Helkväll med tha teenagers

Igår tog vi med oss ett gäng tonåringar och åkte till Åsenhöga. Jag vet hur kul det låter på en skala men vi hade en av de roligare kvällarna på länge!

Först lite häng och möte utomhus med scen bestående av ett lastbilsflak. Mysigt upplägg, bra möte, härliga tonåringar, ett par grader för kallt.. Efter en extra kopp kaffe bestämdes det att vi skulle åka till MAX. Sagt och gjort, tonåringarna lastades in, Lars Winnerbäck spelades (helt oskyldig till det faktiskt) och Anna kom inte fel en enda gång fast hon körde först.
Väl på MAX åts det hamburgare, dracks kaffe och spanades på killar, som vanligt alltså. Besöket avslutade med en Anna och sju tonåringar i en hoppborg på lekplatsen. Kan ha varit en eller två för många, men roligt hade vi!
Hemresan blev nog dubbelt så lång med alla extravarv i rondellerna, ivrigt påhejat av två tonårskillar i baksätet. Stort tack till Börje dessutom som gav mig en smärre hjärtattack när jag var säker på att han var civilpolisen, inte bra föredömme att få körkortet indraget..
Släppte av två trötta tonåringar vid två tiden innan det blev hem och sova.. Kvällar som denna är man helt klart sugen på att åka på tonårsläger med dessa goa ungdomar..




Anna och Sandra i Gullbranna på den tiden vi var tonåringar.
Håret är lite mörkare och mängden kajal något mindre men posningsförmågan sitter i :P


Weekend

Ikväll ska jag med mina tonåringar på ungdomsmöte i Åsenhöga. Adelinas reaktion på detta var: jag har varit i Åsenhöga, då fick jag värmeslag. Sedan berättade hon detaljerat om illamåendet som det förde med sig.

Annars har dagen gått åt till roliga sysslor som att städa rummet och tvätta. Wiii vad kul! Blir dessutom kanske till att spendera sommaren i Kalmar med pappas kusiner, det skulle ju bli en höjdare om något.

Lika bra att inte skriva mer när man inte är på bättre humör..



Såhär rolig är min pappa, ungefär så att han själv nästan somnar av sitt eget sällskap. Tänk er att hänga med hans sida av släkten en hel sommar, crazy!
Nä ärligt talat gillar jag hans kusin Laila som gärnar förbarmar sig över en arbetslös liten flicka. Och min pappa är jätterolig! Så det så.


Angst (betyder inte ångest utan rädsla)

Har minskat ångesten lite genom att bestämma mig för att hoppa av sociologin. Nu har jag bara panik för att jag inte har något jobb i sommar, för att jag inte har en aning om var jag ska bo till hösten, att pengarna omöjligtvis kommer räcka till, att jag blir äldre hela tiden och inte gör någonting alls med min tid och lite för att jag inte har planerat nästa veckas lektioner som jag borde. Kör på känsla.

Har i alla fall försökt göra något åt dessa problem idag, har sökt ett par jobb till samt tagit med mig lillasyster Frida och promenerat den tipspromenadsrunda vi ska använda i skolan på måndag. Tog en knapp timme för oss, säkert två för barnen så nu är det bara en timme kvar att planera :)
Men självklart kan man inte få känna sig duktig efter en timmes promenad för plötsligt är gården full av människor som promenixat non stop (eller inte) i två dagar..

Kvällen spenderas på Förshult 1:3 med syskon, föräldrar och känslan av att livet tagit slut innan det börjat..




Jag och Frida vinterfiskar på sjön förra vintern, friluftsmänniskor som få :)


Drop out

Nu har jag insett att det inte funkar att läsa en procent av sin studielitteratur och ändå klara av en högskolekurs. Har till nittionio procent bestämt mig för att hoppa av. Just det, stoppa pressarna, tjejen som fick mvg i allt på gymnasiet med halvslutna ögon ger upp och säger good bye till sociologin så fort det går emot. (eller för att hon inser att det inte kommer att gå att ta igen allt det hon under en hel termin ignorerat under två veckor samtidigt som hon jobbar)


Har istället använt dagen till att söka alla möjliga och omöjliga jobb som jag är ens lite (eller inte alls) kvalificerad för. Kommer med största sannolikhet spendera sommaren med att säga Hej, jag heter Anna och nu kommer jag be dig köpa något du inte vill ha med min allra mest insmickrande röst. (Kanske den största kvalitéten jag fick med mig från Nordinskolan) Allt känns just nu bättre än en sommar i Hällabäck utan varken pengar, något att göra eller någon att umgås med!


Har dessutom promenixat runt i ett hav av älgbajs med min far nu i kväll för att hitta en plats att ha hajk på nästa helg. Har hittat ett par potentiella, problemet är att de alla saknar ugnen som behövs till potatisgratängen..




Snälla anställ mig nu, annars börjar jag gråta!


Lathet?

Min syster frågade mig för ett par timmar sedan vad jag skulle göra idag. Jag svarade att jag skulle plugga. När hon sedan kom in två timmar senare satt jag fortfarande i soffan och såg på ingenting på tv. Hon gjorde då det mycket orättvisa påståendet att jag är ganska lat.

Jag håller inte med, jag är bara enormt bra på att skjuta upp allting som är en remotly jobbigt så långt som det bara är möjligt. Tills hela jag bara är en stor klump av ångest. Just nu är det dendär jäkla uppsatsen och om jag känner mig själv rätt så är det inte alls otroligt att alla knappt 20 sidorna kommer skrivas natten till första juni.



Ett under att jag kom så långt..
(och ett bevis på att jag inte alltid är med på vad som händer?)


family night

Har hängt med Adelina och min pappa idag. Vi har haft jättetrevligt. Jag har bland annat fått veta att pappa är precis lika slutty som min mamma. Mina föräldrar träffades nämligen när mammas pojkvän fyllde år och nu visade det sig ddessutom att detta var hela två veckor efter att pappa brutit sin förlovning. Ett under att de klarat av att hålla ihop de senaste 22 åren.. Dessutom har vi diskuterat skötseln av naturbruksskolor. Min far ifågasätter dessutom min ability (vad sjutton heter det på svenska?) som pedagog. Har valt helt fel karriärer två gånger, pappa är lärare och mamma socionom. Inte alls så att man har experter hemma alltid.. Förutom en lång pratstund vid middagsbordet har vi njutit av brittisk humor när den är som elakast i form av Black Adder. Perfekt  SvenssonSvensson kväll alltså!





Anna och Adelina i Hyde Park i Augusti, completely sane as always. We might be just a tad upset that the cute squirrel got away, or it gave us rabies first..


early weekend

Nu var denna arbetsveckan slut. Avslutade den med Töllstorps industrimuseum. Där fanns som sagt inga lik men barnen nöjde sig bra med vattenhjul och gamla hus. Jag gillar barn, ibland är de så härligt lättroade :)

Förutom en massa barn i blandade åldrar består mina sociala kontakter numer istort sett bara av lärare, mer eller mindre äldre än mig.  Anna nitton (i nästan en månad till) spenderar bra mycket mer tid med att diskutera barnsjukdomar, ullaredsbesök, dagens ungdom kontra den då vi var unga (vilket jag fortfarande borde vara), städning, barnkläder osv än vad  nu dagens tonåringar pratar om. Im nineteen going on thirtyfive.. 

Långhelgen kommer med största sannolikhet ägnas åt att bestämma ämne för uppsats och börja skriva.. 


 
  Funderar dessutom på att börja mata ankor oftare för att bättra på min pensionärsimage..
(Jag och Ankan utanför Christ church i Oxford)


Kanske vi hittar dumpningsplatsen för gnosjös alla seriemördare?

I morgon ska lågstadiet på utflykt. Vi ska åka ända till grannkommunen Gnosjö där vi ska gå på museum. Detta informerades det om idag i skolan. Barnen var enormt taggade och helt på det klara med att de kommer behöva regnkläder, egen lunch osv. Så när läraren kollar om barnen undrar något mer får hon den självklara (utifrån en sjuårings perspektiv) frågan: Finns det några skelett? När svaret blev att det var ett ruttet industrimuseum utan en enda döing såg man hur tjugo förstaklasser helt klart övervägde att skolka från skolresan.





Skulle tagit med dem till Bodies i Sacramento istället, hade nog gått hem bättre..

 


Lack of heading

Nu är datorn återuppstånden. Världens bästa morbror tryckte på lite knappar och internet vaknade diretk till liv. Därför ska jag göra ett försök att blogga lite mer regelbundet igen. Ämnena kommer med största sannolikhet vara trista eftersom det är så mitt liv ser ut just nu men håll till godo eller läs en blogg av någon med ett liv..

Igår var jag på uv med alla mina härliga scouter. Igår gick det en kaxighetsepidimi bland alla mina snälla små flickor, ganska underhållande faktiskt :) Dessutom planerade vi lite inför nästa helgs hajk. Har beslutat att äta potatisgrattäng och fläskkotletter. Av den enkla anledningen att det verkar lagom ambitiöst.

Idag jobbar jag jättemycket, hela 55 minuter. Ska in till Burseryd en stund innan tolv. Förutom det behövs det pluggas en massa, min underbara lärare talade igår om att jag måste byta ämne. Inte alls så att jag lämnade in ämnet för en månad sedan. Tack och bock, bara tjugo dagar kvar innan inlämning. Ingen stress alls!




                                             Ännu en bild på en glad lillasyster i helgen :)

Konfis

Lillalillasyster konfirmerades i går. Fin och inte minst lång tillställning. Höjdpunkten var såklart maten och presenterna efteråt :)

Annars är det som vanligt, jobbar, skriver Auppsats (vilket går käpprätt åt skogen) och väntar på att sommaren ska vara över och livet börja..




En glad Frida fick en resa någonstnas i Europa med Faster och Farbror, förhoppningsvis kommer de förbi Ön och kollar på lite fotboll :)

 


May the force be with u..?

I once had a friend. Den underbara Gemma Whiteman, lider med er som aldrig fått chansen att aldrig träffat Readings mest rödhåriga, galna, skrattiga och helt enkelt underbara tjej som just önskade mig Happy Starwars day due to the fact att det är 4 maj, May the 4 be with u (med lätt läspning vilket gör dagen till Stathwath day vilket är minst lika välkomet.) Anna röstar för att den fjärde denna månad borde bli en röd dag till ära för Luke och gänget!

Har tyvärr inte märkt av star wars dagen mycket idag, tänker fira den med ett besök hoss massören om en timme och shopping på city gross i värnamo, riktig höjdardag alltså :)




Yoda och Gemma firar i alla fall :)


Life as it is..

Kan inte påstå att jag har mycket inspiration att blogga just nu. Händer inte så mycket i mitt liv som känns värt att dela med sig av. Jobbar på litegrann varje vecka, inser mer och mer att jag gjort rätt val men trivs ändå på Bureskolan och skulle nog inte orka om det inte vore för jobbet.. Har påbörjat uppsatsskrivningen, sista delen av sociologin. Ligger redan efter men med lite disciplin ska det nog gå att kamma hem ett litet G i alla fall. Känner ingen vidare motivation för pluggandet. Eller något annat heller just nu, känns bara som man är i något mellanläge just nu, ingen idé att ta tag i sin situation här och samtidigt ett par månader kvar till skolan startar i Leeds. Dagarna rullar på och det mest positiva är att nystarten faktiskt närmar sig för varje dag man lägger bakom sig.

Veckan har annars varit väldigt ordinär, letat skräp med ett gäng scouter, skjutit smällare i en eldstad, lämnat in och blivit godkänd på en hemtenta, ridit lite pälsbollar, jobbat litegrann och hängt på tonår. Kvällen verkar spenderas i ett regnigt Hällabäck med föräldrarna. Hur extraordinär hon än må vara så är livet just nu ganska småtråkigt, därför kan det dröja ett tag till nästa gång vi hörs här.. 

RSS 2.0