Icehockey

En av de mer välspelade damhockeymatcher jag sett, ganska dåligt gjort av Sverige i alla fall. Har svårt att hålla med min vän Toby som när jag pikade honom för hans fotbollsspelande och sade att han borde testa hockey svarade att "Hockey is a sport for girls in junior school" Stämmer uppenbarligen inte när det gäller ishockey..

Adelina bjöd dock på kvällens bästa (efter att ha imponerat rejält med sina nyfunna hockeykunskaper)
Komentartorn: nånting nånting Winberg(?) nånting Ögren(?)
Adelina: Vinberg och Ölgren, vilket alkolag.
Anna: Och finnarna heter väl Saranof och Koskenkorva (tyckte jag var lite lustig)
Adelina: (iskallt) det lät ju inte så finskt Anna, det vet väl alla att de heter Äisa päite allihopa i Finland!
Jag skrattar litegrann åt hennes vad jag tror är wityness men Adelina tittar oförstående på mig: Vad var det för fel nu då?
Anna: Må ikke övertäckes..
Adelina: Då heter de kanske inte det då?

Nu är det sängen som gäller, upp tidigt i morgon :/


Torsdag i Hällabäck

Gårkvällen slutade ju ganska bra. Påmindes om varför jag under min uppväxt blivit mer eller mindre tvingad att se på längdskidåkning i tid och otid, ganska spännande trots allt. Skäms dock lite över det faktum att jag själv inte åkt sedan jag fyllde tvåsiffrigt. Dessutom vann sverige mot storbritannien i curling, som kanske inte är en sport men en av de få grenar där vi har chansen att spöa dem ordentligt (vi åker ju inte pulka och deras försök till skidåkning är ju ganska patetiska). Hade även bestämt mig för att stiga upp ogudaktigt tidigt och se på hockey då abstinensen från min favoritsport var ganska stor efter ett antal månader i ett land då de enda träningstider som är lediga för hockeyklubbarna är lördagkvällar mellan 11 och midnatt. Men det gick ju inte så bra..

Annars har jag idag mest umgåtts med min lillasyster. En hel del saker att ta igen sen sist. I stort sett klar med sociologin för denna vecka, inte inlämning förren klockan 12 i morgon, känner mig hur lugn somhelst :P

I morgon blir det kanske en slädtur i Kärrhult och på kvällen bär det av på tonår, ska bli riktigt kul att komma tillbaka :)



Min vackra lillasyster Adelina från sin bästa sida <3


Settled in

Börjar kännas mer okej att vara hemma. Allting är upppackat, rummet är så fint det går och snön gör mig inte längre förvånad varje gång jag tittar ut. Längtar fortfarande tillbaka dock. Tittade på boende i Leeds i gårkväll, hur spännande som helst. Räknade även lite på studieskulden, drygt 700 000. Tacksam att jag bor i Sverige och tacksam för CSN.

Blev förmiddagsfika i Dye i morse (innan tio är morgon om man är arbetslös). Väldigt trevligt att träffa Lina och ta igen lite av vad som hänt. Bjöds dessutom på väldigt god och kladdig chokladkaka :) Får ta ett riktigt besök med ridning snart också!

Kvällen måste spenderas med sociologin, har ju bara i morgon med på mig att bli klar med veckans uppgift och har hittills läst tio sidor. Känns inte som att jag ligger jättebra till.

Back in Sweden

Landade i Göteborg i Söndags kväll, varit hemma i två dagar nu. Känns hur konstigt som helst, saknar vårvädret i England, saknar att bo i en stad, saknar mina vänner, saknar språket. Just nu är det en stor tomhet blandat med en hel del stress. Håller fortfarande på att packa upp. Tänkte att det var rätt sätt att attackera upppackningen från flera håll samt kombinera den med storstädning av rum och garderob. Detta har lett till att jag är inte är klar med något och att allt är kaos.. Borde plugga dessutom men det är så tråkigt att det lätt skjuts undan. Är i alla fall jätteglad att vara hemma hos min familj igen, tycker mer om dem än jag någonsin haft vett att förstå och tänker spendera de närmaste sex månaderna med att visa dem det.

Igår var det första musikalövningen/uv på väldigt länge. Härligt att träffa alla goa barn. Tar nog ett tag innan man är tillbaka mentalt dock. De är på många sätt så väldigt annorlunda mot de barn jag haft i England. Väldigt kul att träffa ledarkompisarna med. Har saknat dem riktigt mycket.

Körde in Oscar till Gislaved i förmiddags och handlade lite, blev semmelfika hos Mormor och Morfar. Bättre sent än aldrig. :)
Annars har dagen gått åt till att städa, packa upp och försöka plugga litegrann. Blev även ett samtal till Leeds. Kändes bra att prata engelska, får ringa Judie lite då och då när jag får abstinens.. Visade sig att jag är antagen som det är, trodde att de behövde bevis på min sociologi men de var nöjda med gymnasiebetygen. Hade överhuvudtaget ganska dålig koll på vad jag behövde göra, hur och i vilken ordning. När hon sen frågar mig vilken typ av erbjudande jag fått, med eller utan särskilda vilkor svarar jag att jag inte fattat vilket och hon kollar upp det åt mig. Svaret blir ett mycket förvånat "You have actually recieved an unconditional offer!" Hon hade inte förväntat sig att en random svensk tjej som verkade så lost hade lagt beslag på en av de trettiofem platser de har att erbjuda. :P

Nähä, åter till garderobsstädningen kanske..


The days go by so very fast

Bara några timmar kvar i England. Allt utom datorn packat. Rummet helt tömt, på skrivbordet ligger passet och biljetten. Det svenska passet och biljetten tillbaka till Sverige. Inte hem till Sverige dock. Hemma är det jag funnit här. Den tillhörighet jag saknat i Sverige, oförmågan att riktigt passa in byts i England mot självklar confidence.

Nyss ätit lunch med Mike och Robson, känns tomt. Synd att jag inte kommit Mike och Idha närmre de senaste åtta månaderna. Framförallt med tanke på att jag har dem att tacka för så otroligt mycket just nu. Tycker om dem alla tre, kommer sakna Robson något enormt.

Spenderade gårkvällen med några av de allra bästa vännerna jag har i denhär världen. Stephanie, min älskade galna tysk vars inflytande har format Anna till någon hon är mycket mer trygg i, den vän jag alltid saknat, Markus som jag kommer sakna jättemycket, få människor som är så tacksamma att vara elaka mot, Ross som på förvånandvsärt kort tid blivit min kanske allra bästa killkompis, enda problemet är att mitt ordförråd inte alltid räcker till för att ge igen när hans cheekiness blir för mycket och Juliane såklart, påminner mig så mycket om mig för åtta månader sedan och har därför gjort mitt bästa för att ta hand om henne den senaste tiden.
Kvällen blev ett virrvarr av känslor, ena sekunden hur glad som helst och nästa höll tårarna på att börja rinna. Taxiresan hem genom ett tomt Reading vid tre på morgon var något av det mest vemodigaste någonsin. Kunde såklart inte somna heller, bestämde mig för att se Finding Neverland så jag fick en riktig chans att gråta. Vet inte hur många gånger jag sett den och ändå gör det lika ont varje gång. Blev inte heller bättre av att Kate Winslet påminner en om Reading..



Markus and Anna last time at Munks.




She says she loves me but not enough to include my face in the picture?
My most crazy and lovely friend <3



Me and Juliane, känns tungt att lämna kvar henne här i England :/




Ross svenska blir bara bättre och bättre, senaste ordet var fjortispose. He might be slightly to old to pull it of though :P


Emptyness

Sista dagen i England. Känner bara en stor tomhet. Kommer sakna allt här. Tungt att lämna landet där jag känner mig mer hemma än någon annanstans. Jobbigt att åka från den lilla pojken vars liv jag hoppas jag påverkat i rätt riktning genom att vara här. Hoppas verkligen att Martina är en bra tjej som kan hjälpa honom att fortsätta i rätt riktning. Inget lätt barn jag fick på halsen men älskar honom ändå jättemycket.

Lunch med Steffi om två timmar. Ikväll blir det utgång i Reading för sista gången. Kommer sakna det brittiska stadslivet. Rumet är i stort sett tömt, väskorna packade. Garderoben innehåller en svart klänning och kläder till i morgon. Lite sorgligt att mitt rum sedan åtta månader (idag är det precis åtta sedan jag landade på Stansted första gången) inte längre känns som hemma. Inga bilder på väggarna, inga böcker, filmer eller kläder. Bara väskor och lite smink.

Har inte lämnat landet än men känns redan som att nedräkningen till jag flyttar hit igen redan har börjat..
Dags att göra sig i ordning och försöka njuta av min sista dag i Great Britain...

Last weekend in England

Fredag idag. Betyder att förmiddagen bestått av städning. Sick of that, tänker inte göra någonting alls hemma i flera dagar när jag är tillbaka i Sverige :P

Just nu tittar jag på någon form av pulkaåkning på tv, inte jätteintressant om jag ska vara ärlig, de brittiska komentatorerna verkar lagom exalterade dock..

Blev en runda till puben igårkväll. Har alltid väldigt roligt när vi träffas vårat lilla gäng. Just igår pratades det av någon anledning väldigt mycket tyska. Jobbar därför på Ross svenska så vi ska kunna ge igen mot tyskarna. Än så länge kan han säga att han hatar danskar och svagt batteri (uttalet är dock sådär, tyckte han sa att mitt batteri var fucked) Har överhuvudtaget ganska kul åt det faktum att ingen av oss är engelsk då det betyder att vi ofta gnäller på hur dåligt allting funkar här (igår var det arbetstiderna som dissades) och ändå vill vi alla hellre bo här än hemma.. Verkar som att Steff flyttar till Reading permanent, blir en hel del resor längs M1 de närmaste åren..

Bara två dagar tills jag åker tillbaka till Sverige. Har så svårt att greppa hur annorlunda mitt liv kommer vara om tre dagar. Trivs så bra i England och är hur nervös som helst inför att komma tillbaka. Har sagt det förr men känner knappt att jag har någonting kvar i Sverige att komma hem till. Kommer bli svårt att försöka anpassa sig tillbaka till det livet jag hade för ett år sedan (minus skolan). Aja får njuta av England så länge jag kan och sen hoppas att allt löser sig borta i Sverige med :)


First of many good byes

Kom precis hem från ledarträff hos Bethan. Spenderat kvällen med att prata om Youth Alpha och planera deras övernattning för nästa helg. Själv spenderade jag kvällen i en vacker hatt med union jack, lite varmt men vad gör man inte som svensk för att bli accepterad av britterna.. Lovely Laura (som förresten är den som ska beskyllas för att jag tänker studera i England) hade köpt världens finaste rosa bibel till mig i hej då present.  Har länge velat ha en på engelska och denna är bara för söt. Dessutom hade alla skrivit jättesöta hälsningar, Anna blir riktigt rörd och hoppas att de förstår hur mycket det betytt för mig att ha dem under min tid i Reading.

I natt spelas det hockey, är kluven till huruvida jag ska försöka vara uppe. Kul att se Sverige spöa Tyskland (gillar inte dem så mycket längre av någon anledning, Steff är ett undantag) samtidigt som det inte vore någon höjdare att vara uppe hela natten och det sedan visar sig att BBC återigen prioriterar pulkaåkning över sporter där Sverige har guldchanser..

Annars är allt bra i England, jätteförkyld men tänker ignorera detta till jag är hemma i Sverige igen. Mike har i alla fall tyckt synd om mig idag och mina arbetsuppgifter har bestått av att tvätta en maskin och fälla ihop Robsons extrasäng efter övernattningen igår. Haft värre dagar.. Istället spenderat dagen med att packa, mitt rum är ganska kalt nu. Sverige närmar sig, fortfarande inte insett hur länge jag ska vara i det kalla, ohövliga, långa landet uppe i norr. Fokuserar på hur trött jag är på att vara au pair och låtsas som att jag inte alls kommer sakna allt det andra (vilket jag kommer göra enormt mycket!)

Quite significant snow sa de nu på tv typ fem gånger i rad. Gillar inte den vita fläcken mellan Norwich och London.. Hoppas de bara luras!

Homesick

Just nu halvtittar jag på Curling. Sverige mot England. Verkar som att Sverige redan vunnit, bor ju i ett land som är lite efter. Kommer ihåh när jag spelade curling. Det gick inte jättebra alls. Hade en härlig tjej i mitt lag som inte tålde kritik alls, hade blåmärken på rumpan i veckor efteråt. Dessutom lärde jag mig nada av våran "instruktör", väldigt charmig kille men inte alls intresserad av att få oss att följa reglerna, inte bra för Anna då hon lätt blir väldigt competative.. I alla fall det som slog mig här vid curlingen är hur mycket jag uppenbarligen saknar Sverige just nu, blir riktigt genomglad när jag hör svenskarna prata med varandra, svenskabstinens här i Reading :P

Barnvakt i kväll för tre tioåriga pojkar, om ni inte hör något fråm mig i morgon så har de antagligen tatt kål på mig eller så har jag mördat dem och flytt landet (kanske mer troligt).

Fem dagar kvar på ön. Får se hur lång tid det tar i Sverige innan jag längtar hem..

First day of half term

Spenderat dagen med städning och göra klart hemtentan. Skickades in i eftermiddags och kom tillbaka nästan direkt. Gick över förväntan helt klart godkänd, till och med VG (med ett halvt poängs marginal). Anna förvånad och nöjd :) Återigen bevisat att man kommer en bit på intelligens (och mammas kunskap) även då man inte läser det man borde..

Just nnu tittar jag på OSsändningarna på BBC. Downhill, antar att det är typ störtlopp.. Svenskarna är rubish och Robson är jättenöjd. Har poängterar att England inte har någon startande och nu hejar jag på Norge.. Oj ett guld till Sverige än så länge i alla fall. England har noll. Anna nöjd :)

Min lille pojk är jobbigare än någonsin just nu. Separationsångest kallas det visst. Gör det inte mindre jobbigt att ha hand om honom.. Dessutom lite sur just nu då Idha verkar vara hemma ikväll, thanks for telling me so I could go out after a long day spent working. Grrr Vill ine

Plugg

Blev en ganska mysig kväll igår trots allt. Robson ville inte göra något särskillt alls utan vi beställde hem chinese och tittade på en film om en barnagent från CIA som kom till London. Efter det var Anna död efter att varit uppe och pluggat sedan klockan åtta och Robson var inte helt anti att gå och lägga sig i alla fall.

Spenderat dagen på mitt rum med att skriva hemtenta, riktig toppendag. Dessutom går det jättesegt.. Ska försöka få ihop lite till i kväll sen får resten vänta till i morgon.

Bara en vecka kvar i England nu, fortfarande svårt att greppa. Blir så blandade känslor hela tiden med. Trivs ju inte alls i familjen och på grund av det kan jag knappt bärga mig inför att få åka hem. Samtidigt trivs jag så bra i England. Känner verkligen att landet passar mig så mycket bättre än Sverige, är inte alls sugen på att bo där ett halvår nu. Dessutom är det så många härliga människor jag lärt känna här som jag verkligen kommer att sakna. Längtar till Leeds i alla fall.

Sista veckan är ju dessutom half term så det kan nog bli fullt upp. Mike ska va hemma i England i alla fall och jag kommer få en hel dag ledigt i alla fall, hoppas på många lediga kvällar med så man kan njuta av den sista tiden med vännerna..

change of plans

Robson ville visst inte åka till London. Ovanligt att planerna ändras. Varit skitstressad över denna helgen och tentan i mer än en vecka helt i onödan. Men no problems. Blir nog en utekväll i Reading för mig och Robson istället, får se om Mike och Idha åker till London i alla fall.

Nu tar jag en pluggpaus, tjurar lite en stund och tänker på att det bara är åtta dagar hem..

Saturday, bloody saturday

Tja här sitter jag med härliga mängder sociologi plugg. Precis pratat med mor och far i 45 minuter för att försöka förstå någonting av det jag läser. Blir så irriterad när jag har jättemånga hyperintelligenta tankar i huvudet men inte alls lyckas få ner dem på pappret. Undrar om mamma kan skicka en lapp och säga att jag redan vet allt så de lika väl kan ge mig ett vg bara för att..

Blir kanske inte bättre av att jag var ute igår med Steff, Ross och Adrian helt fullknarkad på värktabletter efter en dag med huvudvärk som vägrade ge med sig. Hade i alla fall riktigt roligt, så kul att träffa Stephanie igen. Märktes verkligen att något fattats här i Reading. Hade helt glömt bort hur det var att inte vara den mest instabila tjejen i gänget x) Blev bestämt att killarna ska komma förbi Leeds snart och hälsa på mig på sin roadtrip till Scotland. Jag frågade om jag fick följa med Ross sa såklart ja med detsamma (han gillar verkligen mig, tror inte det är ofta han träffar sociopatiska svenskar) men då fick han höra att han var en toffel. Tror dock jag har en chans med tanke på att majoriteten av dem ändå tycker om att vara med mig så jag är jättepepp på våran boys only skottska roadtrip till hösten.

Planen är att åka till London idag med familjen, ingen aning om när eller vad vi ska göra. Robson har försökt att pumpa mig på information hela veckan, som om någon skulle tala om vad som händer för mig, knappast. Ska i alla fall sitta barnvakt och plugga sociologi i London istället för Reading ikväll, omväxling förnöjer.

Nehe åter till sociologin..


Hometenta

Eh ja, engelskan är kanske inte alltid vad man kunde önska..

Nästan två timmar sen jag fick tentan i alla fall och påminns återigen om varför folk väljer att inte gå i skolan. Inte jättesvåra frågor mest att jag är jättedåligt förberedd och inte har en aning om var i böckerna jag kan hitta det jag vill säga (av någon aledning räcker det inte att referera till mig själv, de kan ju inte ha en aning om vem jag är..)

Sista dagen innan Robsons lov, jippie. Perfekt avslutning på min englandsvistelse. Inte.

Mike bad mig för knappt tre timmar att jag skulle vänta med att dammsuga tills han pratat i telefon. No problems sa jag (säger jag väldigt ofta, framförallt när det dom ber mig göra faktiskt är ett problem för mig) och bad honom säga till när han var klar. Fortfarande inte dammsugit mer än halva vardagsrummet och vägrar av princip fråga honom om han pratat klart i telefonen, dessutom verkar han ha övergått till att titta på tv istället för att jobba. Hoppas han får en allergisk reaktion av allt damm i heltäckningsmattan. Inte alls bitter och glad att få åka hem.

Fick i alla fall ett trevligt besök av DHL i morse. "Hi I'm here for a delivery for eeeeeeeeeeeeh some foreign place?" sa han och bläddrade lite i sina papper. Blev lite besviken när han inte frågade om jag hade några lik eller stötfångare i min lilla kartong, snacka om att de kommer bli förvånade lagom i Köpenhamn när lukten börjar sprida sig. Tack och bock sa han bara (på engelska sålkart: thank you and male goat) och grimaserad litegrann när han kände hur tung lådan var. Sen vinkade jag hejdå till alla mina saker som jag kan vara utan en hel vecka.

Ikväll hoppas vi på en ganska lugn utgång med Stephilein och nu måste jag nog återgå till Jean-Paul Sartres mycket intressanta teorier om bilköer och matbrist.


Ten days to go

Behöver inte åka på fotboll idag. Jippie! Mike borde vara hemma från sin vecka i Athen vilken minut som helst, en dryg timmas paus från min älskade pojk alltså :)

Hade lunchgäster idag. Åt chickennuggets i form av dinosaurier, hur söta som helst. Miljöskadade au pairer.. Fick även tag på lite bilder från lördagen i London med några av mina nyfunna bekantskaper som jag tänkte bjuda på.




Vi bestämde att vi skulle le men han tyckte inte det passade hans badboy image..



Jag brukade tycka att min pappa såg ut som George Cloney. Mamma, så ska han ha håret!



Prince Harry and Princess Anna, vi är jätteglada för våra barn kommer bli rödhåriga, precis lagom långa, växa upp i Windsor och säkert bli greve över något fränt county. :)


Farmor och Farfar in-law. Härlig tant dendär Elisabeth (hon sa att jag får kalla henne det)




Dom här två tror ibland att det är dom som bestämmer i England men vi tycker inte om wannabe americans, sorry.



Nej jag är inte alls kort och tjock. Vacker är hon dock miss Ada Monroe



Arnold sa hej men han hade glömt magväskan hemma :(



Juliane sawb some Birds and screamed Psycho, Alfred didnt know what hit him..



Testade att skrika så jag nästan svimmade en stund men hysteri ligger inte riktigt för mig, so Yesterday



Tyskarna hittade en landsmaninna, Hej Angie sa de och då posade hon glatt.




Thats all folks hälsar Robbie och bildregnet tog slut..


Friggin freazing

Glöm det där om vårkänslor, igår kväll när jag gick hem från kyrkan hade det snöat. Inte så att Reading står helt still (stackarna i Kent har det däremot tufft) men tillräkligt för att det ska kännas att det är februari. Kan ju inte påstå att huset jag bor i är byggt för minusgrader så här är iskallt och nästan frost på insidan av rutan då det är hela en minusgrad. Lovely.

Hade hantverkare här igår för att spackla taken i hallen och badrummet. Idha hade inte sagt nånting om det utan det stod plötsligt utanför dörren och möts av en skeptisk Anna, inte första gången det kommer hantverkare, oljepannsgubbar eller liknande utan att jag blivit förvarnad och man är ju inte helt pepp på att släppa in folk i ett hus där man inte bor. Framförallt inte som igår när de kom lagom till jag var tvungen att gå. Så trött på familjen Dunn/Bells oförmåga att planera och komunicera, bestämmer man att det ska komma hantverkare klockan fyra en torsdag ser man väl till att vara hemma eller i alla fall talar om det för au pairen? Vill inte bo här mer..

Robson hade en riktigt tjurig eftermiddag/kväll igår, drabbade väl mest Idha men ändå skönt att lämna huset några timmar för youth alpha i kyrkan. Trevlig kväll och tyvärr en av de sista gångerna jag träffar mina härliga vänner därifrån, kommer sakna mitt ledargäng.

Idag kommer Steff tillbaka, hoppas vi kan ses i morgon trots tenta och jobb :)

Vid halv ett kommer Juliane och Katha hit på lunch och innan det har jag lite fix att ta hand om, först ska jag försöka hitta lite tejp så jag kan få ihop min lilla (läs svintunga) låda som åker hem till Sverige i morgon :)


Lite mindre snö idag men minnet av mardrömmen är färskt.. (Typ två tredjedelar av hur det var som värst..)


Springday in February

Klarblå himmel, en plusgrad och fåglar som kvittrar. Ser inte fram emot snön hemma i Sverige alls just nu, haft tillräkligt med vinter för i år..

Världens bästa tysk kommer till Reading i morgon, saknat min Steffi jätteycket de senaste två månaderna. Hoppas bara att vi hinner ses en del innan jag åker hem. Mycket jobb närmaste tiden :/

Lugn dag idag, städa rummet då det blir besök imorgon, packa klart det som ska skickas hem till Sverige..

Brukar börja dagen med BBCs morgontv, besöktes av James McAvoy imorse, big crush sen Becoming Jane.. Sänkt respekt för Ross då man upptäcker hur perfekt engelska skottar faktiskt kan få till :P


Me and my lovely german girl last summer :)


Tired tuesday

Fick sovmorgon i morse eftersom jag ska med familjen till London i helgen. Vaknade såklart ändå vid sju men halvslappade i alla fall till BBCs morgontv till klockan var efter nio.

Fixade sista uppgiften på sociologin (vet fortfarande inte hur det gick med den från förra veckan) min mor sade att de4t vore bra för mig att läsa lite på högskola så att jag förstår att skolarbete inte alltid är så lätt som jag har erfarenhet av men kan inte påstå att den åsikten förrändrats mycket, läggs inte många timmar på plugget och än så länge går det utan problem, får väl se hur det känns efter hemtentan som har stor chans att bli mitt första underkända arbete någonsin.. Men sånt får man offra för att ha ett liv..

Spenderat dagen i stan, skulle köpa whiskeylikör och te som blivit beställt hemifrån. Letat igenom hela sortimentet på ASDA, M&S och sainsburys utan resultat kom istället hem med fyra blusar från Zara, New look och HM, woopsie.

Hemlängtan är stark just nu, vill hem till familj och vänner. Samtidigt svårt då det aldrig kommer bli samma liv som det jag lämnade..
Been looking forward to the future, But my eyesight is going bad. And this crystal ball, It's always cloudy, Except for when you look into the past



13

Räknar ner på allvar nu, 13 dagar kvar..

Hade en bra helg. Fredagen spenderades i London med Juliane och Katha, två trevliga tyska au pairer. Gick på Madame Tussauds, åt världens godaste pizza, hann också med en kort runda i Camden Town och en hel del skratt.

Madame Tussauds var helt okej, mindre kö än väntat, tog kanske en och en halv timme allt som allt vilket var helt okej. Ganska trevligt sällskap ju. Väl inne var det kanske inte så fränt som jag väntat mig. Dockorna (or whatever they are) är oftast bra gjorda, människor som är stela eller plastiga in real life gör sig kanske bäst i vax dock :P Var inte så stort som jag förväntat mig dock, tog kanske en och en halv timme typ att gå igenom allt (inklusive skräckrundan som inte är något jämfört med Lisebergs). Trots allt ett roligt sätt att fördriva en lördagsförmiddag och blöev en del roliga bilder. Sedan italiensk(!) pizza på oxford street följt av snabb shopping i Camden town (införskaffade en Chelsea tröja, varför vet jag inte då jag är stort fan av Leeds sedan i fredags). Efter det var vi countrygirls slitna efter en heldag i storstan och åkte tillbaka till lilla Reading. Spenderade kvällen med I sell the dead (Skräckfilms komedi med Dom Monaghan, skitkul) och Love and other disasters (romantisk komedi i London med Brittany Murphy, jättebra) :)

Söndagen började med besök i kyrkan, träffade Bethan som varit i Australien två veckor och kände sig allmänt blek. Träffade även på en tjej vars syster pluggat i Leeds, ska höra av sig om kyrkan hon brukade gå till där=första kontakten skapad :) Annars blev det en del jobb då Mike åkte till Athen för att vara borta till slutet av denna veckan.. Avslutade kvällen med att se drygt två tredjedelar av SWAT för typ femte gången, ingen aning om hur filmen slutar..

Idag har jag främst städat upp efter familjens helg och gjort klart min sista uppgift på det är avsnittet av sociologin. Hemtenta i helgen, tillsammans med en del festande då Steff är back in the country, lördag-söndag i London med familjen och Sportlov/Half term nästa vecka, omtenta? Ja tack. Väntar dessutom på att veta om jag blev godkänd på senaste uppgiften, verkar som den här läraren har ett liv då man inte får tillbaka den first thing lördag morgon :P



Shrek, Katha, Juliane och Anna (Shrek är den gröna killen)
(Gillar Julianes hukning och att den random tjejen vi bad ta bilden var svensk, kryllar av dem i London, varför tror de att man lämnar landet? Inte är det för att trängas med svenskar hela tiden i alla fall :P)


Undergraduate at University of Leeds

En otroligt trött och sliten Anna precis hemkommen från den snöiga ön två dagar innan jul.. Fel tröja dock för nu mer är hon antagen till University of Leeds. Får göra av med myströjan från Oxford och köpa en som passar bättre:P Är hur lycklig som helst nu. Från och med september 2010 bor jag alltså i Leeds, UK och studerar inernational development på University of Leeds (ska bara bestämma om jag föredrar politik eller sociologiinriktningen med) :D 


(Dont mind that the hair is a mess or that the make up is gone after a 12 hour journey)


Friday outside London

seen everything there's to see - but its true that it never compares
to being at home - as long as you're not alone
Friday night in London, Bryan Adams (otippat?)

Ingen fredagskväll i London, däremot en lördag förmiddag. Madame Tussoues i morgon är planen. Ska träffa några av mina vänner från Hollywood. Har just nu en känsla dock av att hemma är var jag vill vara just nu. Kommer med största sannolikhet bli många nätter i London under resten av mitt liv i alla fall..

Igår blev det fotbollsträning för Robson. dåligt organiserat av Mike likamed stressad Anna som sen får spendera kvällen på en bänk på Readings University i kylan (inget mot vad ni har hemma men ändå) och sociologiplugg.
På tal om fotboll blev Leeds utslagna ur FAcupen av Tottenham, såg typ fem minuter av matchen och var sur i typ två. Ska bli en bättre suporter om jag faktiskt hamnar där uppe :P

Idag har jag städat huset, inte jättekul. Och färgat håret eftersom jag ahde världens gråaste utväxt, gjorde dock misstaget att välja en ljusare färg än den supermörka jag körde på sist alltså ahr jag fortfarande en centimeters utväxt fast i en brun/grå/röd färg nu. Får se hur det blir när det torkat annars blir det väl att köpa lite mörkare färg och göra om proceduren. (Hur ofta kan man färga utan att allt ramlar av, lite gör inget men vill inte se ut som jag har canser alternativt Brittan psykbryt?)

Annars är här lungt idag, Robson i skolan till klockan sex. Innebär plugg, tvätt, strykning och soft för Anna. Ska nog ordna sig :)


Bye bye mörka hår. See u soon bästa vän :)
Nyår 09/10 Fem minuter innan vi ligger i en skrattande hög på golvet..



Señor Toby?

Tänkte jag skulle bjuda på en liten uppdatering av min helg.

Fredag blev Yates med Juliane, Markus och Ross. Anna hade ont i halsen och var allmänt hängig. Ross och Markus var på topp och väldigt förundrade över vem tjejen som såg ut som Anna men var dötråkig var. Meet me at 17 var mitt svar. Hem redan klockan 11 till killarnas besvikelse, hoppas de fortsatte en bra stund efter det. Under kvällen hann vi i alla fall fastslå att danskar inte borde finnas, att Ross trots sin skotska bakgrund inte är man nog att slå ner någon som snott vår värmelampa i innergården, att Anna är kär (otippat) och att Magnus Uggla har en poäng..

Lördagen sovs bort till stor del. Mådde inte alls bra, kändes som att jag hade ett rivjärn i halsen och huvudet tungt som bly. Tittade på film, Oxford Murders (Älskar staden och älskar Elijah Wood, oklart vad jag egentligen tycker om filmen) och Love happens (lågvattensmärke för Jennifer Aniston när det kommer till romantiska mysfilmer) och tog det lungt större delen av dagen. På kvällen satt jag barnvakt till den lilla saken tills Mike ångrade sig och kom hem och tittade på fotboll.

Söndagen blev lunch med Juliane i stan, lite småshopping (inga pengar än för förra veckan), började på sociologin för denna veckan och på kvällen fick Idha ett ryck så vi bytte sängar i mitt och Robsons rum. Har numer en gigantisk dubbelsäng som tar upp mer än femtio procent av golvytan i mitt inte jättelilla rum. Tack och bock sa jag. Hade på det stora hela en jättemysig kväll med familjen, stökade runt i Robsons ommöblerade rum, tittade på Dancing on ice och åt pizza tillsammans. De kan vara riktigt mysiga ibland och dem dagarna kommer jag helt klart sakna när jag är hemma igen.

Idag har det städats, tvättats, strykits och pluggats mest hela dagen. Eftermiddagen har gått åt till Robsons läxor . Han ska skriva ett nyhetsrepotage om Christopher Columbus upptäckt av Amerika och behöver ha ett Spanskt namn. Jag kommer lite random med Ferdinand, Rodrigo, Fredrico och Roberto. Robson är skeptisk och kommer med de egna förslagen Jake och Toby. Vet inte om man ska skratta eller gråta.

What u cant send with DHL

Håller på och försöker skicka ett litet paket med saker hem till Sverige (kommer bli en dyr flygresa i alla fall) och hittade en lista på saker som till skillnad från mina kläder, böcker och filmer inte är okej att skicka med dem. Vissa är ju lite roligare än andra kanske, gillar dessutom deras upprepningar, engelsmän fattar inte så kvickt alltid..

  • Aerosol
  • Alcoholic beverages (Added 17/1/2009)
  • Ammunition (Added 17/1/2009)
  • Air rifle
  • Animals of any form (alive or dead) (parentesen var deras egen)
  • Any battery that contains a liquid (Added 18/12/2009)
  • Biological samples (Added 17/1/2009)
  • Bumper
  • Car batteries (Ja för de innehåller väl inte vätska?^)
  • Car bonnet (men resten av bilen är okej? utom stötfångaren då^)
  • Cash
  • Cheques (här känns det som att någon ville skicka pengar, fick nej och försökte med en check)
  • Christmas crackers (Added 17/1/2009)
  • Counterfeit currency (Added 17/1/2009)
  • Currency (Added 17/1/2009) (nej valuta består ju inte av pengar vilket inte är okej?)
  • Dangerous goods (otippat?)
  • Drugs (including prescription) (Added 17/1/2009) (Dem får du ta på planet istället..)
  • Filth, foul or disgusting material (Added 17/1/2009)
  • Fish (live or dead) (Eftersom fisk inte är ett djur?)
  • Fluid
  • Gun
  • Hazardous goods
  • Human remains (Added 17/1/2009) (det var alltså okej fram till för ett år sedan eller var det först då någon försökte?)
  • Indecent, obscene or offensive articles (Added 17/1/2009)
  • Infectious substances (Added 17/1/2009)
  • Juice
  • Liquid (typiskt engelsmän att nämna vätska och tretton olika vätskor, juice, water, fluid, wine)
  • Living creatures (Added 17/1/2009) (vilka levande varelser finns det som inte räknas till djur(eller fiskar))
  • Lottery tickets (Added 17/1/2009)
  • Meat (samma som döda djur, alt döda människor?)
  • Money (=cash?)
  • Oil
  • Passport
  • Perishable goods (all)
  • Replica weapons
  • Plant
  • Rifle
  • Settee
  • Sinks (Added 09/05/2008)
  • Sofa
  • Stamps (unless franked) (Added 17/1/2009)
  • Toilets (Added 09/05/2008)
  • Unknown
  • Water
  • Weapons
  • Wine (återigen typiskt engelsmän att inte räkna vin som alkohol, man måste ju dricka jättemycket innan man däckar..)
  • Fick mig i alla fall ett gott skratt mitt i funderingarna på hur jag ska få hem mina saker..


    RSS 2.0