Senaste veckan

Har inte blivit av att skriva här på ett tag. Haft min sista APU vecka någonsin.. Lite sorgligt faktiskt men hade två bra veckor så nu är det bara den bästa delen kvar, eller kanske inte.
Annars har veckan varit som vanligt och ganska bra, är rätt så förkyld bara.. :/
Helgen var helt okej, frdagen spenderades i kyrkan med en hel del tonåringar, lördagen bestod av släktmiddag och på kvällen blev det tjejkväll hos Skoogh, själva tjejkvällen  varade väl en kvart sen kom Viktor och Daniel och senare även Martin och Daniel. Mycket trevligt med lite mys, blev ju inte sämre av att hon hade besök av världens sötaste hundvalpar. Anna vill ha! igår spenderade jag stor del av min dag framför datorn, var tvungen att plugga. På kvällen blev det gudstjänst..
Idag blir det en vanlig skoldag igen efter pausen och ikväll är det både musikal och uv..
Tråkigt inlägg men så får det vara ibland.


Måndag

Har haft en bra helg. Lördagkvällen spenderades i Gnosjö där vi firade Emmas födelsedag, tyckte att det blev en väldigt lyckad kväll och hoppas födelsedagsbarnet också gör det. Blev som vanligt väldigt god mat och massa prat om både det ena och det andra :)
Söndagen blev väldigt slapp, bland annat på grund av att jag inte kom hem förren tre.. Dagens bästa var helt klart våran katt efter att han följt med Adelina en rund i skogen, cirka tre kilometer och kom hem och var helt slut, kunde trott han sprungit flera mil tjockisen.. På kvällen var det uv invigning och det funkade helt okej :)

Idag har jag varit på Bureskolan igen, slavat åt Ester och rättat diagnoser och kängrumatte :P Tycker verkligen att det är svårt nu med vad man ska göra efter skolan, trivs hur bra som helst på Bureskolan att jobba med 4-6 orna men frågan är ju hur mycket av det som hänger på att jag trivs just där och hur mycket som är att jobbet passar mig..  Extra svårt är det ju nu när man är med Ester, hon är ju en av mina allra bästa vänner, klart att jag trivs då.. Inte lika självklart att jag trivs på en annan skola med andra lärare och andra barn..?

Förutom skolan har det mest varit bakning för Anna idag, åkte in till Ester på morgonen och gjorde en deg som vi sen gjorde djurkakor av på musikalövningen, nu närmar sig ju premiären :)
Hann dessutom med en kort middag med Marcus där han fick chansen att berätta hur livet var när han var liten i Burseryd (7 år innan mig) då det inte fanns några mobiltelefoner och man kunde gå hem och vända innan man skulle leka med någon (hände aldrig mig eftersom det ofta var nån mil till mina kompisar)..
Nu har jag hål i huvudet efter allt tjat och behöver sova så så får det bli :)

vår, kalas, hästar med mera..

Haft min första vecka med praktik på Bureskolan, hälften kvar alltså och det har känts bra så här långt. Var ute i skogen i går eftermiddag och det var hur härligt som helst!
Gårdagskvällen spenderades i kyrkan där vi hade barnkalas. Trots min misslyckade shopping (hade varken köpt marränger till marrängswishen eller smör till mackorna) så tror jag att vi alla hade en trevlig kväll, blev en hel del skratt i alla fall. Kan hända att de båda uttröttade tonårsledarna var fnittrigast av alla.. :P
Idag vaknade jag tidigt och var på ett riktigt bra humör så jag har redan hunnit både städa mitt rum och hälsat på hästarna i Kärrhult. Var ute och red en härlig runda i skogen tillsammans med Adelina, hur underbart som helst i vårvädret :)
Ikväll bär det av till Gnosjö för att fira Emmas 19årsdag, hoppas på en trevlig kväll med tjejerna. :) 

Vårkänsla

Hade en helt okej dag igår. Eftermiddagen spenderades med Gabby i Gislaved och Anderstorp eftersom vädret var för fint för att åka hem, blev en kopp te på coffea  med mera och kvällen blev lugn.
Vi har en massa får hemma och nu har de fått lamm typ allihop och ett av dem är jätteliten så vi matar den med nappflaska, satt ute i ladugården mer än en halvtimma och myste med de små bebisarna. Synd bara att man luktar pyton när man vart där en stund.. :(

Haft andra dagen på APUn nu, en fjärdedel ju.. Var en helt okej dag men är väl ganska övertygad om att mattelärare inte är min grej.. Därmot skaffade jag inloggning till studera.nu igårkväll så någon form av lärarutbildning ska sökas inom kort..

Spenderat eftermiddagen med hästarna i Kärrhult. Red en liten runda på Athena, hur härligt som helst fast det hunit bli lite kyligt så sent på eftermiddagen. Hade verkligen saknat att rida under tiden jag var i Irland så det var mysigt att träffa hästarna igen. Finns inget som jag njuter av så som att vara själv ute i skogen med en liten pålle :) Dessutom hade Börjes kossor fått en liten kalv, skit söt och Anna älskar barn, alla barn :P


Skolan igen

När jag gick in genom dörrarna i morse kunde jag inte riktigt bestämma mig om jag saknat skolan eller inte. Kom nog fram till att jag är ganska likgiltig. Jag längtar inte direkt efter att sluta eftersom det är så tryggt och skönt (och ibland otroligt kul) att komma hit varje dag. Samtidigt känner jag att det snart är dags för mitt vuxna liv att börja. Ska söka till högskolan nu så får vi se hur det blir till hösten..

Har ju fortfarande praktik, två veckor till, och dessa spenderas på Bureskolan hos Ester. Kommer nog bli den lättaste praktiken hittills, behöver inte känna att att man har en handledare som hela tiden går runt och granskar en, tycker Ester något så säger hon nog det :) hade första dagen igår och det var helt okej, första dagen är ju alltid sådär och jag är ju lite småsjuk men det kommer nog bli två bra veckor, trivs helt okej på Bureskolan, saknar dock de små barnen litegrann (när jag var i förskoleklassen saknade jag mellanstadiet så det är nog sån jag är..)
Var dessutom musikal och Uv i går. hade hemsk huvuvärk och musikalen känns sådär just nu, bara fem gånger kvar att öva :/ Avslutade kvällen med bönesamling som mest blev prat om det ena och det andra, trevligt faktiskt.

Annars ser jag fram emot en ganska kort skoldag, mår ju inte så bra så åkte mest in för att säga hej till alla jag saknat så jag åker nog hem ganska tidigt. Kvällen är oplanerad än så länge men det ska nog bli bra :)

Borta bra men hemma bäst

Har spenderat de senaste två veckorna på en liten ö i Atlanten som kallas Irland. Har trots vad vissa av mina älskade vänner räknade med under tiden de lyssnade på mitt gnäll innan resan haft en mycket bra tid! Kommer inte berätta så mycket om det här faktiskt men det har i alla fall varit jättebra.
Skolan där jag gjorde praktik var sådär men det var ändå lärorikt.. Jag och Elin bodde hos en söt liten tant i Galway, hon var verkligen toppen och skämde bort oss totalt :) Eftermiddagarna spenderades med dyra luncher och shoppingrundor i stan med Matilda och ibland även Skoogh och Karro. Har inte köpt jättemycket  men har nog hittat studentklänning i alla fall :) Under kvällarna har det blivit myclet film, var på bio fyra gånger och hyrde film en kväll. Övertygad om att alla som säger att de festar hela tiden i Irland ljuger. Blev dock två utekvällar i trevligt sällskap :) Irland var nog ganska mycket som jag tänkt mig och på det stora hela trivdes jag bra, dock var det grymt skönt att komma hem igen, har nog aldrig haft sån hemlängtan förr. Inte så att jag var ledsen eller så men man saknade verkligen saker hemma, rummet, vatten utan klor, svenska förskolor, gratis lunch, familjen, Esters hästar och alla vännerna såklart. Skönt att vara tillbaka, känns som man tog en två veckors paus från verkligheten.. Kanske var precis vad jag behövde :)

Några av resans höjdpunkter ska jag dock bjuda på (må vara internt men kul var det):
Att tanten inte kunde säga Elin utan kallade henne för Emil hela tiden..
Våra biobesök (hoppas vi inte gjorde Johan bög bara) med Ben & Jerrys
Barnet på förskolan som hela tiden sa att jag var sweet för jag kom från Sweeten
Karros överdrivna lycka över att jag också går på toa ganska ofta
Sobans övertygelse om att jag heter Emma så fort hon har druckit lite
Tårarna under Marley and Me
Killen som Nella spanade på i nästan två timmar i Stansted som visade sig vänta på sin kompis och inte nån otrogen flickvän
Att man kan säga vad som helst om vem som helst för ingen förstår (utom gubben/tanten på bussen)
Mr Waffels
Skooghs geografikunskaper
Att våran lärare tappade bort sitt pass
Sista taxiresan, hittade en irländare som älskar hockey, som tycker svenskar kör bil på fel sida och förklarar att jag i två veckor utalat namnet på min gata jättefel
Binjas låtsaskompis
Mitt danskhat som jag släpper fram fullt ut på Burger King, hundra procent övertygad om att Mylendorf är ett tyskt namn, ooups
Killen och tjejen på flyget som vi trodde vi kände igen och pratade jättemycket om

Hemresan var skitkul, framförallt sista flyget då jag var lite för trött för mitt eget (och många andras) bästa..
I morgon börjar praktik nummer två under denna perioden, ska vara hos Ester så det bör bli jättebra :)


RSS 2.0