63

antalet poäng Anna hade på uppskrivningen :D
One down, one to go :)

Aldrig varit såhär nervös inför ett prov i hela mitt liv, eller så glad efteråt..
Bara att ladda om för nästa nu, nästan värre att kugga på körningen..? :/

Hittade dessutom en fin jacka på HM så allt är på topp ikväll :)


Helg och jobb

Helgen bestod av mycket körkortsplugg och en trevlig auktion. Auktionen avslutades dessutom med en väldigt trevlig tacomiddag hos Ester och Marcus. Längesen alla vi satt ner och pratade och skämtade på det sättet. Vissa av er träffar man ju av en eller annan anledning alldeles för sällan.

De senaste två dagarna har jag varit på Pilgården och jobbat. Snittat på ett eller två barn per personal, bättre blir det inte. Fränt att se barnen igen, de växer verkligen och blir stora så snabbt, ofattbart att det är samma barn som inte kunde gå eller vägrade lämna mamma och pappa för bara ett år sedan.. Dessutom hittat en ny liten kille som jag planerar att kidnappa någon dag :P

Hade körlektion idag, stackars Lasse att ha en sån oorganiserad elev som jag (inte första gången jag bokar en omöjlig lektinstid) Kommer sakna honom när den här tiden snart är över, få människor som sett mig klanta mig så många gånger utan att ge upp..

I morgon är Anna ledig, då blir det en runda till Värnamo. Kanske till och med kan investera i en jacka om man har tur..

Grattis Emilia, längtar till max :P
Grattis på 17 årsdagen Sandra (igen?!) :)

Otroligt men sant

För första gången i hela mitt liv har jag faktiskt pluggat precis så mycket som jag hade tänkt. Har suttit med körkortsplugg i stort sett hela tiden från det att jag vaknade vid halv nio. Nu mer är ångesten över teoriprovet inte större än att jag klarar av den.
Jag tror inte att folk riktigt förstår hur usel jag är på att plugga, det faktumet att jag har höga betyg har nämligen absolut inget att göra med att jag lägger någon som helst energi eller tid på studier, bara att det är tur för en person som är så äckligt lat som jag är när det gäller plugg att man har grymt lätt för sakerna i skolan. Vilket man ju inte kan säga om körkortsterorin, vilket betyder att det andra tilfället i mitt liv då jag blir underkänd (tyska? är det ens ett språk?) kan bli på ett av de viktigaste proven jag någonsin gör. oops :(

Men nu har jag som sagt pluggat jättemycket och har rätt på det mesta så det är väl bara att fortsätta på samma sätt tills den efterlängtade uppskrivningen väl kommer.
Behövde verkligen få gnälla lite om hur synd det är om lilla Anna som aldrig annars behöver plugga..
Snart ska jag i alla fall in till Burseryd på Auktionen, höstens höjdpunkt :P Och sen blir det visst tacos hos Ester och Mac :)

Fullt upp..

Inte hunnit skriva på en dryg vecka, det går åt alldeles för mycket tid på att leva.. Just nu känner Anna sig tillochmed lite stressad (jag som annars trivs med att ha fullt upp för att inte hinna tänka för mycket)

Har i allafall haft fullt upp sen sist, slutet av förra veckan var jag helt slut och det blev lugna dagar både torsdag och fredag. Hade en ganska trevlig, om än uttröttad, tonårskväll i fredags. trevligt att få se Erik lite, händer ju så sällan nu för tiden.
Lördagsnatten spenderades i ett vindskydd i Knavrabo, en toppen dag och natt i mina ögon, om ändock lite trångt och rökigt.. Är lungt på att göra om det snart igen. Kanske utan barn? :P
Pga. en inte helt hundraprocentig sömn den natten så försvann söndagen i ett dis av trötthet och dåligt tvtittande.

Måndag var likamed många våfflor och lång musikal övning, helt okej får man nog påstå..

I tisdags tog jag sovmorgon, nödvändigt för att ens överleva resten av veckan. Kvällen spenderades med Nessa i en mörk skog, hatar vinter och mörker. Amanda du måste följa med mig!!

I onsdags bar det av till Jönköping och HLK. Nu är Anna säker, där blir det :) Både staden och skolan har vuxit för mig och nu längtar jag tills när jag också är student.. Tog en liten shoppingrunda och köpte en kofta. Sen blev det en visit hos Jocke, grymt fint det var i lägenheten och trevligt att umgås lite. Kändes precis som förr, oense om allt :P Blev tillochmed bjuden på fika och mat och fick lite karriärråd :P Anna behöver nog en vän som du, som inte är som hon själv...
När jag kom till Gislaved vid 10 bar det av hem till Mange och tittade på lite Scrubs innan vi skulle sova, tog dock lite tid eftersom Magnus för en gångs skull var lite pratglad..

Torsdagen blev en dag med både upp och ner.. Kom försent till skolan och gick runt med en molande värk i magen hela dagen.. Lunchen blev dock ett uppsving, satt och pratade med Gabby nästan en timma, riktigt mys! På eftermiddagen åkte jag och Lajnus till kommunen, fick jättemycket hjälp så nu har vi en ganska tydlig bild av hur vi ska göra med projektet :D Stor ångest som bara försvann. Dagen avslutades dessutom med en fika på Cofféa, gott te och mycket prat med en av de tjejer som kommit att betyda mest de senaste åren. Kan bli trött och ledsen ibland och jag vet att jag inte alltid behandlar dig som jag hade önskat, men jag finns här för dig, bryr mig, lyssnar, ber och tycker om dig, Alltid <3
På kvällen var jag och Sandra på box, inte en av de bättre träningarna, gillade inte riktigt stationerna dessutom blev jag kvarglömd utanför tyngelvi mer än 20 minuter :/

Idag blir det skola med bland annat prov i MBS. Ikväll är det tonår, Anna håller i andakten, vänta er inga storverk :/
Helgen består, efter ett avhoppat högskoleprov, av teoriplugg (är så nära att jag har konstant ont i magen nu) och missionsauktion. Förhoppningsvis lite vila med inför lovet, som inte heller det kommer bli så lungt..

Andras tårar gör som sagt mer ont än ens egna, dessutom smittar de på ett oförklarligt sätt..

Dagarna som gått sedan senast..

I lördags var jag som sagt i värnamo med min familj. Det blev mat på lilla krogen och sen bio, mamma mia. En mycket trevlig kväll :)
När jag sen kom hem blev det Jane Austen, kan lugnt tänka mig tråkigare historia lektioner :P

Söndagen tillbringades framförallt med Ester. Vi åkte till Gislaved och köpte mattor och gardiner till hallen i kyrkan. Det blev verkligen grymt snyggt när vi väl fått dit dem.
På kvällen kom Evelina förbi en runda på en kopp te. En välbehövlig kväll som förhoppningsvis leder framåt. Klarar inte att ha det så längre..

I måndags var det skola, följt av musikal och Uv och tillslut bönesamling. En till stor del rolig och mycket nödvändig kväll..
Tisdagen spenderades i skogen, enda älgjaktsdagen för Anna i år. Tyvärr i en ganska händelselös dag. Desto trevligare på kvällen, trots att jag blev stucken av ett bi och lika trakasserad som vanligt.

Dagen idag har varit ganska seg. Höll i idrotten med Gabby på morgonen, gick väl okej. Tycker faktiskt att det är skitjobbigt att va ledare för sina kompisar, man känner sig så dum. Mycket bättre i kyrkan eller skolan (kanske beror på umgänget med, vuxnare där?)
I eftermiddag ska jag försöka plugga lite och sen blir det nog pizza i bäck, gäller ju att hålla på traditionerna :P

Längtar till helgen nu, skolan är inte vad den borde vara..

Hur kommer det sig att andras tårar gör ondare än ens egna?

Helg igen

Veckorna går så otroligt fort, kommer ju tagit studenten innan jag ens fattat att jag går i trean nu..

Igår fyllde skolans bästa kille 18 år. Stort grattis till Mange :) Detta skulle ju såklart firas och eftersom Gabby och Peter lagt beslag på bäddsoffan så att jag inte fick någon sovmorgon så kom jag in till Gislaved i vanlig tid. Då bar det av till Linneas för att inhandla lite frukost till födelsedagsbarnet och de andra båda sömntutorna. Godaste frukosten på länge och jag tror att Mange uppskattade sin bakelse trots att han förnekade det allt han kunde. Tänk att nu är lilla Magnus också stor <3

Skoldagen var helt okej och efter dagens slut bar det av till Burseryd. Tanken var att jag, Ester och Marcus skulle göra klart i hallen i kyrkan men jag gjorde nog min mest patetiska renoveringsinsats någonsin (till och med värre än när jag hällde ut en hel burk färg på golvet). Under den en och en halva timma vi var där och Ester och Marcus kämpade med lamporna så gjorde jag typ ingenting.. (hämtade två kataloger, (fel)mätte delarna av hallen, (fel)sågade lister som jag inte ens kunde sätta upp eftersom jag hämtade fel spik, sista halvtimman typ gick dessutom åt till att sandpappra listen som jag sågat av för lång (varför inte bara såga av en centimeter?) Hade jag varit Ester eller Marcus hade jag hatat mig själv!

Sen var det i alla fall dags för tonår, spelkväll stod det på programmet. Vi spelade en omgång med Cranium. Min ballerina, tolkningarna av sjörövare och Esters Pelle Svanslös tillsammans med Adelinas imititation av Jan Malmsjö(vem!?) var solklara! Efter fika och andakt var det dags för den återkommande Colin McRay turneringen. Jag har verkligen förbättrat mig sen sist (då jag körde ner för ett stup och bara satt där tills Simon förbarmade sig över mig och körde klart banan) och vann faktiskt över Adelina. När jag sen förlorade kvartsfinalen mot Ester så var jag inte ens patetiskt långt bakom :D

Denna lördag har jag haft lite ångest över, inte haft några planer alls vilket jag inte är ett dugg van vid och därför ganska skeptisk till. Men nu är det bestämt att Familjen Svensson (i alla fall jag, mamma, pappa och Frida) ska åka till Värnamo en runda i eftermiddag för att äta och gå på Bio. Mama Mia blir det, har redan sett den men den är nog lungt värd att se igen :) Innan dess ska jag försöka hinna med att städa mitt rum, plugga teori och göra ett ordentligt försök att läsa ut Silmarillion (fick frågan om jag läser den för att det är roligt, knappast men som det Tolkien fan jag är så kan jag ju inte dö utan att gjort det) om det bara slutar regna kanske det kan bli en liten joggingrunda i skogen med..

Återigen hemma tidigt

Trots att jag har två lektioner samtidigt på tordagseftermiddagar fanns det ingen med en närvarande lärare så återigen blev det halv 1 bussen hem. Fick skjuts med Morfar från Smålandsstenar så har redan varit hemma ungefär en timme.
Skoldagen var bra men mycket slapp, hade ju inte Psykocosialt arbete eftersom jag körde, sedan var det idrott och volleyboll, en okej lektion, dagen avslutades med en MBS lektion som bestod i att jag och Alle for runt på hela skolan och ordande självstudier.

Hade en liten skandal efer körlektionen idag. Skulle hämta upp en kille på trafikskolan som skulle köra efter mig. Gissa vem om inte en viss hockeyspelare som tog studenten från HP i somras, pinsammt? ooohja Men han pratade ju på som bara den, kunde ju tro att vi var värsta tighta (inte att han bara gett mig konstiga blickar i ett och ett halvt år) Var i alla fall lite skoj med en hockeykilleskandal igen för Aaan och hennes skandalomsusade ven Laajn. Gillar Linus gissningar på vem det var först: Knäckebrödet (vi har båda två sett honom köra bil mer än en gång, bland annat hängande ut genom sidorutan), Jocke (som jag åkte hem från skolan med hela tiden i våras och som dessutom aldrig spelat hockey), Fyhrlund (inte heller någon vidare hockeyspelare vad jag vet) och Henrik (som haft sitt körkort i evigheter, eller nästan ett år i alla fall) Tänk först vännen :P
Hoppas du är nöjd nu med ditt skandalinlägg :P <3


Dessutom fick Anna ett litet brev från Vägverket idag, uppskrivning och körning är bokade, innan APUn är slut har Anna förhoppningsvis körkort :)

Nu är det några timmars plugg, framförallt på teorin (inte långt kvar) innan det bär av till Burseryd för att boxas med Sandra, med tanke på hur glad jag är idag så kan det antinget bli super eller kaos :P


Hemmaeftermiddag

Fick tog mig på grund av ännu en inställd lektion en riktigt lång, ledig eftermiddag i går. Först hade jag lite funderingar på hur jag skulle få alla dessa lediga timmar att gå, är ju inte så van vid att inte ha något inplanerat längre, men det löste sig alldeles perfekt! :)
Dels tar det drygt 2 timmar att komma hem från skolan så när jag väl var hemma runt halv tre, kvart i tre fanns det inte så mycket fritid kvar längre :P Men innan dess hann jag som sagt  med ett litet besök hos Ester och alla mina favorit barn på Bureskolan, snart praktik där ju väntar bara på att peppigheten ska infinna sig.. 
Eftermiddagen sen spenderades först framför datorn, blev klar med både cparbetet och Lisbeths inlämning så nu kan jag nog vara ledig tisdag och onsdag med gott samvete :) Efter det gick jag en ganska lång promenad med Adelina som är hemma och har praktik just nu. Ganska längesen vi han prata så mycket, mys i det vackra höstvädret  <3 Sen blev det lite tv och klädfixande med mamma och kvällen avslutades vid köksbordet med mamma, pappa och Roland, trevligt att bara hinna sitta ner med sina föräldrar ibland. :)

I morse försov jag mig, tur att vi snart har idrott :P Men innan det ska jag ut en runda och köra lite bil med Lasse, undrar hur många nej,nej,nej det blir idag :P Synd bara att missa dagens bästa lektion (undrar om Maria läser min blogg så detta kan räknas som fjäsk?)
I eftermiddag ska jag se till att städa mitt lilla rum och sen blir det box med Sandrow, kan nog räkna med en hel del skratt framförallt om vi har karateövningar eller min nya favoritövning hoppsparkar :P  

Tänk vad lite som krävs för att må bra

I förrgår var jag, av inlägget att döma inte på världens bästa humör, detta ändrades dock radikalt under gårdagen.
Det är inte mycket som krävs för att Anna ska känna sig på topp igen:
Ett fiktivt hästinköp från blocket, en bi(l)firma med en två mil lång tunnel och namnet Café Kryput, en psykotisk gammal, men evigt närvarande, vän som orkar med en, att få höra en av de viktigaste glad igen, ett utspillt oboyglas, en sedan länge efterlängtad inbjudan till en saknad vän, en lång galopp på en mjuk skogsväg i skymningen.

Även denna dag har vart helt okej! Bara haft två lektioner idag. Började med badet som var helt okej idag, kändes som att det gick mycket fortare än vanligt och sen var det MBS där vi fick besök av en kille som är cpskadad, lugnt bättre än det vanliga tjatet.
Sen åkte Anna alltså hem, tog rundan över Bureskolan och sa hej till Estrus och nu sitter jag här med massa plugg som ska göras. Om jag hinner hade jag även tänkt gå ut en liten runda i det underbara höstvädret :)

...and I don´t feel the same...

Skoldagen var helt okej.  Allt rullar liksom på, utan att vara riktigt bra men inte outhärdligt heller. Ska trots allt bli skönt när det är över. Känns inte riktigt som att jag hör hemma i den världen mer.. Längtar bort, till någonting nytt, spännande. England.. och sen högskolan.. Anna är nog för gammal för att gå i skolan längre, vill bara ha det avklarat.  
På eftermiddagen var jag i alla fall hos Ester o Marcus och åt innan det var dags för musikal och uv, fullt ös på kidsen ikväll!

Lina frågade mig idag varför jag inte skriver så roliga bloggar längre (typ den om knäckebrödet mfl. från tvåan) men det går helt enkelt inte att skriva på det sättet, formuleringarna och det finns inte i mig när jag inte är sådär enkelt, knasigt glad.. Jag menar inte på något sätt att jag är olycklig, det är bara det att dendär sprudlande glädjen som jag kunde känna på väg till och från skolan i tvåan, glädjen över att få umgås med mina underbara klasskompisar, skratta åt Manges dumheter, prata om skandaler och bryta ut i fnissattacker över talfel, kossor och hockeyspelare, den finns där inte längre.
Glädjen nu infinner sig istället varje gång jag ringer på dörrklockan till Storgatan 32, när jag kryper upp i soffan med en kopp varmt te och One Tree Hill eller en riktigt bra bok, när jag sitter med en sedan länge frånvarande vän(!?) och diskuterar Sagan om Ringen, när jag får tillbringa mina fredagkvällar med ett femtontal underbara tonåringar och när jag drömmer mig långt, långt bort härifrån.

Det här är Anna. Den personen jag var förra året är också Anna, men en mycket mer okomplicerad Anna som var tillfreds med livet på ett helt annat sätt, jag kan bara inte låtsas vara henne när jag inte är det.
Vill ni vara vän med mig får ni stå ut med att det är såhär. Det är så många sidor av mig som ni inte förstår och bryr er om, det skulle betyda så mycket om ni i alla fall försökte. Jag vet att jag är den typiska personen som ni inte tycker om men nu är vi ju vänner och jag hoppas att jag kan förtjäna det med tanke på hur mycket jag gör för er..

Utkast: Tcentralen igår ...

Tcentralen igår med Ester, Mikael och ett gäng glada tonårstjejer..
Tävling om vem som kände flest, synd bara att jag inte såg någon av mina bekanta fören på MAX :P
Anna har alltid trevligt med Ester, jag önskar verkligen alla att ha en vän som hon. Just nu är hon precis vad lilla Anna behöver :)

Idag har jag vart i Ingelstad och hämtat hem lillasyster, bilkörning nästan halva dagen alltså. Resten av dagen har mest bestått av att softa, även hunnit med en liten promenad när det inte regnade längre :)

Ingen toppenkväll ikväll.. Mycket tankar som snurrar runt i huvudet.. Många människor som man är besviken på och saknar, människor som inte är vad de först verkade vara.. Just nu finns det en otroligt stor längtan till den dagen om ett knappt år när jag stiger av planet hundratals mil ifrån allt detta kaos..

Håller med dig:

om jag alltid fick vad jag ville skulle inte mitt liv se ut så här


Torsdag

Torsdagen blev en mycket lyckad dag! Själva skoldagen bestod av väldigt lite vettigheter (bokredovisning, planering på idrotten, läsning om CP på MBSen och microskop på Naturkunskapen istället för jätte projektarbetet pån engelskan)
Efter skolan åkte jag och Lina till Burseryd och besökte först Banken och sen Lantis innan vi åkte hem till mig och lagade lite mat, Lina är den nya kycklingmästaren :P

När Annas far sen kom hem blev det massa ekonomisknack om projektarbetet, tillslut förstår nog både jag och Lina vad och hur vi ska göra :)

Innan det sen var dags för mig att åka till Burseryd och bråka med Sandra hanns det även med en bit kladdkaka, massa prat och en snabb titt i den evigt närvarande skolkatalogen.. En mycket trelig eftermiddag med en av de sötaste tjejerna på Gärdet alltså <3

Sen bar det som sagt var av till Burseryd för att träna med lilla Sandra. Snabbaste träningen ever, kändes som max en kvart. Ganska mycket skratt blev det visst denna gången med, framförallt åt karatemovesen och när man övar på att sparka ner ett barn x). Fick dock tillslut koll på hoppsparken (alla gånger utom när Maria såg :P)

Idag ska jag ha körlektion på morgonen, börjar ganska sent och slutar jättesent. Sen ska jag och mina älskade klasskompisar ner till Halmstad och gå på Arosfortet för att fira Linas 18årsdag. Troligtvis ett besök på MCdonalds också :S (blivit MAXfrälst :P) Förhoppningsvis en mycket trevlig dag (trots Alles stukning och att vi hatar både Pernilla och Emilia lite grann :()

Projektarbete med mera

Gårdagens eftermiddag spenderades i mitt andra hem, hos Ester och Marcus.. Jag och Ester skulle skriva klart dialogen med mera till vår lilla musikal, detta gick förvånansvärt fort och resten av kvällensatt jag på Esters skrivbord och skrattade åt Marcus leksaker och oförmåga att ta tag i saker under tiden Ester städade i kontoret..
En trevlig stund hos mina kära vänner som vanligt alltså =)

Dagen består av skola till klockan tio över två, då ska jag och Lina åka till Burseryd och göra lite ärenden (Banken och Lantis). Sen blir det fika och Budgetsamtal hemma hos Anna innan man får stressa iväg till Burseryd igen för att slå lite på Sandra..

Förhoppningsvis en bra dag.. :)

Abstinens

En viss abstinens har efter en lång period av bloggtorka i kombination med skrivkramp infunnit sig och nu är det åter dags för Anna att sätta ord på sitt liv.
Har börjat sakna skrivandet och ältandet (de två behov som denna blogg skapades för att uppfylla) den senaste tiden så tillslut irrade jag mig tillbaka till denna sida igen.

Denna blogg är alltså till för Anna att skriva av sig då hon känner ett behov av detta, räkna därför inte med någon jätte tät uppdatering (mitt liv går så mycket före bloggen att det är svårt att sätta ord på) eller korta, lättlästa inlägg..

Back on track eller jätte patetisk?! :P

RSS 2.0