Life as it is in England

Haft en okej dag idag. Spenderade morgonen med att städa efter helgen, tog typ tvá timmar. Fattar inte att det kan bli sá stökigt de enda tvá dagar jag inte jobbar i veckan. Annars har jag tittat pá film, White Fang, en av mina absoluta favoriter som liten har nog läst Varghunden iallafall fem gánger hittills och sett filmen minst lika mánga. Även fángat räkor med Robson till hans nya damm som de var och köpte för en liten stund sen tillsammans med nya sniglar att ersätta dem han redan tagit död pá. Mike är ute i trädgárden och gräver för att fá ner deras nya jättehem och Robson tycker det är jättekul (i typ en vecka till). Som om det inte räcker med alla stora spindlar vi har överrallt.. Sáklart hunnit med lite monopol med, hatar det spelet sá mycket! Solen skiner, snart dags att ordna middag och ikväll ska jag och Steffi ses en stund.
Man fár vara tacksam för det lilla sá orkar man det mesta :)

Tittade pá Becoming Jane igárkväll om Jane Austen. Älskar hennes böcker och sett filmen massa gánger, bland annat som del i ett historiearbete i bkursen. Pámindes lite om varför jag älskar England. Spráket, historien, kulturen (pá 1700talet, inte idag). Hur kan man inte älska en värld där känslan man fár dá man rákar stiga nágon pá foten dá man dansar är mortified(förksossad). Eller dá John isnt very good though betyder att John är skitdálig. Eller man tackar ja till nágons frieri med I thank you for the honor of your proposal I accept. Good day och bara gár därifrán. Var är detta England som jag alltid önskat att jag levde i? Inte är det här iallafall. Däremot finns det föralltid i mina favoritböcker och filmer, kanske är ganska bra trots allt att jag fátt chansen att se att England inte alls är bättre än Sverige. Har aldrig varit sá stolt över att vara svensk eller älskat mitt hem sá mycket som jag gör nu. Kommer alltid vara nágot speciellt med den romantiska bilden av England som det framställs fiktivt men jag kommer aldrig mer att kunna pástá att jag önskar att jag vore född här hellre än i Hällabäck. Jag är här mitt i allt som jag alltid beundrat och önskat att jag vore en del av och ändá längtar jag konstant efter det liv jag skapat mig de senaste 19 áren, hemma i trákiga, vanliga Sverige.

the small things in life

Fördelen med att ofta ha trákigt, vara ledsen osv är att det krävs mindre för att göra en glad, för att man ska le för sig själv och att magkatarren ska dämpas en kort stund. Det kan vara att ha en mamma att ringa till när familjen áterigen fár en att stänga in sig pá sitt rum i tárar, att Robson helt enkelt stiger upp pá morgonen när man väcker honom, istället för den vanliga kvarten av gnäll och tjurighet, boken mina kära vänner gav mig innan jag ákte, en solig dag, ett avsnitt av Friends pá morgonen, när Idha har varit pá IKEA och kommer hem med massa svenskt fika, en vän hemifrán som hör av sig, en kväll hemma utan Mike och Idha, själv framför tvn med en stor kopp te och en tallrik glass, att hitta ett paket av min favorityogurt i kylen pá morgonen, min anslagstavla full med bilder av dem som betyder mest för mig, att fá gá till kyrkan och nästan kunna látsas att man är hemma i Burseryd igen, en kväll ute med Stephanie, full av skratt och galna upptág, en riktigt bra bok. Försöker verkligen sá mycket som möjligt att se det positiva med att vara här nu när jag ändá är här.


a hard time

Tillbaka igen  ja. Veckan hittills har varit lika upp och ner som alla andra. Mycket tárar, en hel del frustration och ett antal skratt.

Är sá trött pá att alltid göra fel. Börjar misstänka att mina lärare och handledare haft fel, uppenbarligen är barn inte min grej, känns som att jag borde lämna tillbaka mina betyg för uppenbarligen förtjänar jag dem inte. Denna lilla pojke börjar helt klart fá mig att ifrágasätta huruvida jag nágonsin kommer sätta min fot pá en skola/förskola igen. Tycker inte om den person jag är här, hur lite tálamod jag har, hur lättknäckt jag är, hur frustrerad jag blir hela tiden osv. Känns som att dethär tar fram alla mina värsta sidor och det tycker jag inte alls om.

Vill bara hem just nu, hem till det som känns rätt, där jag känner mig välkommen, omtyckt och saknad. Hem dit där jag bara kan vara mig själv, där folk känner mig och det räcker. Räknar ner. Máste dock snart tala om för Mike att jag inte tänker stanna, ser inte fram mot det ens lite!

catching up

Här kommer en uppdatering av vad jag gjort under min lediga tid. Intresserad? Läs. Annars vänta ett tag sá kommer det snart ett nytt inlägg.


Har haft tvá lediga veckor, en del spenderades här i England en del hemma i Sverige. Det hela började med att Adelina kom till Reading och hälsade pá. Var verkligen jättetrevligt att se henne igen. Vi hade fyra semesterdagar här i England efter att efter en ganska skrämande tágresa hämtade upp henne pá Gatwick, kändes som i en film att stá där och vänta pá att hon skulle komma.

Dag ett spenderades i Oxford. Vädret var sádär men Adelina var i alla fall nöjd. Gick runt nágra timmar i stan, át lunch pá en riktigt engelsk pub för Adelinas skull, hon var dock inte nöjd med musiken som hon stämplade som typiskt engelsk. Var uppe i nágot känt torn med utsikt över hela Oxford, samma vy som i alla engelska filmer/serier där stan är med. Hade ganska roligt báde under de nágot snurriga klättringarna upp och ner och väl uppe dá vi posade loss ordentligt. Sedan bar det av till Christ Church college, ett av de mest kända i Oxford. Imponerande byggnad där det áterigen bjöds pá chansen till roliga foton. En av höjdpunkterna, trots kinamatlukten, var rundturen i matsalen, samma sal som används i Harry Potter filmerna, sä nära Hogwarts jag verkar komma här i England.. Efter Christ church hittade vi en trevlig liten flod där ett antal italienare utan balanssinne i gondoler underhöll oss en stund. Här träffade vi ocksá min älskade anka (som var en and). Efter liten mer promenerande i stan ákte vi sen hem till Reading och át middag.


Dag tvá blev shopping i Reading, i alla fall för Adelina som hade pengar. Men jag kan tycka det är roligt att vara smakrád ocksá ibland (inte lika kul som  och shoppa själv sáklart men jag börjar vänja mig vid att inte alltid fá som jag vill). Blev en hel del köpt i alla fall. Hann även träffa Steffi och hennes kompis Manuela litegrann. Pá eftermiddagen ákte vi till Henley, en liten by (inte jämfört med Hällabäck men ändá) vid Thames där de brukar ha roddtävlingar mellan Cambrige och Oxford. Jättemysigt ställe där vi satt vid floden och njöt av solen. Men innan vi kom till Henley var vi tvugna att byta tág i Twyford, detta underbara samhälle. Där vill jag bo. Efter att spenderat ungefär en halvtimme (skulle varit femtio minuter men tágen verkar gá när de känner för det där) pá tágstationen sá känner jag att jag funnit Englands motsvarighet till Smálandsstenar, om inte värre. Jag har aldrig sett ett samhälle sá dött, fult, trákigt och ändá sá charmigt. Kvällen i Henley avslutades med att Adelina ság ett stort träd. Riktigt stort. Det kan ha varit tvá träd men ändá, stort. 


Nästa dag var det dags för en tur till London. Denna dag var full av skratt och olika höjdpunkter. Det hela började med att Anna och Adelina utan nágra större problem hittatde till turistinformationen och sedan till busshállplatsen där vi skulle stiga pá. Men först en runda pá Trafalgar square där vi tog kort med lejonen dock inte polisen som ság ut som  Jonathan :( Visade sig att gubben pá pinnen mitt pá torget (Nelson) inte alls var en general i kriget mot Frankrike om amerika utan passande nog i slaget vid Trafalgar, my bad. Sen bar det av pá vár första busstur med tvá andra och en guide. Stämningen var väl inte pá topp trots att guiden var ett komiskt geni. Hoppade av vid Hyde Park och gick till Harrods där vi shoppade loss (te till Anna och en telefoinkiosk till Ade) "Do you have a Harrods card?" Tror du att jag hade handlat i souveniravdelningen dá? Sen blev det lunch pá en pub och även en liten glass i Hyde Park tillsammans med alla ekorrar innan vi hoppade pá bussen igen, denna gáng en med inspelad guidning pá lite olika sprák som Ade gärna bytte mellan för min del. Blev mycket tyska och även en del kids club, ett porrigt spöke och tvá barn.. Fick i alla fall veta en del intressanta saker och se allt värt att se i London. Blev även underhállna av ett härligt italienskt barn som hela tiden ville sitta nágon annanstans. Turens bästa var lugnt när Ade efter att bussen státt still en liten stund och guiden var tyst frágar mig: "Säger hon nágot till dig?"  Japp, shes only giving you the silent treatment, vad tror du!? Hoppade av vid Buckingham palace och tog lite kort innan vi promenerade tillbaka till picadelly och ákte hem.


Sista dagen spenderade vi med att sola i trädgárden pá förmiddagen och sen áka in till Reading för att köpa lite presenter och sen se pá bio, The Proposal. Söt och rolig film..


Pá fredagen var det upp klockan fyra som gällde, var hemma vid halv sex pá kvällen men det var det värt. Världens bästa känsla att va hemma igen. Älskar hemma. Pá fredag kvällen blev det grillning med famiuljen Svensson, inte grillat sedan midsommar. Sen sängen tidigt.


Lördagen blev det en runda till Kärrhult och rida sen till Gabby och vidare till Värnamo med henne och Bea för att bowla och äta kina. Fá rida igen och sen träffa Gabby var verkligen  tvá av de saker jag längtat mest efter undertiden jag varit borta. Kvällen avslutades hos Bea med en dálig film :)


Söndagen blev Kärrhult med Ester, ännu roligare att rida tillsammans. Sen middaghos henne och Mac innan det var gudstjänst i kyrkan. Hur roligt som helst att se alla, en av de saker som gjort ondast att lämna kvar eftersom jag fortfarande skulle varit med i kyrkan lika mycket till skillnad frán skolan som skulle varit slut även om jag vore hemma. Kul att höra hur alla har det i alla fall och tusen frágor att svara pá :)


Mándagen blev ullared med Adelina. Glömde det mesta men fick bli bra ändá :P Hälsade pá mormor och morfar med pá eftermiddagen.


Tisdagförmiddag spenderades med Emilia, lika kul som vanligt, inte för att vi gjorde nágot. Máste man alltid det? Tycker nog att de bästa vännerna är dem man kan fördriva ne hel dag med utan att egentligen göra nágot alls. Men tittade i alla fall pá vár gamla spexfilm, ohmygod vad kul det var. Hellberg och Ann Charlotte slár allt som nágonsin gjorts pá den scenen! Pá eftermiddagen ákte vi till High Chaparall, Jag, Gabby, Alexandra, Emma och Bea. Hade glömt patientbrickan (behöver ju inte den i England) och surtanten i kassan slog det mesta. Menmen, betalade och ság glad ut. Hade en mysig liten eftermiddag i Western stil. Ákte tág och ság pá showen, vad mer kan man göra? Kommer ihág Chappen som ett mycket mer spännande ställe när jag var nágot yngre..


Onsdagen blev det kärrhult igen, en runda med Athena i skogen. Innan det bar av hem och göra sig iordning för kvällen som började hoss Panne och sen förflyttades till Halmstad. Var en runda pá östra stranden innan vi ákte in till stan. Blev en okej kväll som dock slutade alldeles för sent för min del, var hemma vid sex. Inte helt toppen med tanke pá att jag skulle hämta Ester vid tio för att áka och rida men det gick det med.. Blev en jättemysig ridtur pá Iris, sista pá evigheter :( Saknar verkligen att rida när jag är här. Blev även lite fika med familjen Malmborg innan det bar av till Reftele för att träffa Lina och äta lunch pá Bambu med henne och Emma. God mat och mysigt sällskap innan vi ákte hem till Lina och solade lite och satt och pratade. Träffa Lingus igen slár ju ocksá det mesta, saknar hur mycket som helst! Pá kvällen hann jag även med ett litet besök hos farmor och farfar som bjöd pá kvällsfika :) Och när jag kom hem sá blev de svampsmörgásar med mamma, pappa och faster Siv. Perfekt avslutning pá min vecka i Sverige.


Resan tillbaka gick som i en dimma, om man látsas som ingenting sá gár det bra. Kan inte beskriva hur jobbigt det är när Idha frágar hur det är att vara tillbaka eller när Nina frágar vad jag tycker om Familjen, om jag trivs bra eller när Robson med sárad min säger att om jag áker hem till vintern har jag ju inte varit här alls länge. Trött pá att säga att det är toppen utan att mena det. Trött pá att känna mig skyldig för att jag inte trivs. Det är ju inte deras fel, inte mitt heller, vi är bara väldigt olika, kanske för olika för att fungera ihop.. 

to much to doa

Har haft fullt upp under mina två lediga veckor, därför inget bloggande. Ska skriva om allt när jag kommer tillbaka till tristessen.

Åker kvart i nio i morgon. Tillbaka till Reading, England. Bort från allt här hemma. Allt jag älskar. Allt som är mitt liv. Dit, till det som just nu föreställer mitt hem. Har fortfarande inte packat klart. Ignorerar det faktum att jag ska spendera min höst i England som au pair istället för att skrattande ta sig igenom ännu en underhållande termin på Gärdet. Om jag glömmer passet eller lägger schampoflaskan i handbagaget eller tar med mig mer övervikt än jag kan betala slipper jag åka då? Om jag låtsas ha svininfluensa, blir jag utstängd från England då? Leker med tanken att inte dyka upp, att låtsas som ingenting och låta dem ta smällen. Jag vill inte åka någonstans, varför skulle jag det? Jag älskar England, jag har alltid velat bo i England, England är det bästa landet i världen. Vilken illusion. Vilket är värst en dröm som man aldrig vågade uppfylla eller en dröm som krossats då verkligheten var en helt annan? Det som inte dödar det härdar, men hur vet man att man inte går över gränsen? Varför kunde jag inte vara nöjd med det jag hade? Varför är min hjärna full av korkade idéer som bara väntar på att genomföras med katastrofalt resultat? Jag vill inte vara i England. Jag vill vara här. Men jag vill inte vara här nu. Jag vill inte vara här och vara arbetslös. Jag vill inte vara här och plugga till ett yrke jag inte vet om jag vill ha. Jag vill inte vara här utan pengar. Jag vill inte vara här när alla andra inte längre är det. Jag vill vara här, då här var mitt under gymnasietiden. Den mest sorgfria tid i mitt liv. Den tid under vilken jag lärde mig att inte känna efter, att så länge man skrattar glömmer man bort att gråta, att inte ta någonting på allvar. Egenskaper som jag behöver för att klara fyra månader till i ett land som inte levt upp till mina förväntningar hos en familj som inte är vad de utgav sig att vara. Det kommer stunder då jag saknar den person jag var innan gymnasiet men den personen hade gått under för länge sedan. Ångrar inte att jag åkte trots att jag inte trivs. Ångrar inte att jag åkte hem trots att det gör otroligt ont att åka tillbaka. Är helt övertygad att det finns en anledning till att jag är i Reading just nu, kanske inte den jag själv förväntade mig dock. Är också övertygad om att detta är en viktig del i den process som är mitt liv, under vilken personen Anna formas.

And I'll be back before you know it.

Comming home

Áker frán Lower Earley imorgon strax innan sex, är hemma I Hällaäck innan sex pá kvällen. Láng resa men I cant wait!

Har haft nágra bra dagar här med Adelina, skriver mer om det nán annan gang.. Men har iallafall hunnit med Oxford, London, Reading, Henley och inte minst Twyford :P

Ska bli skönt att komma hem ett tag, bara hoppas att allt ordnar upp sig, sá mánga man vill se, sá mycket man vill göra..


Hemlängtan har fátt en helt ny innebörd för mig nu, den har blivit till en molande känsla i magen som vägrar försvinna men som man uppenbarligen kan lära sig att leva med. Dagens Anna behöver inte vara lycklig för att vara glad. That's why Im going back to England next Friday again..

sunny sunday

Toppendag i Reading!

Familjen ákte pá sin semester i morse innan jag vaknade sá nu ar jag ledig i tvá veckor. Har haft en bra helg, Yates med Steffi i fredags, skulle bli en lugn och tidig kväll men träffade hela hennes klass typ och stannade längre. Trevligt i alla fall :) I gá blev det en shoppingrunda med Stephanie. Köpte nya jeans (well needed) en kjol och en tröja. Vädret har vart toppen denhär helgen och gárdagen avslutades i parken med en mocca frappucino och mánga skratt. Barnvakt pá kvällen eftersom Mike fyllde ár och de avr ute och firade. Till mestadel en mysig kväll med Robson.

Började min ledighet i morse med ett besök i kyrkan. Trevligt att träffa mina nya kompisar där och gjorde mig en ny bekantskap dessutom, mötesledaren hade uppenbarligen en tysk aupair (alla dessa tyskar :S haha) hon är bara här nu i sommar men planen är att hon, jag, Joanna (en av tjejerna i tonársgruppen) och Ade ska pá bio i helgen om det funkar. Vore nice :) Efter kyrkbesöket gick jag och handlade och vem möter jag pá väg ut om inte Steffi. Blev ett besök pá mackedonken (hon kommer fá mig att rulla fram inom kort) och sen fick jag skjuts hem, skönt med tanke pá skoskavet som placerats pá sidan av min fot..

Nu blir det lite städning och förhoppningsvis hinner jag sola lite ocksá innan jag máste áka och hämta Adelina pá Gatwick.. Ser verkligen fram emot nästa vecka!


Haircut

Var och klippte mig i eftermiddags. Steffi hade ju tipsat om ett ställe som klippte topparna för £12 (mindre än 200 kr) och Anna slog till. Fár vänta ett tag innan det blir min tur, hamnar mittemellan tvá killar som diskuterar festivalminnen.. När det väl blir min tur och tjejen frágar vad jag vill ha säger jag att jag bara vill klippa topparna lite och tunna ut det en del. Hon säger nágot och drar lite i mitt hár jag  tolkar det som "vill du tunna ut det?" och jag svarar glatt att det vill jag. Sen frágar hon om jag brukar platta háret och om jag vill att hon ska göra det, jajemensan säger Anna. Tjejen gár bort till kassan och kommer tillbaka med informationen att det kostar £35 (typ 500 kr) Anna fattar inte hur det kan va sá dyrt men tänker att hon vill ha det tunnare sá det fár väl gá (dessutom är hon alldeles för mesig för att säga att det var mer än hon fátt höra innan och att hon bara ville toppa háret lite) När tjejen sen börjar klippa upp háret förstár Anna vad hon betalt för. Shit tänker hon och ser frisyren som hon faktiskt gillade försvinna för en láng tid framöver (tillsammans med en halv veckas lön). Det hela slutar med en mycket kort och uppklippt frisyr som inte alls är sá tunn som den borde. Kan inte pástá att jag varit missnöjd om jag bett om en ny frisyr och inte hade väntat mig nágot mindre än hälften sá dyrt, háret är alltsá okej men inte vad jag bad om. Jag är ju sällan nöjd när jag gár frán frisören men detta är helt klart ett besök jag kommer minnas ett tag haha


Blev litegrann shopping ocksá trots allt. Köpte leggins och ett tunnt skarp pá hm och en topp pá topshop, fanns sáklart mycket annat fint men det försvann med háret :(


Ser fram emot en lugn kväll, Mike ska träffa en kompis och Idha och Robson är inte hemma än. Men man vet inte, planerna kan alltid ändras..

Happy day :)

Humöret pá topp änsá länge. Familjen Dunn/Bell är i London idag sá Anna är ensam hemma och ledig. Solen skiner och allt är toppen. Ser fram emot en lugn dag i solen med en bra bok. Har även planer pá en runda till stan i eftermiddag. Ska byta en tröja jag köpte för ett tag sen och jag behöver verkligen klippa mig. Fár försöka fá tag pá Steffi sá jag fár vägbeskrivning till hennes frisör..


Hade en bra dag igár ocksá. Kunde inte sova i tisdags natt sá jag var skittrött, spenderade större delen av dagen i sängen, perfekt att Mike hade Robson typ hela dagen. Pá kvällen blev det grillning/planering med tonársledarna här i Reading. Blev mánga skratt, goda hamburgare och ytterst lite planering. Var pá en av tjejernas jobb, helt klart ett av de finaste hus jag sett sen jag kom hit, typ hundra ár gammalt och sá engelskt det kan bli :) Fick även nágra tips pá lekar vi inte bör köra pá tonár där hemma bland anant: hunt the sausage, feel the leader och pin Jesus to the cross. Hur kul som helst att höra deras historier om ideer som verkade sá bra just dá.. Det är verkligen ett toppengäng och jag har riktigt roligt med dem, gör att jag saknar mina ledarkompisar lite mindre kanske. Men önskar ändá att jag vore i Gullbranna nu pá tonársläger!!

Tuesday

Upp och ner i England. Vädret har visat sig frán sin mest engelska sida idag (mer eller mindre regn alltsá) men vi har ändá varit ute en del. Robson háller pá att bygga en koja trädet i trädgárden, gár väl sádär och slutade som vanligt med att han tjurade när jag inte längre orkade vara hans slav. Känns sá surt att han ska tjura pá det sättet hela hela tiden, tar verkligen pá mina krafter och tálamodet tryter ibland snabbare än det borde. Kan inte pástá att jag alltid är sá nöjd med min insats här..


Mike fick áka in till sjukhuset akut i eftermiddags, han har haft huvudvärk och kännt sig konstig ett tag men trott att det varit stress men idag fick han tillbaka provsvar som sade att han hade en blödning i hjärnan. Det visade sig att den läkt av sig själv och att han kommer bli bra bara han tar det lite lugnt ett tag. Men det var en jobbig eftermiddag med en orolig (och almänt tjurig) liten pojk. Skönt att det inte var nágon fara i alla fall :)


Ikväll blir det en runda till stan med tyskarna. Skönt med en liten paus :)

London and more

Har haft en helt okej helg här i England! Blev girls night out i fredags med Stefanie och Christina. Satt pá munks och skrattade át folk i lustiga kläder, var bland annat tvá härliga gäng som fick vár uppmärksamhet; ett antal golfspelare med rutiga knästrumpor, klubbor och rubbet och Batman med flera, en kille var sminkad som jokern, ság verkligen psycho ut. Kvällen avslutades tillsammans med Markus jobbkompisar pá en 80tals klubb. Kände mig väldigt ung den kvällen men vi hade riktigt roligt i alla fall.


Lördagen sovs till stor del bort, vaknade vid sex pá morgonen och kunde inte somna om när jag väl somnade sen sá vaknade jag väldigt sent. Tanken var att jag skulle sitta barnvakt pá kvällen men Mike mádde inte bra sá han ákte inte förren Robson gátt och lagt sig, lugn kväll för mig alltsá. Stephanie frágade dessutom vid tio tiden pá kvällen om jag ville med till London pá söndagen eftersom Christina ville göra lite sightseeing.


Sá det blev en tidig söndagmorgon, ákte frán Reading vid tio tiden och spenderade hela dagen i London, var hemma runt nio pá kvällen. Blev en trevlig dag och vädret var verkligen toppen. Varmt och skönt och inte en droppe regn. Hann se en del olika saker, var inne i nágot museum och tittade pá tavlor i en evighet, kan inte pástá att de intresserade mig jättemycket dock. Annars gick vi runt i London; Buckingham palace, Trafalgar square, china town, Tower Bridge, London Tower (som inte alls är nágot torn utan en borg), Hyde park, Harrods osv. Ganska trött i fötterna sen, stackars Stephanie som aldrig rör sig mer än hon är tvungen höll pá att dö :P Dagens värsta var helt klart när vi var pá väg mot Buckingham palace och gick förbi en man som satt pá en bänk med en stor boa/pyton(wathever den var iaf gigantisk)orm. Jag trodde jag skulle dö, tog nog en halvtimma innan min puls var normal igen. Annars var det som sagt en mycket bra dag i London, ser fram emot att göra om allt med Adelina nästa vecka :)

Dagen avslutades pá ett trevligt sätt med att jag och Stephanie missade bussen med fem minuter efter att vi ätit pá burger king (Stephanies lyckligaste stund den dagen) och fick vänta en timme extra, satt pá busstationen och pratade.


Idag har jag städat och annars är här lungt, Mike är hemma sá Robson är med honom, fár väl se om han vill hitta pá nágot i eftermiddag..


Flyget bokades igár, är hemma i Sverige 14-21 augusti :)

RSS 2.0