade afrikastudier. Kanske ger tips på ämne till uppstatsen i making of the global south.

Gårdagen var lugn. Tog sovmorgon och gick på föreläsning i studieteknik. Kom tillbaka och humöret var väl inte direkt på topp. Den gnagande känslan av att det inte är rätt håller i sig. Så gör oron över att det aldrig kommer kännas som hemma. Frågetecknen för framtiden. Oklarheten i vad jag faktiskt vill göra med mitt liv. Känslan av att inte längre vara sådär övertygat säker, att inte längre ha färdiga svar när folk frågar om ens drömmar och mål. Allt detta i kombination med allt det jag borde sagt innan jag åkte, allt jag borde ordnat upp under dedär sex månaderna men inte hade energi nog till. Alla gånger jag försökte få det att bli som vanligt men misslyckades. Alla gånger jag hatat mig själv för de elaka saker jag säger och gör, som inte går att stoppa innan de kommit ut och sårat. Att någon vars åsikter och vänskap jag värderat så högt de senaste åren nu har en bild av mig som bara inte kan vara jag.
Sådana stunder är tacksamheten över att ha någon som orkar lyssna och bry sig enorm. Att ha någon i mitt liv som längtar hem lika mycket som jag gör. Som har samma känsla av overklighet där man är just nu. Som är fast i en värld så långt från den riktiga med människor man själv aldrig hade valt. Någon som förstår. Och inte minst någon som konstant får mig att skratta. Inte minst åt mitt eget gnäll och mina fjantiga problem. Tack för perspektiven det ger..
Kvällen blev sen lugn. Middag med ett gäng kompisar i en av bottenlägenheterna och lite plugg.

Idag är det fredag. En timme i skolan och sen blir det nog middag hos Sam följt av fruity, någon festgrej på the union. Imorgon blir det bal. The english way (alltså inga långklänningar och fina bilar). Ska nog kunna bli en rolig helg. Försöka få in lite av de 48 timmars läsning som ska göras varje vecka med..


RSS 2.0