Sovmorgon

Till skillnad från de flesta människor tycker jag inte om sovmorgnar, mest för att jag helt enkelt inte kan utnyttja dem.. Är redan i skolan fast jag börjar 9.05. Tänkte jag skulle göra klart en sak till psykosocialt arbete, annars har jag inte mycket jag kan hitta på.. :/ 
Slutar i alla fall tidigt idag, klockan 2:) Då blir det hem en liten runda och ikväll blir det städning av kyrkan och troligtvis lite lets dance.. Annars består helgen av shopping i jönköping med Gabby, troligtvis parken i morgon och A-lags match med Gabby i alla fall på söndag..
Gårdagen blev en okej daghöjdpunkten i skolan måste varit step upen, fattar inte hur jag kan ha så dålig taktkänsla... :P Var skit trött när jag kom hem från skolan och orkade inte göra något alls, fixade i alla fall så jag ska kunna skicka in telefonen snart.. På kvällen var det box med Sandra; träningsvärk...

Mörkrädd

Var med om något skitläskigt igår när jag red (eller så är jag bara väldigt barnslig och rädd..)
Rider ju i Arnåsholm och på vintern brukar det alltid bli en liten runda förbi Leabosand. När jag kommit ner för backen tvärnitade Nessa och vägrade röra sig, jag sa åt henne att hon var barnslig och skänklade men hon var livrädd, hela hästen skakade. eftersom jag är sjukt mörkrädd var jag ju säker på att hon såg ett spöke.. När vi ahde stått där en stund och bråkat och jag började tycka det var lite jobbigt att stå still mitt i en mörk skog med en livrädd häst så hörde jag hur det brakade till inne i skogen, trodde det var ett rådjur eller nåt så jag ropade lite för att den skulle bli rädd och springa iväg, då tystnade prasslet nån sekun och sen prasslade det jättelite, som om nån försökte gömma sig.. Hela tiden var det kolsvart inne i skogen och jag blev övertygad att det var nån form av mördare eller våldtäktsman eller nåt annat psyco som låg uppe i skogen och spanade på oss, blev svinrädd och vände hemåt i full fart.
Lagom till att jag var tillbaka i Arnåsholm insåg jag väl hur stor den chansen faktiskt var och red iväg igen, samma runda fast andra hållet och både jag och hästen överlevde ju.. Har en känsla av att Amanda kan vara lite skyldig till min mörkrädsla i Arnåsholms skogar, hon älskade atyt diskutera hur man skulle göra om någon jagade en eller attackerade en innifrån skogen, thanks a lot ;)

Ska snart ner till idrotten, bad idag kan ju inte påstå att det är favoriten, framförallt inte mitt i vintern och i kväll blir det möte om Irland..

Ny vecka

Igår började skolan igen efter en lite längre helg.. Ungefär lika trevligt som tidigare under det här året.. Skoldagen var ganska händelselös; historia, entreprenör, MBS, engelska och svenska utan några vidare spännande inslag. jag och gabby diskuterade varför det inte längre förekommer några skandaler i vår lilla värld; kom fram till att vi (eller myntaren av uttrycket Lina) troligtvis har ökat kravet för vad som är en skandal men vi har det ju ganska bra ändå..
Igår började dessutom uv och musikalövningen igen. Fikade med barnen hela kvällen typ, hur mysigt som helst att sitta och prata med dem när man inte sett dem på hur länge som helst..
Även fixat APU nu, de två veckorna som jag inte är i Irland ska jag vara med Ester, får hoppas att det kommer funka..

Annars är det ganska fullt upp i veckan, i eftermiddag ska jag rida Nessa, imorgon blir det informationsmöte om Irland (just nu vill jag inte alls kan undra om det ändras efter mötet..), träning på torsdag och på fredag får vi se om det blir studentfest med tjejerna eller myskväll hemma hos Ester och Mac..

Grattis dessutom till Jocke och Erik som blir 20 idag, tänka sig..

Ledarfest

I går var det ledarfest för alla ledare på Uv och Tonår i kyrkan.. Festen hölls på det otroliga stället Gryteryd, andra gången i mitt liv jag var där och jag kan inte direkt påstå att det är för sällan..
Festkomiten hade gjort ett fint jobb med god mat och underhållning.  Hamnade dock typ ensam på ett hörn; medan alla andra satt vid det andra bordet så hängde jag med 40+arna.. Har en känsla av att jag hade haft en roligare kväll med Gabby och tjejerna. Var väl inte på något superhumör alls under kvällen och kan ju inte påstå att den här dagen har börjat mycket bättre.. Ibland önskar jag verkligen att jag bara hade haft mina Bftjejer. Kan ju inte direkt rå för att jag inte är äldre eller vuxnare än vad jag är och ibland känner jag mig bara så utanför.. Stunder som dessa kan jag inte med ord beskriva hur mycket England lockar, att få komma bort från allt och alla ett tag och ta en paus; just nu skulle jag nog inte sakna någonting alls..

Idag har jag annars tänkt försöka få lite gjort på mitt projektarbete i Engelska C, fick tillbaka det med kommentaren att om det hade varit en vanlig uppsats så hade han varit jätte imponerad med eftersom det är ett projektarbete måste jag ändra allt känns det som.. Ikväll blir det dessutom Gudtjänst, har ju bakat massa i helgen :)

Dramatisk, lättstött, elak, feminin och hjälpsam!?

Hade tonårsplanering igår kväll hemma hos Maria i Gislaved. Blev bjudna på god mat i den fina lägenheten jämte parken :) Det tog ju några timmar innan själva planeringen kom igång, mycket prat om djur och pannor.. Planeringen blev nog helt okej, känner dock att jag är borta lite väl mycket, jumlans Irland..
Ester hade skickat efter någon väska med samtalsaktiviteter eller nåt från Bilda och hon tyckte såklart att vi skulle testa dem.. Vi började med att man skulle ta två kort som stämde in på en själv.. Anna hittade i alla fall ett bra: "Jag kan det mesta" eller något liknande stod det, tycker att det stämde ganska bra.. Det fanns även kort med egenskaper som man skulle placera ut på andra, detta gjorde jag och Ester under många skratt sen lade sig de andra också i och vi hade ganska roligt åt detta.. Jag fick dock igen för min tidigare åsikt att jag var bra på det mesta eftersom jag fick egenskapen skrytsam (vem!?) När vi sen skulle läsa upp lapparna så kände jag att jag nog har en del att jobba på.. 11 negativa och 6 positiva.. Däribland de i rubriken, kaxig (den eviga bitchen enligt Ester), lättpåverkad (jag är fortfarande tonåring och då ska man vara det), positiv, smart (19,0 here I come), rolig (frågan är om de skrattar med eller åt mig), rädd (för ormar möjligtvis), onaturlig (sminkar mig mest) och levnadsglad. Börje tyckte dessutom att jag var deppig (troligtvis inte han som sa att jag var levnadsglad och positiv) medan Mikael försökte rädda situationen med att jag var omtänksam..
De kort som inte passade på någon i ledargänget var bland annat; tystlåten, blyg, tillbakadragen och svikare..

Snart ska jag ut och springa en liten runda omd et inte är för halt. Sen ska jag försöka baka klart till kyrkfikat (kolasåsen räckte ju inte till kakorna igår) innan det är dags att göra sig iordning för festen ikväll.. Man ska dessutom ta med en personlig sak, Gabby tyckte att jag skulle ha med mig plattången och det kan ju funka med tanke på att jag är både feminin och onaturlig :P

Bebis, Projektarbete mm.

Var i skolan igår som vanligt, var hur trött som helst och stämningen är kanske inte vad den borde vara.. Dagen började med en sur Maria och fortsatte med världens segaste Religionslektion och därefter Ingegärd som sällan är nummer ett. På eftermiddagen spelade vi hockey, nu mer kan jag ta fart med båda fötterna och svänga litegrann, har dock svårt att stanna utan sarg och vi förlorade stort; det faktumet att Mange är grym räcker inte när ingen mer i laget kan åka skridskor.. :/ Skoldagen avslutades med Naturkunskap, ovanligt nog var det nog den roligaste lektionen för dagen; mycket tack vare Patrik..
På eftermiddagen hälsade jag på hos Anna, Mikael och framförallt lilla Lydia. Hon var hur söt som helst och Anna vill verkligen ha en egen bebis :) Blev bjuden på te och kakor och gav Lydia en liten present som jag och Gaab hade fixat. Blev en riktigt trevlig eftermiddag hemma hos den lilla Pastorsfamiljen :)
När jag kom hem från Burseryd hade jag världens huvudvärk, trodde jag skulle få migrän, så jag gick och lade mig en stund efter att ha tagit en huvudvärkstablett. Skulle ju träna i går men bestämde mig för att ringa Sandra och säga att det inte gick, slog numret och sa att jag inte mådde bra; då gick huvudvärken över. Skit lustigt! Men det blev alltså ett boxpass igår trots allt, jobbigt men kul :)

Idag har jag varit ledig, precis vad jag behövde! Lina har vart här en stund och vi har pysslat lite med projektarbetet och mycket med annat :P Eftermiddagen har gått åt till att baka; kyrkfika på söndag och fika till uv på måndag.. Är inte säker på att det räcker dock, får kanske fortsätta i morgon.. Annars har det varit en ganska konstig dag i familjen Svensson och det tycker vi inte om.
Halv 7 bär det av till Gislaved för tonårsplanering i Marias supersnygga lägenhet :) Resten av helgen blir det ledarfest med kyrkan, lite renovering kanske och Gudstjänst. Ska dessutom försöka få in lite plugg, motion och slapp :)

Utbildningsmässa och pulkaåkning

Hade utbildningsmässa i måndags. Barnkalas blev temat för årets treor. Krävdes en del fixande och trixande innan klassrummet och allt runtomkring blev som vi ville ha det. Vill bara inflika en liten (men ack så viktig) sak här, mina fiskar är nog snyggast i världen! Jag och Linus skulle hålla i fiskedammen (inget barnkalas utan en sån ju) och klippte fiskar som dekoration, hennes; not so good, mina; perfect! Jag är verkligen inte van vid att vara duktig på pysselgrejor så detta är en väldigt stor händelse i mitt liv, till och med bättre än när man ser att det finns treåringar som målar sämre än mig..
Efter iordningsställandet blev det pizza på ole dole doff och sen köpte vi lite frukt ( som vi inte åt; det fanns ju godis) innan vi åkte tillbaka till Gärdet (ibland älskar jag min bil, alla tjejerna får ju plats) och piffade till oss lite (för elins del mycket)..
Kvällen blev lyckad med förvånandevis många besökare. Fick ju tre små kids som hängde hos oss hela kvällen, bästa var när ett av barnen snor Linkans godis och kastar tillbaka det i fiskdammen. Träffade dessutom Ester och Mac en liten stund.. Annars var jag mest med gammelgäddan Lina och Gaab.. Känns konstigt att det var sista utbildningsmässan nu, allt man gör i skolan i år blir ju för sista gången..

I går var det en ganska vanlig skoldag, så som de ser ut nu förtiden.. Önskar att man kunde ha lika kul som förr men det är väl bara att stå ut sista halvåret.. Förstår verkligen inte hur människor kan visa sig vara så annorlunda från vad man trott.. Tur man har tjejerna och stunder som måndagkvällen i alla fall.
På eftermiddagen var jag och Gaab på Coffea och fick lite hjälp med projektarbetet, sen blev det rally till Gislaved för att hinna med bussarna..
På kvällen blev det en liten ridtur med Nessa.

Idag har jag varit på Isaberg med Gaab och Molander, mysdag med tjejerna :) Åkte pulka eftersom Gab inte kan åka skidor och jag inte gillar Isaberg, vi var världens gäng i pulka backen; vi, op och iv kos.. Hade faktiskt riktigt roligt, trots att jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Gaab är lugnt grymmast på att åka pulka men själv hade man ju den bästa pulkan ever, Lantmännen rules. Stort tack till Ester och Marcus som lånade ut denna superplastbit till mig, tillochmed proffset Gaab var imponerad! Annars hängde vi mest och kollade på alla som åkte, tog tillochmed en liten vandring halvvägs ner för Dalbacken, aktivitet på hög nivå!
Några av höjdpunkterna var Gabbys snygga parkeringar i slutet på backen, att åka två i Gabbys pulka, liften som var tusen gånger jobbigare än att gå upp med pulkan, Gabbys inspaning av en okänd kille i gröna byxor som hon är jättenyfiken på och visar sig vara Linas pojkvän med mera..

Eftermiddagen har bestått av typ inget alls, tittat på tv och gjort läxor.. I morgon ska vi åka skridskor i skolan, Bambi på hal is (fast jag är grym på hockey) och sen ska jag äntligen få träffa lilla Lydia :)

Jäkla lögnare

Skulle ju börja skriva ordentligt igen, eller inte uppenbarligen, blev ju nästan en vecka mellan inläggen..

Börjat skolan nu i alla fall, sista terminen innan högskolan känns hur skönt som helst! Första veckan har vart bra, har vart hur trött som helst därav ett antal galna upptåg. Fredagen blev tillexempel en lustig liten dag, ingen hade berättat att vi inte ahde lektioner förren klockan ett så vi åkte in till Gislaved coh drack varm choklad och tittade på bil åt Lina, på eftermiddagen flummade jag och Gaab runt litegrann, lekte visst häst bland annat.. Det är sådana dagar jag kommer sakna när skolan är slut, de dagarna då man är så trött så om man är tyst fem sekunder så somnar man, därför ser man till att springa fram och tillbaka i korridorerna, skratta konstant och reta gallfeber på lärarna, svårt att se hur det skulle kunna bli samma sak på Högskolan.. :/

Andra saker som hänt i veckan förutom skolan är Uv planeringen i måndags, Larz klottrade i min tidigare så rena kalender :( I tisdags och onsdags var jag och red på Nessa. Träffade tysken, hon har läst svenska ett halvår och pratar en miljon gånger bättre svenska än vad jag pratar tyska och då har jag ändå läst det i fyra år.. Anna=Språksopa
I torsdags började jag och Sandra träna. Det var jobbigt, riktigt jobbigt! Min träning under lovet har typ bestått av små jogginggrundor i skogen på en typ en halvtimma, inte en och en halv timmes boxpass, hade hur ont som helst i fredags och lördags.

Igår var jag och Gaab på hockey i Gislaved, det började bra men de förlorade så klart.. Ganska rolig match i alla fall; fick se både slagsmål och lite blod :P Henke tempade nog lite på mig dock, börjar misstänka att det kan vara något fel på min hörsel..
Efter hockeyn fick jag åka hem och städa för på kvällen blev det middag på den nya Kinaresturangen i Gislaved och sen kom tjejerna hem till mig för en liten myskväll.. Anna och Lina hade en trevlig bilresa hem, längesen jag skrattade så men man får väl vara glad att polisen har sådana nerskärningar :P

Idag har dagen bestått av plugg, uppsats om historiken kring utvecklingsstörning.. Dessutom har jag mailat lite med en trevlig familj i England :) Kvällen kommer nog spenderas framför TVn, om jag inte kan tvinga någon att springa en runda med mig (mörkrädd..)

Tillbaka

För cirka 15 minuter sedan blev min APU raport färdig, projektarbetet i engelska c skickades i väg i fredags och nu kan jag tillslut återuppta mitt liv.

Det har hänt en hel del sedan sist jag skrev, för en månad sedan, trots att de senaste veckorna spenderats framför datorn. Ni ska nu få en ganska fåordig redogörelse för den senaste månaden i Annas liv:
Parken x2, två ganska trevliga kvällar dock för lite folk första gången och för mycket andra..
Evelina har fyllt 20 vilket har firats, även hälsat på i Halmstad till sist..
Anna och Mikael har fått en bebis..
Jag har haft mitt sista jullov innan jag blir lärare.
Hunnit med två lite större shoppingrundor.
Sovit länge på mornarna.
Firat jul på äkta SvenssonSvensson vis, i många dagar med hela släkten..
Ridit litegrann.
Nyår firades hemma hos Ester och Mac med deras vänner på ett bra sätt.
Har jobbat en hel dag..
Umgåtts med klasskompisarna både framför tvn, på fest och på is..
Har klippt mig.
Bland annat pusslat och tittat på galenskaparna på Gustavsberg..
Varit i kyrkan på både julfest och gudstjänst..
Idag var Ester, Marcus, Adelina och jag i Skogsgärde och tittade på islandshästar åt dem.

Som sagt, en kort redogörelse för vad jag gjort den tiden som blivit över under lovet och strax innan, imorgon börjar skolan, sista terminen på gymnasiet, hur skönt som helst! Så sugen på att ta studenten nu, måste bara ordna med framtiden lite också..


RSS 2.0