Another unsuspected sunday afternoon

Grillpremiären igår gick bra. Anna fick äran att tända grillen och inget eldades upp. Det dracks dessutom inget starkare än Fanta så allt gick lugnt till. Kvällen avslutades med Millenium. Pappa åkte tacksamt och hämtade lillebror och hans kompis mitt i, inser vilken mes han är ;)

Hemtentan är nog klar, känns inte så men uttömt all kurslitteratur och istort sett sidantalet så det får nog va så här. Inte inlämning förren tisdag, säger som en viss Erik- träning ger färdighet och talang ger ledighet. Ledigheten idag och imorgon ska användas till att städa rummet, fundera på uppstsämne och fixa inför framtiden, inte omöjligt att man snart blir utskickad i trädgården för att göra av med lite sorkhögar. När jag var liten trodde jag förresten att de bruna jordhögarna var djur som kallades sorkar, tog ett tag innan jag insåg att en sork är ett litet brunt djur som katterna gillar att släpa in i huset halvdöda..

Alltså ingen jätteoförväntad söndag. Snarare lite halvtrist..


My crazy weekends

Tonår igårkväll. Som så ofta förr hade Anna inte fått riktig information om läget och var den enda som trodde att det var maskerad, tur Anna börjar bli vuxen annars hade hon nog gråtit en skvätt över att vara utanför..

Denna dag består av tentaplugg. Kunde varit riktigt crazy och åkt till marknaden i Burseryd och köpt brända mandlar men hade ingen som ville följa med så nu sitter jag här vid datorn med alla böcker och tittar på tvshop. Craaazy!

Ikväll ska jag grilla med mina föräldrar. Känns som att det mest spännande som kan hända är om pappa eldar upp en grillvante. Eller möjligtvis om någon får i sig för mycket galenemuvin igen..  

Får se om jag fixar denna helg med detta höga tempo, hör ni inte av mig på ett tag har jag nog somnat av tristess.

Hemtenta

Skriver hemtenta denna veckan. Känns lugnt än så länge. Inlämning på tisdag, paniken kommer på måndag.
Annars har jag jobbat en del i veckan. Nationella prov är en vikaries räddning=minimalt behov av planering. Dessutom ett par timmar på fritids=räddningen efter att spenderat dagen med ett stort antal barn som tror de är tonåringar. Eventuellt ämnet för kommande sociologiuppsats.

Annat som hänt i veckan:
Lillebror har fyllt 17 (och Marcus 26)
Har ridit med Estrus på en galen häst
Sökt boende i Leeds
Sökt jobb i Norge i sommar
Syster och pappa har blivit hästägare. En liten skitunge som ska vara inriden lagom till jag kommer hem nästa sommar är planen.

Idag är det heltidsplugg som gäller, matshopping (wihooo) och tonår ikväll..

Datorn är fortfarande småsjuk, därför mycket bildlösa inlägg..

bra eller dålig timing?

Bilen och jag klarade besiktningen i morse utan problem. Behövde inte direkt anstränga oss någon av oss. Nu i kväll firade vi det med att köra av vägen rätt i ett stängsel. Hejdå backspegel, blinkis, framljuse, lacken och Annas lön. Vill bara tipsa mina läsare om att det är helt okej att sova i bilen, så länge det inte är du som kör samt att saabar inte har autopilot oavsett hur mycket man ibland behövt den.

Har man inte problem så skapar man sig..

1958

Min älskade far fyllde ju som sagt år idag. Han är nu mer 52 år gammal. Tänkte jag skulle dela med mig av några andra 52 åringar som betytt mycket för mig..





Min pappa, min största idol under mina tidigare levnadsår. Idag något mindre glorifierad men helt klart djupare relation till min far :) 

   
  

Viggo Mortensen, min favoritdansk. Var småjobbigt när jag insåg att min största kändiscrush var lika gammal som min far. Är trots det fortfarande rejält förälskad, lite mer i Aragorn än Viggo men honom med.. 


     

Ellen Degeneres, vi brukar äta lunch ihop när jag är arbetslös. Min favorittalkshowvärd helt klart :) 


      

Madonna, intressant kvinna. Kan inte påstå att jag är ett stort fan av hennes musik, stil eller annat men hon gillar också London. Och Jesus.. 



  

 MJ, insåg hans potential strax innan han dog genom Robson och hans kompis Jordan som nog gör de bästa MJmoves jag sett hittills i alla fall.    

 

  

Andie MacDowell, Fyra bröllop och en begravning. Lärde mig säga Fuck, bestämde att jag ville bo i London, ha en minicooper och att min vigselring ska vara en stor grön blomma. Även denna film som fick mig att inse att England och USA är två olika länder (tur det annars kanske jag hamnat i Texas och inte Berkshire..)


Tycker nog att far hållt sig ganska fräsh i jämförelse med Madonnas äckelarmar och MJs sönderfallande näsa (innan han dog av en OD). Att Andie är snyggare får man väl tacka Loreal för medan Viggo och Ellen uppenbarligen har supergener :)

 


Happy Bday dear father

Pappa fyller år idag. Han är född 1958 (räkna själv vetja..) Jag tycker om min pappa :)

Och Gabrielle tog körkort igår, tycker om henne med :)

Inte hunnit skriva på senaste dagarna.. I onsdags var jag i Kärrhult större delen av dagen. Red två hästar varav en galen och en jättesnäll. Fikade med Börje och Elsa. Försökte tömköra en pälsboll (ingen höjdare). Promenerade istället lite med en pälsboll. Tittade på Camilla och Gustavs nya barn och fina hus. Hängde lite med Alice (kollade på hennes fina stol, helikopter, trappa, lillasyster, pappa, farfar, traktor, kossor, hästar, grus och lärde mig att gå fot.) ganska bossigt litet barn, påminner lite om Anna för arton år sedan.. Övervägde att som hämd för bossigheten låta henne ta i elstängslet när hon var sugen på det men jag är alldeles för mesig..

I torsdags jobbade jag. Gjorde nationellt prov i engelska. Det var ganska lätt tyckte jag men barnen hade massa fel i alla fall. På det stora hela en bra arbetsdag. Åkte en runda till Klantis och köpte jord och sen blev det gislaved och handla blommor och mat åt mamma. Somnade nog klockan åtta. Alla människor är inte gjorda för arbete.

Igår var det en intensiv arbetsdag som slutade med idrottslektioner. En bra, en hemsk. Lärare är ett skityrke (Ja, jag vill jättegärna vikariera igen i maj!) På kvällen blev det tonår. Trött och opeppad (vilket inte är en ovanlighet i dessa sammanhang). Dessutom hatar jag 3 om någon undrar..

Idag fyller ju far år så vi ska fira honom och Oscar och Frida som också fyller år snart i kväll. Käka kyckling och tårta med extendedfamiljen..
Först ska vi till Ekbacken med musikalen och sjunga lite. I natt drömde jag om liktornar, demens och svullna fotleder. Ser jättemycket fram emot detta om någon undrar!


Cant be great at everything

En av mina vänner har skickat ett mail till mig med ämnet "Bäste kock". Undrar hur hon tänkte. Undrar också varför inte hotmail placerade det i junkmailen med detsamma.

Jag fick VG på hemkunskapen på högstadiet, tackar särskilt Lovisa för detta. Och Magnus som alltid åt våran brända, sönderfallna mat med god aptit varje vecka och snällt intygade för vår lärare att det var jättegott. Han var alldeles för snäll för att vara lärare.
På gymnaiet valde klasskompisarna kall/varmkök för enkla betyg. Jag valde av samma anledning samhällskunskap och historia, insåg tidigt att 20.0 var lågnt borta om vi blandade in praktiska moment..
Jag har eldat upp en mikro eftersom jag inte såg ettiketten där det stod "Värm ej i Microvågsugn"
Jag har bakat muffins men glömt mjölet. En annan gång glömde jag smöret.
Jag bör överhuvudtaget inte tillreda något som kräver mer ingredienser än jag kan räkna på ena handen.

Mailet gick ut på att man skulle skicka sitt bästa recept till någon. Här är mitt till allmän beskådan:
Två brödskivor (köpta såklart)
LITE smör
Ost
Sharonfrukt
Brödet i botten, resten uppepå. Servera med te

Bon appetit!


The start of another week

Igår började jag jobba den ganska beskedliga tiden 12:30. Innan dess körde jag Adelina till tandläkaren i värnamo. Efterom det var en stund mellan hennes tandläkarbesök och att hennes tåg gick skulle jag hitta ett par skor tänkte jag. Det tänkte inte skoaffärerna..
Arbetsdagen var kort, ointensiv och solig. Överväger att bli fritidspedagog dagar då man sitter ute på en bänk i tshirt och spelar spel och busar med barn.
Efter jobbet blev det musikalövning (känns lovande inför helgen) och Uv. Pysslade med skinnbitar.. Jag och Lovisa gjorde varsit armband. Hon flätade en massa skinnbitar på ett ambitiöst sätt, jag snurrade ett snöre några varv runt handleden. En av oss är en kreativ frisör den andra har insett att hon inte platsar som förskollärare, gissa vem som är vem. Marcus skulle istället göra en handväska och en skinnväst.. På kvällen blev det ledarsamling, alltid underhållande.

Idag började jag jobba redan 8, inte alls lika lagom. Haft en bra dag på mellanstadiet i alla fall och avslutade med lite pyssel på fritids. Eftermiddagen är lugn. Har gått en promenad (trots att jag inte är med och räknar steg), skjutsat Frida till fotboll, övervägt om man kanske ska jobba i Norge i sommar i stället för att vara arbetslös igen och ökat min ångest inför A-uppsatsen på sociologin. Borde läst någon av böckerna i kursen..

How to appear inteligent whilst moving to Leeds

För ett tag sedan skickade mitt blivande Universitet ett litet häfte innehållande saker som kan vara bra att tänka på när man som jag tänker lämna sitt hemland för en regnig ö utanför Norges västkust. Många av sakerna som tas upp angående bankkonton, jobberbjudande, datum och så vidare är helt klart användbart. När man läser andra saker påminns man om engelsmännens bristande intelligens som de verkar tro gäller för resten av världen med, nivån på mycket av informationen ligger på en sjuårings nivå. Uppskattar dock att de gång på gång varnar för kulturchock. (och ja det är en chock att komma till ett land där det husen saknar i stil tas igen i heltäckningsmattor, där man kör på fel sida vägen, där vägarna i London förresten har sämre kvalitét än dem i Hällabäck, där maten inte smakar någonting och där människor låter som John Clease) Annars påminns man om saker man lätt kan glömma. Typ passet, att ha någonstans att sova när man kommer, att folk runt omkring en kommer prata engelska, att alla människor jag möter inte har samma bakgrund som jag, att man inte bör packa mer saker än man orkar bära, att det är dyrt att åka taxi från Heathrow, att man bör ringa hem och tala om att man lever ibland och så vidare. Känns tryggt att veta att de inte har högre tankar om min intelligens än så, they will be blown away!
Deras meeting and greeting service gör dessutom att man kommer vara mer omhändertagen än första dagen på lekis. De hjälper en bland annat att hitta en taxi (det brukar nämligen vara svårt från engelska tågstationer mitt i metropolstäder). Jag räknar iskallt att när jag stiger av tåget i Leeds ska där stå en man i övre medelåldern, med posh accent och frack och bara vänta på att få bära mina väskor till bilen.
I love the UK <3

Igår var jag och Gabby på bio i Jönköping. Benny höll ihop hela vägen dit och hem trots Gabbs skepsism. Filmen var bra, lagom spännande, ganska sorglig och väldigt mycket Peter Jackson. Sen satt vi en stund på café och åt kvällsmat innan det bar av hem igen. Trevlig kväll :)



Parkinson Building, University of Leeds

Oklart varför alla engelska universitet ska ha ett halvfult torn mitt på huvudbyggnaden? Om de kunde satt några av de tornen på Tower of London istället kunde det kanske gjort skäl för sitt namn..  


Påskfest

Igår var jag hos Min massagegubbe en stund på förmiddagen. Förstör ju resten av dagen, först somnade jag nästan där (han pratade med största sannolikhet med sig själv när jag slutade svara) sen har man ju ont i kroppen en evighet efteråt. Men skönt är det :)
I gislaved blev det även lite matshopping och en runda till Rusta.

Min dator har blivit sjuk och ligger just nu i koma. Någon som är bra på återupplivning kan gärna få prata med honom..

På kvällen blev det påskfest i kyrkan. Hade planerat gärnet och hållt temat till tusen. Det kom en tonåring. Men fick hjälp av Nilla och Cizzi att få ihop två lag och sen gick det bra trots allt. Börjes utklädning var värst, oklar vem som var bäst..

Nu ska jag en runda till Kärrhult och rida Thena och pyssla lite med Hamburgaren. Var mer pepp för någon timma sen när jag steg upp och himmlen var klarblå men vi kör ändå :)
Ikväll blir det bio i Jönköping med Gabby.




Var hos farmor och lånade påskägg. Hon gillade min nya tröja. Jag förklarade snällt att det var ett ägg..


Produktivitet

Var ju ganska ambitiös i går. På eftermiddagen blev det också en runda i skogen med Ester och hästarna. Roligt att rida igen efter så lång tid, ska bli kul när vi kommer i form med både djuren och jag :) Hade planerat att longera Happy Meal med men det ville han inte så vi övade på att gå fot och stå still istället. Lagom ansträgning för den lilla pälsbollen.

På kvällen skickade jag ansökan om högskola. Ska lära mig franska och sen blev det två socionomutbildningar ifall jag ångrar mig om Leeds och lite annat som kunde va kul att lära sig..

Idag har jag än så länge hunnit springa en runda, sy ett ägg (som jag visst inte behöver) och funderat på  hur jag ska få ihop veckans uppgift. Resten av dagen ska det planeras andakt för i morgon, göra klart sociologin och pyssla lite här hemma :)




Om Happy är den minsta häst jag haft hand om så är Artemiss i alla fall den största men minst lika knasig. Bilden tagen en eftermiddag 06 då vi hopptränat med hinder en bra bit högre än pälsbollen, kan ibland sakna att rida på en "riktig" häst..


Easter vacation

Det bästa med mitt jobb är att jag får vara ledigpå påsklovet. Som jag har längtat efter ett jobb och så fort jag blir ledig är lyckan total. Två veckor i taget är nog lagom för mig att arbeta. (Så länge ingen med anknytning till Bureskolan läser, i så fall vill jag jätte, jättegärna ha en så stor tjänst som möjligt fram till sommaren, helst utan barn över 10 år men jag tar vad jag kan få)

Emilia var här i måndags. Hon är inte frisk alls. Har egentligen inga komentarer alls till hennes besök. Men det blev fika i alla fall och vi planerar att campa i ullared till sommaren.

Igår var jag hos Kiropraktorn. Han höll med mig om att jag är frisk nu, du behöver ingen domkraft när du ska byta till sommardäck, bilen lyfter du lätt! Sa han glatt. Kändes ändå lite vemodigt att säga hejdå, få människor jag träffat så mycket som honom senaste tiden. Tjatade mig i alla fall till att få komma till sommaren igen. Egentligen hade han velat vänta 6 månader och jag var sugen på att bjuda hem honom till Leeds då (han älskar också England) men kändes inte helt rätt (än).
Efter att varit hos kiropraktorn hängde jag och Frida i Gislaved tills hon skulle till sin kiropraktor någon timma senare. Köpte bakingredienser på ICA, fikade på Linneas, var på team sportia, solade och köpte smink.
På eftermiddagen var det musikalövning, bakade färgade sockerkakor med barnen och klippte armar. Mycket givande eftermiddagsunderhållning. Kom hem vid fem, somnade, vaknade halv nio och kunde inte sova, tittade på tv och somnade vid tio. Härlig kväll och oklart vartför jag var så trött.

Idag har jag varit i Gislaved och vänt (hemskt vad lång dagen blir när man stiger upp vid sju), läst veckans litteratur, skrivit en tredjedel av uppgiften, slipat och oljat om några trädgårdsstolar, lagat mat och sökt ett antal högskoleutbildningar (omifallatt jag hatar Leeds och dessutom ska jag lära mig franska (och alla andra språk men dem tar vi senare) Nu ska jag till Kärrhult och rida med Ester och leka lite med Happy Meal.
Folk borde bli utbrända bara av att vara i samma rum som jag!


Ännu en annan dag

Igår blev det påsklunch/middag hos mormor och morfar. Åt julbord och drack påskmust. Har svårt att förstå dessa svenska matvanor kring högtider, varken vidare gott, nyttigt eller annorlunda. Känns mest som ihopplock av det som blev över från förra gången (med tanke på var vi var var det säkert så också). Längtar till midsommar när det ska grillas istället (efter sillen såklart)
Hade i vilket fall en trevlig eftermiddag med släkten.

På kvällen åkte jag och pappa till kyrkan. Visade sig att det var min månad att ha hand om servering och sånt. Thanks for the heads up. Tur Ester alltid fixar allt. Lugnt att ha ansvar i den församlingen när man ändå aldrig behöver ta det.

På kvällen såg vi den delen av Millenium som missades i lördags och sen blev det sängen.

Just nu samlar jag kraft att städa mitt rum, i eftermiddag kommer Emilia hem och hälsar på.




Delar av kompisgänget i nian. Så länge har jag och Emilia stått ut med varandra.


Påskafton

Igår var vi ju som sagt och hämtade en liten häst någonstans i södra Sverige (ingen visste riktigt var visade det sig ganska snart och spänningen ökade nämnvärt) Efter en utdragen bilresa där vi bland annat körde fel i Värnamo (pappa påstod att han bara ville komma från rätt håll), lyssnade på musik från när pappa var yngre än oss, hittade en galge upphängd i ett träd mitt i ingenstans och svängde runt med hästtransport på en kostig kom vi till slut fram till rätt ställe. Där fanns en liten pälsboll som ville ha ett hem. Vi lyfte in den i transporten, trots att den lugnt fått plats i baksätet på vår saab 900, och åkte mot Kärrhult. Hemresan tog hälften så lång tid. ett resultat av ett obefintligt antal felkörningar och det faktum att far höll på att svälta ihjäl. Jag tyckte vi kunde tagit drive in på mcdonalds med släpet men pappa var inte upplagd för sådana komentarer.
När vi väl fick hem hästen till de nya kompisarna tog det typ fem minuter för dem att bli polare, alla var mer intresserad av mat och att rulla sig än att bråka. Helt annat än de galna galopper älsklings Cindy bjöd på när hon flyttade hit. Hängde ändå en stund i Kärrhult och övervakade de små djuren. Familjen Malmborg hade även främmande från Södertälje, alltid roligt att träffa Nea och Simon och bli lite uppdaterad om vad som händer uppe i storstan. Passade även på att bjuda in mig själv till fru Davidsson med sällskap på kvällen. (tur inte Erik visste detta då hade jag nog inte fått komma in)

Hemma blev det påsklunch och powernap innan det bar av ner till Bygdegården. The place to be på påskafton. Sålde lotter och hängde med mina elever. Lite med mina kompisar också. Anna och hennes killgäng håller ställningarna.

När fyrverkerierna var klara och hela byn luktade eldningsolja bar jag mig av mot Burseryd för att umgås med några andra av mina vänner/föredetta uv och tonårsledare/idrottslärare hos herr och fru Davidsson (ne de är bara i tjugofemårsåldern) känner mig alltid så härligt ung i dessa sammanhang, otroligt tacksam att både Martin och Erik fortfarande pluggar, får mig att känna att vi nästan är i samma stadie av livet. Såg slutet av Millenium (en svensk tvserie i sex delar baserad på ett antal kriminalromaner upplyste Erik mig hjälpsamt om), smällde smällare (inte alls så imponernade som hemma men det är ju få saker som görs bättre i Burseryd än Hällabäck och Larz dans i kombination med att han försökte skjuta Marcus och att Martin envisades med att han fick en raket i huvudet var det ändå underhållande), käkade tacopaj och tårta (tacopajen enbart för att inte förstöra Eriks fina tårta genom att slänga i mig halva på en gång med tanke på att svältdöden var nära), lyssnade på grannarna som hade fest och lekte "gissa nästa låt", pratade om hur det var att gå på högstadiet innan jag gått ut trean och ett antal andra mer eller mindre intressanta ämnen. En riktigt rolig kväll i alla fall. :)

Idag har jag färgat håret. Tanken förutom att täcka den tio centimeter långa utväxten var att det skulle bli ljusare nu när det är vår. Känns inte som det målet nåddes riktigt. Om en timme bär det av till mormor och morfar på middag och ikväll blir det en obligatorisk runda till kyrkan. Någon gång ska jag hinna städa mitt rum med eftersom Emilia envisas med att komma hit i morgon.





Happy Meal (varför Lina, varför?) och världens bästa Athena verkar funnit varandra, Iris ligger halvdöd i bakgrunden :) (Tena är islänning, så liten är pälsbollen alltså)
(Esters bild)


Wednesday, Cuttingthursday and Tallfriday

I onsdags kom mamma och pappa hem från Riga. Dom hade haft en trevlig semester vilket jag helt klart unnar dem men är fortfarande lite avundsjuk.

Igår var det skärtorsdag. Jobbade mellan åtta och halv tre. Först på mellanstadiet, dagens höjdpunkt var kyrkobesöket. Inte. Förutom dessa härliga barn som är övertygade om att de är tonåringar hade jag ett barm som skjöt en bandyboll i huvudet på mig, ett som härmade alla mina idéer till påskkort och ett tusen som bråkade om vilken plint de skulle sova på. Pratade även lite med min chef. Hon frågade om jag bestämt mig för att bli lärare nu efter två veckors vikariat. Jag stirrade på henne med rädda rådjursögon och sa tyst "jag tror inte det". Berättade om mina planer att flytta till Leeds och sa alvarligt att det känns lättare att bli president för FN än att vara mellanstadielärare. typ. Är ledig en vecka nu och ska jobba veckan efter påsk. Sen får vi se.

Igår blev det parken med Gabby, Jossy och ett gäng andra tjejer. Förfest i Gislaved efter ett besök hos Gabb. Åkte hem riktigt tidigt dock, värsta migränanfallet på flera år. Kände mig som en överförfriskad fjortis när magen vände sig efter ett par cider så blev hem till sängen istället för att skrika med i idolas halvtaskiga låtar.

Mår fortfarande inte helt bra så det har blivit en lugn förmiddag. Om en stund åker pappa till kyrkan, inte bestämt än om jag orkar följa med. Principen säger ja, kroppen nej..
Resten av påsken känns lugn. Imorgon ska vi först hämta hem en liten häst (eventuellt en stor hund) som Ester ska va fosterhem till ett tag sedan har jag blivit mutad att hjälpa till när vi har påskfest i Hällabäck (oklart vad jag kommer få, funderar på att kräva gratis korv och äggtoddy). På söndag blir det lunch hos mormor och morfar och sen ska det väl bli en runda till kyrkan (känns ändå obligatoriskt när det är påsk) Sedan väntar ett härligt påsklov med mycket plugg.


RSS 2.0